Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
Con el 88% de los votos escrutados, Hugo Chávez ha comparecido para admitir su derrota en el referéndum sobre su reforma constitucional. La victoria, que el presidente ha calificado de "pírrica", ha sido para el 'no' por un 50'7 de los votos, frente al 49,2 logrado por el 'sí'. Los datos fueron dados a conocer en rueda de prensa en torno a las 01.30 horas(las seis y media de la mañana en España) por la presidenta del Consejo Nacional Electoral, Tibisay Lucena, con casi el 90 por ciento escrutado.
CHÃ?VEZ HA ESTAT DERROTAT!!! AVUI ÃS UN GRAN DIA PER ALS LLIBERTARIS I DEMÃS ENEMICS DE L'AUTORITARISME!!! AHIR EL POBLE VENEÃOLÃ VA EVITAR UN NOU ESTAT TOTALITARI!!! VISCA LA RESISTÃNCIA DE L'INDIVIDU ALS INTERESSOS DEL MAL GOVERN!!!

LA MÃS SINCERA ENHORABONA AL POBLE VENEÃOLÃ, QUE CONTRA TOT PRONÃSTIC HA FET SENTIR LA SEVA AUTÃNTICA VEU! I SALUTACIONS ALS COMPANYS ÃCRATES D'ALLÃ PERQUÃ, AL FINAL, TANTS DIES DE LLUITA I REPRESSIÃ ALS CARRERS NO HAN ESTAT ESTÃRILS!

SALUT I ACRÃCIA, COMPANYS!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
Un suposat llibertari alegrant-se dels resultats d'unes eleccions? En tot cas, benvinguts de nou a l'autoritarisme del silenci, de la injustícia i del capital.

ANARCOINDIVIDUALISME= ANARCOCAPITALISME!
Aunque la mona se vista de seda. mona se queda.
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
AVUI ÉS UN GRAN DIA PER ALS LLIBERTARIS

i pels eeuu...
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
MÃS ESTRANY SERIA VEURE UN LLIBERTARI ALEGRANT-SE PER LA VICTÃRIA D'UN FUTUR DICTADOR, NO?

A MÃS, ENCARA NO US HEU ENTERAT QUE NOSALTRES NO SOM PAS COMUNISTES? NO VOLEM MÃS "PARADISOS SOCIALISTES" DÃSPOTES, TOTALITARIS I CRIMINALS AL MÃS PUR ESTIL SOVIÃTIC O QUALSEVOL ALTRE.

ELS TEUS REDUCCIONISMES D'ANARCOINDIVIDUALISME=ANARCOCAPITALISME EM FAN RIURE. QUÃ EN SABRÃS TU D'UNA COSA I L'ALTRE PER ETIQUETAR-ME TAN A LA LLEUGERA! ET BASTA SABER QUE CELEBRO QUE NO HI HAGI UN POBLE MÃS AVANÃANT CAP A UN ESTAT AUTORITARI QUE TRAEIXI LA INGÃNUA REVOLUCIÃ DELS SEUS SEGUIDORS.

LA LLIBERTAT SENSE JUSTÃ?CIA SOCIAL NO ÃS LLIBERTAT!
I LA JUSTÃ?CIA SOCIAL SENSE LLIBERTAT NO ÃS JUSTÃ?CIA!

SALUT I ACRÃCIA!
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
sembla que preferiu estar sota l'empara dels EUA, bé, que hi farem.
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
Home àcrata!: No et passes celebrant una mínima victoria que ha estat dissenyada, finançada i recolzada des de washington?
trobo legítim que no t'agradi el chàvez (encara que hi han sector anarco sindicals a venezuela prochavistes), però d'aquí a celebrar una victoria procapitalista i proianki va un catxo. És com si no fossis abertzale, que és acceptable, però t'alegressis dels atemptats de GAL...¿?
fent tanta festa per una txorrada sembles una mica tonto, qualsevol et pot acusar de qualsevol mena de pensament txorres pq fas comentaris txorres.
Que chàvez no t'agrada? fins aquí correcte, que t'alegres de les victories de l'oposició venezolana (d'extrema-dreta, nazi o proianki)? doncs ets una mica tonto.
A més entendria que t'alegressis si hagués guanyat l'abstenció, però celebrar els vots d'extrema dreta...?
Pensa-hi
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
La veritat és que m'ha sorprès i m'ha entristit força la victòria del No al referèndum constitucional. Segons la meva opinió però, la victòria no és de l'oposició sinó del reformisme chavista. Tinguem en compte que fa tot just un any, Chávez va guanyar amb 7,3 milions de vots i amb una participació del 75%. Ahir va perdre la seva opció amb una participació del 56% i perdent 3 milions de vots. La majoria de població veneçolana (la pobra evidentment) és chavista, tot i que hi ha dos sectors dins d'aquest, el reformista i el revolucionari. Aquesta reforma constitucional anava encaminada cap aquesta discussió i això ha sortit. Evidentment l'oposició (curiosament fa només uns dies criticava la mateixa constitució que ara anomena democràcia) ha tret el seu fruit i no té res a veure amb la unitat de l'oposició, ja que aquesta segueix estant tan dividida com sempre.
Segurament Chávez ha pecat d'anar massa ràpid en les transformacions i de no saber explicar massa bé el seu missatge. També crec que la no renovació de la llicència a Radio Caracas Televisión (la tele dels culebrons), pot haver influït d'alguna manera.
Tot i així crec que amb l'actual constitució encara es pot aprofundir moltíssim en aquest camí i moltes de les reformes proposades es poden continuar fent amb l'actual constitució, fins que hi hagi una majoria suficient per avançar cap a la democràcia socialista.
Al cap i a la fi, són els problemes que té intentar fer una revolució mitjançant els mètodes de la democràcia liberal, però crec que s'està pel bon camí. De tota derrota se'n pot aprendre i estic segur que d'aquesta més que mai.

Per acabar, no acabo d'entendre gaire al company autoanomenat àcrata. M'agradaria que argumentés més això d'avançant cap a un estat totalitari, ja que no sé a què es refereix. És evident que si que hi ha un cert personalisme de la revolució en la figura de Chávez, però això es deu al carisma existent a molts pobles de l'Amèrica Llatina (i tampoc a l'Amèrica Llatina). Hem de recordar que des de Zapata a Chiapas, fins Durruti a la revolució del 36 han estat figures carismàtiques que encara avui es recorden. A més Chávez, només és el producte de tot un procés. Chávez no és ningú sense el poble revolucionari de Veneçuela.
És trist que algú que defensa les idees llibertàries, no defensi les millores socials i democràtiques existents a Veneçuela. M'agradaria creure que no és fruit de la desinformació dels mitjans.

Apa, Salut!
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
ALGUNOS CONFUNDE EL AUTORITARISMO DE CHAVEZ Y ACEPTAN EL DE LOS DEL NO QUE ES EL VERDADERO AUTORITARISMO QUE HOY EXISTE EN EL MUNDO Y ES EL DE LOS ESTADOS UNIDOS UNA PENA !!

ASÃ? LES VA ... Y ASÃ? NOS VA !!

QUE CURIOSO UN SUPUESTO ANARQUISTA Y LOS CAPITALISTAS AMERICANOS Y VENEZOLANOS CELEBRANDO EL MISMO RESULTADO !!

Pues mira yo que soy libertario no me alegro nada de nada !!

WWW.KAOSENLARED.NET
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
Algún de vosaltres en sap res del "Socialisme del s.XXI"?Ho dic perquè el que està fent Chàvez, tot i que puga semblar reformista, respón a una estratègia per a construir la revolució socialista a Venezuela de forma sòlida. S'estan aplicant a la realitat venezolana canvis estructurals que no buesquen mantenir Chàvez al poder, sinò evitar que la oligarquia del país torni a prendre el poder i destrueixi els avenços que beneficien a la majoria de la població (pobre). Per tant, que fa un suposat llibertari defensant la oligarquia veneçolana?? És que no has entés res del que deien Bakunin i Kropotkin? Doncs potser que llegeixis a Kagan, neoliberal estadounidenc, que potser hi comulgues més. Ell també vol veure Chàvez fora del poder.
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
Yo también soy un pequeñoburgués, o un proyecto de... Pero no me creo las mentiras que acompañan a mi condición social.

No hay libertad sin justicia social, no hay libertad si la vida es un combate por la subsistencia, no hay libertad si la jornada laboral se extiende mientras dura la luz del dia.

No se puede hacer un llamado contra la Revolución Bolivariana defendiendo de facto las democracias formales controladas por la oligarquía. Quiero decir, si se puede, pero no desde una postura de compromiso con la justicia social y la libertad.

¡Que indignidad!¡Decirse ácrata y compartir las palabras de la prensa burguesa!

¿acaso te san miedo las masas? ¿acaso de verdad crees como tus correligionarios de clase burgueses que la clase trabajadora es incosciente? ¿acaso crees que los barrios de caracas carecen de voluntad y chavez los manipula en beneficio propio?

Las clases oprimidas de Venezuela empiezan a formular un proyecto colectivo de futuro. La reforma agraria quiere ir adelante, lxs trabajadores/as informales quieren derechos. La clase trabajadora venezolana está confromando una marea roja que ningún temor individualista va a poder frenar!

Viva el comandante Hugo Chavez Frías!
Viva la Revolución Bolivariana!
Viva el pueblo soberano organizado y protagonico de la revolución!
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
La crítica a Chávez és absolutament llegítima, el que s'ha d'anar molt al tanto és amb els arguments que es fan servir per rebatre-la. En aquest post s'estan utilitzant els mateixos arguments que han dut a l'assassinat o empresonament de milers de persones -en especial als llibertaris- en tot el món i en totes les revolucions, des de Russia a Venezuela passant per Cuba o a la revolució espanyola: o estàs amb mi o contra mi. Aquest és el pensament del Poder, sigui del color que sigui. George Bush l'utilitza quan parla de guerra contra el terrorisme i aquí s'està utilitzant per defensar un altre poder, el de Chávez. O sigui, que si el company àcrata critica a Chavez vol dir que està a favor de l'ultradreta, dels americans, dels imperialistes... o sigui, és un enemic.
Aquest tipus de pensament és el que demostra que cap poder és revolucionari. Tota revolució deixa de ser-ho en el moment que triomfa, per convertir-se en una altra forma de control -més o menys despiadada, amb la finalitat última de mantenir el poder. I dic tota revolució, companya àcrata: Tu mateix parles de "nosaltres", els llibertaris, contra "vosaltres", els comunistes, chavistes, etc. Si els "nosaltres" guanyessim la revolució, també hauríem de mantenir-la reprimint (diga-li lluitant, si ho prefereixes), contra tots els altres "vosaltres". No se si m'entens. Per desgracia la humanitat no està a l'alçada -tot i que confio que algun dia o estarà, diga'm optimista- de la, segurament, més gran forma d'organització social que ha sigut capaç d'idear: l'anarquisme.
I per acabar, amic Context, m'agradaria aclarir un punt. Tu parles de dos sectors de chavistes, un dels quals, el revolucionari, està format majoritariament per les classes pobres. Segons el meu punt de vista, lo primer que hauria d'haver fet la revolució bolivariana és, precisament, impedir que hi haguessin classes pobres. Ho ha fet? Ho farà? O sempre necessitarà tenir classes pobres a qui prometre el paraís socialista del Demà? Predicarà el chavisme el retorn a la vida espartana i "pura" dels pobres, com feien els jemers rojos a Cambotja? No idealitzem, company. Ser pobre no és cap virtut, i els pobres d'avui que apoien a Chavez perquè els hi promet el paraís demà apoiarant al Le Pen de torn perquè els hi prometrà que cap més immigrant els treurà el seu lloc de treball...
Sobre la qüestió del Referendum aquest no opino. Ni em vaig llegir mai el "nostre" estatut ni m'he llegit la vella ni la nova constitució chavista. Així que no sóc qui per opinar.
Perdoneu per l'extensió del meu post. Només volia ser unes reflexions en veu alta...
Salut a tothom.
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
NI BUSH NI CHÃ?VEZ, CAPULLOS!!!

NO ÃS VERITAT QUE SOLS EXISTEIXIN DUES OPCIONS! AIXà ÃS UNA FAL·LÃCIA POPULISTA PSEUDOREVOLUCIONÃRIA QUE JA UTILITZAREU ELS COMUNISTES DURANT (ABANS I DESPRÃS TAMBÃ) LA 2NA GUERRA MUNDIAL: O ERES PARTIDARI DE L'STALIN O ERES PARTIDARI DEL HITLER. AIXà SÃ? QUE ÃS DE SUBNORMALS DOGMÃTICS CAP QUADRATS!!! ELS AUTÃNTICS ANARQUISTES NO ESTARAN MAI PER CAP GOVERN, PER MOLT SOCIALISTA QUE SIGUI. NO ES TRACTA DE DECIDIR EL MAL MENOR, COM DIUEN ELS DEFENSORS DE LA DEMOCRÃCIA LIBERAL, I A LA QUAL EN CAP MOMENT HE DEFENSAT.

AIXÃ? QUE US FOTIN! ÃS INCREÃ?BLE QUE PRECISAMENT VOSALTRES VULGUEU DONAR LLIÃONS DE QUE ÃS SER LLIBERTARI. EL QUE US PASSA ÃS QUE ESTAU ENRABIATS PER LA DERROTA, I VOS SURT ESPUMA PER LA BOCA I CAIEU EN TOTA PROVOCACIÃ. EL QUAL DEMOSTRA LA VOSTRA ESTUPIDESA. ANEU A CERCAR ANARQUISTES VÃLIDS, AUTÃNTICS, QUE SIGUIN ALGÃ DINS EL MOVIMENT, I DEMANEU-LIS QUE EN PENSEN DE TOT PLEGAT! TAL VOLTA ALGÃ US PUGUI ENSENYAR QUE NO TOT ÃS BLANC O NEGRE, I QUE NO SEMPRE HI HA BONS I DOLENTOTS, I QUE HI HA MOLTS MÃS MATISOS I COMPLEXITATS A TENIR EN COMPTE.

I ARA, COMPANYS, SEGUIU ESCOPINT EL VOSTRE SECTARISME MANIQUEU I BABAU!

SALUT I ACRÃCIA.
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
Primer de tot, voldria recalcar que de tot lo que es parla de Venezuela no em crec ni una sola paraula, la manipulació per part dels chavistes i dels mass mierda és constant i arriba a una exageració dels fets, tant gran, que m'és impossible coneixer la situació real en que es troba el poble veneçolà.
Tot i així, quan hi han dos companyes de la CNA tirotejades pels chavistes, no puc creure'm que els anarquistes van en contra d'una revolució tant fantàstica com es diu des de les posicions chavistes. La crítica en tot moviment revolucionari ha de ser constant, ja que si caiem en el trionfalisme arribem al conformisme, i obrim una porta cap a l'autoritarisme, que ja hem conegut sobradament en el passat.
Finalment només dir que els anarquistes no som dogmàtics, el que digué en el seu temps Bakunin i kropotkin, podria ser vàlid en el seu context, però avui dia només hem de prendre el que ens pot ser útil dels seus textos.

salut i anarquia !
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
Acrata segons tu si una revolució no es 100% segons el sopcialisme llibertari dels llibres de contes es una dictadura

aixi no faras mai res només tocar els collons a la gent que lluita en el món real

i el món no es mai ni blanc ni negre, aquest es el teu problema que si una cosa no es 100% coherent a la idea llavors en contra doncs mai les coses serán així inutil, el materialisme consisteix en analitzar els pros i els contres i donar suports o no, amb reserves o no i decidir el que en cada moment es útil per a lluita de classes en funció del món real i no dels contes de Heidi, estic fins als collons de la gent com tu que només sap donar arguments del catecisme de Bakunin i cridar i insultar
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
els dos o tres inútils q preteneu disfressar la derrota de les reformes que s'ha donat avui com una victòria popular i antiautoritària, a banda de fer el demagog, esteu fent el ridícul

he llegit tots els comentaris i no he vist q ningú estiga imposant la dicotomia o chávez o bush; o amb mi o contra mi

em sembla bastant interessant el q diu "joer", avui no ha guanyat l'abstenció, sinó el vot q representava l'aposta de l'oligarquia i l'imperialisme nord-americà... aquelles q durant les darreres setmanes han tractat d'ofegar l'economia veneçolana per perjudicar les persones més pobres i posar-les contra el govern chavista... els mateixos grups q han dissenyat una ofensiva mediàtica a nivell internacional sense precedents pel q fa a la ingerènica en la política interna d'un estat

no tinc cap apreci per chávez: em sembla prepotent, megalòman i prou pallassil;
ara bé, el referèndum sobre la reforma constitucional s'ha presentat (per part dels enemics de la revolució bolivariana) com un referèndum sobre una reforma q l'única cosa q fa és perpetuar en el poder a chávez; perpetuació que, per altra banda, no es diferència molt de la q tenim al sistema polític espanyol, amb possibilitat de reelecció il·limitada com bé ho mostren els casos de González, Pujol, Carlos Fabra o Chaves (el d'andalusia vull dir).

no dic q estiga a favor de posar les coses fàcils a ningú per tal q puga perpetuar-se en el poder i, de fet, em preocupa bastant les formes populistes del Chávez i el fenomen de cert culte a la personalitat q es dóna a veneçuela

Ara bé,la reforma constitucional contenia una sèrie de reformes importantíssimes q contribuïen a donar poder al poble (no a l'estat, q també, sinó a les formes organitzatives pròpies dels moviments socials i els col·lectius de base veneçolans) i a generar una sèrie d'elements de protecció social, q tot i no suposar un paradís de justícia total, contribuïen a millorar notablement les condicions de vida del poble treballador veneçolà i dels sectors populars més oprimits i desfavorits; en aquest sentit recomane q llegiu la notícia q han penjat un poc més a dalt (en castellà), perquè enumera alguns dels principals articles proposats

els comentaris sectaris q s'observen per ací (i que afortunadament no representen a totes les llibertàries, q moltes vegades solen ser gent sensata i molt més responsable q molts comunistes, precisament per saber trencar amb el sectarisme), fan una mica de llàstima i entenc q només poden estar escrits amb ànims d'intoxicar

tots i totes sabem q a veneçuela no hi ha una organització social i econòmica de tipus socialista o (molt menys) comunista; el capitalisme segueix existint i per tant, segueixen havet-hi pobres, explotades, injustícia generalitzada... però les sectàries anarquistes, q tant solen contraposar (diria q de forma encertada, generalment) el concepte de trasnformació social al de revolució política; ara pretenen exigir q un procès de canvi polític q no té ni 10 anys haja eliminat les contradiccions estructurals de l'enorme màquina de generar injustícia q és el sistma-món capitalista i ho haja fet a més "contra viento y marea" (superant colps d'estat, linxaments mediàtics, una situació econòmica de partida lamentable, l'enforntament clar i directe amb la major potènica militar, política i econòmica del món)! Companys, si algun dia voleu avançar heu d'entendre q l'anarquia o el comunisme no cauran del cel un gloriós dia de revolta i fúria popular, sinó q cal construir-lo

Evidentment per als sectaris el sector més empobrit del poble de veneçuela, q ha millorat notablement la seua situació, no a travès de la providència ni de la generositat de l'estat, sinó a travès de la lluita, de l'autoorganització, de la participació política i, també, de programes estatals destinats a sentar les bases per cobrir moltes de les mancances de tot tipus q hi trobaven... aquest sector per als sectaris no és només q una excusa per mantenir en el poder al Chávez

Entenc això com una falta de respecte, no al govern, ni al bufó d'"aló, presidente", sinó a les persones q han lluitat i s'han organitzat des de la bas per canviar la seua situació, per pressionar a l'estat i aconseguir trencar amb la injustíca q els envolta, conscients q això no es fa en un tres i no res, sinó q és qüestió d'una lluita constant i d'avançar poc a poc, però de forma ambiciosa en la construcció d'allò q volen (i volem)

però vosaltres seguireu encabotades amb el fet q el poble ha dit no a mantenir chávez en el poder indefinidament; el q no enteneu és q per petuar-se, chávez havia de ser votat i q si no és elegit ell, serà una altra persona qui ho serà; perquè el binomi amb què vosaltre preteneu llegir el resultat (absolutament allunyat de la realitat): és estat o poder polític institucionalitzat vs poder popular i mort de l'estat; però el resultat del referèndum d'avui, l'única cosa q fa és consagrar l'anterior text constitucional (en algunes aspectes prou avançat, en la majoria amb moltíssimes mancances); el poble no ha votat no a l'estat o no a l'autoritarisme

l'estat, de moment, seguirà existint i l'autoritarisme (del capital) també

que la justícia social sense llibertat no és justícia ja ho sabíem; de moment a veneçuela la llibertat no és q haja avançat molt avui; simplement s'ha impedit q un tio no puga presentar-se a unes eleccions a les q es presentaran altres tios (de moment no hi ha massa ties en l'escena); tb s'ha impedit q un govern (triat i per tant delegat, però d'una forma mitjanament democràtica, parlamentària, q no seria la ideal) no puga controlar un banc central, q per tant a partir d'ara seguix funcionant com a organisme autònom i controlat per persones a qui el poble no ha triat de cap de les maneres

podeu seguir pensant q el fet de no institucionalitzar el poder popular, fa q l'autonomia del poder autoinstuït als barris i viles avance sense respectar cap marge jurídic, creix sense límits; això espere, pq des del meu punt de vista, constitucionalitzar el poder popular era reconèixer-lo, reconèixer al poble com a subjecte polític i, per tant defensar-lo, convertir l'estat en una eina per defensar les legítimes decisions del poble

però vosaltres podeu seguir pensant en els mateixos esquemes q bakunin o q a saber quin il·luminat postmodern i passant per damunt de tot context geopolític mundial, de tota constricció econòmica nacional i internacional, de tot desenvolupament històric, de tota situació sociaocultural, de tota relació política dialèctica (en el cas de veneçuela a tres bandes: moviments de base vs govern vs oligarquia)

jo seguiré creient en el procès bolivarià i esperant q les reformes vertaderament importants q es proposaven i q la CIA, els media i l'oligarquia veneçolana han aconseguit aturar (per a alegria d'algunes), puguen implementar-se com més prompte

seguiré entenent q l'estat no pot ser un amic de les aspiracions populars pel comunisme (si voleu llibertari), però q pot convertir-se en una eina de lluita de classes i més encara a nivell internacional, en el cas d'un país subjugat per l'imperialisme ianqui; una eina q cal utilitzar i cal combatre i pressionar al mateix temps (com de fet ja passa a Veneçuela i, en certa mesura, també a bolívia)

quedeu-vos a gust en el centre social ocupat paradisíac del q no eixireu mai, en els vostres esquemes dogmàtics, assegudes davant l'ordinador i practicant la masturbació intel·lectual amb construir Zones Autònomes Temporals, mentre a Llatinoamèrica es lluita per construir la justícia social per a tots i totes (no solament els elits q han escapat al parany del pensament únic en el món occidental) i de forma permanent i definitiva

(això ho dic des de tot el respecte pels centres socials ocupats, en els quals treballe també, i per les idees dels i les autònomes respectables, q afortunadament abunden en aquest país, més q no anarcos puritanos q sacralitzen LA IDEA)

Visca la revolució bolivariana!
Seguim avançant cap al socialisme!
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
¿Qué ha hecho Chávez en Venezuela?

¿Qué ha hecho Chávez en Venezuela?
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
¿Qué ha hecho Chávez en Venezuela?
http://www.aporrea.org/actualidad/a9250.html
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
¿Qué ha hecho Chávez en Venezuela?
http://www.aporrea.org/actualidad/a9250.html
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
Com es delaten els suposats llibertaris quan celebren la victòria del NO al costat de la burgesia veneçolana, el bbva, el banco santander, els empresaris colonitzadors espanyols i els veneçolans...en fi tota la classe que està oprimint i matant al poble veneçolà, i vosaltres sou els defensors de l´emancipacio de la classe obrera i us uinu a ella contra el socialisme? us uniu a la victòria del feixisme nor-americà i de bush contra el socialisme? doncs si es així després no ploreu ni aneu dient que si stalin que si els gulags perquè als complices de la burgesia i del imperialisme son rates iguals que ells, vagin vestits de funcionaris amb porra, o amb una bandera roja i vermella..la mateixa merda.
Algún dia acabareu a miami amb els vostres amics que van estar durant molts anys robant al poble cubà.
No cauré en l´infantilisme de pensar que voslatres representeu l´anarquisme del qual respecto molta gent però gent com vosaltres feu fàstic i purria.
SOCIALISME O BARBARIE
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
Hem perdut

Vagi aixó per endavant.
Si volem, podem dir alló dâun pas endarrera per a donar-ne dos cap endavant, però en aquests moments és un pas endarrera.
I no només ha perdut Chàvez, com alguns volen fer-nos creure, ha perdut Venezuela, ha perdut Bolivia, ha perdut Equador, ha perdut El Salvador, Nicaragua,⦠També ha perdut el projecte de lâALBA i la integració Llatinoamèricana.
La veritat es que el resultat dâaquest referéndum era important per a molta més gent que només a Venezuela.
No sé si estem en un canvi de cicle, durant els passats anys, a tot Llatinoamerica sâhavien produit eleccions on els governs oligarquics anaven perdent poder. Les úniques execpcions varen ser Perú i Mèxic. (Colombia es un cas apart).

Hem de plorar?, no. Reconeixer la veritat i tirar endavant amb el que tenim. El procés ara serà més lent.
Cal però, cercar on sâha fallat per a corretgir-ho, on no ha arrivat el missatge, Sería interessant avaluar els resultats per departaments, parroquies, barris, per a conéixer on hi ha hagut més presencia del no, treballar allà. Saber per qué ha augmentat lâabstenció.
Lâautocrítica també ens ha de fer veure perqué sâha plantejat ara el referéndum i si es pensava que hi havia prou correlació de forces com per guanyar-lo. Aquí si que es important averiguar aquesta errada, el fet que els resultats estiguin tant equilibrats es que no es va calcular bé la capacitat de movilització de la gent (sigui la partidaria de la reforma com la contraria). I aixó es básic, cal avançar amb la revolució Bolivariana amb la majoria del poble.

Bé, finalment només recordar que quan alguns perden, per lógica hi ha alguns que hi guanyen.
Segons àcrata: âels llibertaris i demés enemics de lâautoritarismeâ?, i felicita als âcompanys àcrates d'allà perquè, al final, tants dies de lluita i repressió als carrers no han estat estèrilsâ?.
Pensar que aquest resultat es consecuencia de las accions de la Cruz Negra i Libertarios, i una victòria de lâanarquisme es una completa il.lusió. Tantdebó hi haguessin més de tres milions dâanarquistes a Venezuela !!!, pero em temo que no, que qui ha guanyat ha estat una oposició bastant diferenta.
Per cert, digueâm algún â anarquistes vàlids, autèntics, que siguin algú dins el movimentâ?. Pot ser algún dirigent? (sense autoritarisme, eh?). Com es reconeíx?. No sóm tots iguals? O pot ser som tots iguals, pero no tots auténtics?
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
Crítiques segur que se'n poden fer moltes a la revolució bolivariana, però avui totes les persones que creiem que aquest món pot canviar cap a millor hem de ser conscients dels molts passos endarrera que ha fet aquest projecte amb la derrota de la reforma constitucional a veneçuela. Una recomanació a tots/es aquells/es que us hi posicioneu en contra: perquè no llegiu primer en quins punts es pretenien fer reformes i quins efectes en la població tenien més enllà del què surt a la nostra premsa burgesa?

Com ha dit Chavez:
"como dije en el 92, por el momento hemos sido derrotados, por el momento..."
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
Faré alguna puntualització sobre la meva opinió, per tirar endavant aquest debat. Jo personalment estava a favor de la reforma de Chavez, ja que per una part estic a favor de la nacionalització de les empreses multinacionals, que només busquen el beneficis pero que quan la situació està fotuda escapen del pais a tota pastilla, i perque implicava una sèrie de reformes interessants com la reducció de la jornada laboral a 6 hores.
Com sempre els mitjans de comunicació parlen que amb la victoria hauria arribat una dictadura, sense anar més lluny, el dissabte van fer un especial a T5 on es parlava més de salsa rosa que no pas de politica. El que em fa més rabia és que es digui que això és una democracia, pero que en els meus ulls és una realitat ben diferenta: treball precari, pissos pels nuvols, transport cada vegada més car, carreres universitaries que pujen més que el pa, en fi..segur que sabeu del que parlo. I després em de sentir als politics que parlen dels llocs de treball que han donat Repsol i companya als veneçolans/anes (parlant de ¨interessos espanyols¨com si no fossin de capital privat), típic argument de burges de merda que quan veu en perill els seus interessos parla dels seus treballadors/res, i dels llocs de feina que ha donat, pero que quan son les multinacionals les beneficiades (casos de recalifiació de terrenys cedits per la Generalitat, ajuts economics per evitar les deslocalitzacions) els importa un raba la vida dels seus obrers/res.
I el pitjor es que se n'obliden de l'intent de cop d'Estat dels EEUU (amb el suport del democrata-feixista de l'Aznar), o de les dictadures que va instaurar la CIA a Xile, Argentina, etc. per la por a un'altra revolució russa; tampoc puc contrastar la informació per saber quins altres ambits de la vida quotidiana afectava la revolució bolivariana.Segons la meva opinió això també explica el ferri control de les forces de l'Estat per part de Chavez.
En definitiva, que m'estimo més un Estat Socialista que no pas un Estat capitalista, encara que tinc interes en veure com es desenvolupa tot plegat.
En tot cas crec que com anarquistes, fills del Socialisme, tenim més en comú amb un Estat Socialista-¨comunista¨ que no pas un Estat Capitalista, el que no vol dir que m'agradi cap dels dos ni que m'agradi l'Stalinisme o sucedanis. Com a anarquistes, la nostra lluita a des ser contra qualsevol tipus d'opressió Estatal.
Salut i Comunisme Llibertari
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
Pues yo tengo la ligera sospecha que esta derrota ha sido un gambito para cambiarle el paso a la oposición y a la opinión internacional, dando legitimidad democrática al régimen bolivariano, tanto en el presente como, especialmente, en el futuro, ya que esto no es el final, y como señala Chávez, perder una batalla no significa perder una guerra.
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
jo soc comunista i m' alegro que chavez hagi perdut el referendum, perque un altre cop el comunisme quedaria en evidencia. No podem permetre que tot el poder recaigui en el gobern. es te que impulsar la democracia de base i no burocratitzar-se.
Crec que hi han reformes que son d' un gran avanç social, això no ho nego, pero aquestes no son les formes. Cgavez desprestigiara el sistema socialista perque no te ni idea del que es...
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
Si de tant en tant llegissis sabries que la reforma de la constitució aprofunditzava en el poder de les organitzacions i del poder popular (consells de fàbrica, de barri, etc.) que els situava, junt amb una municipalització real de recursos i espais de decisió, en un paradigma de demcràcia directa...
Però clar, com a blanc racista que ets, per tu l'important son les formes: anar ben vestit, ser blanc, parlar de macroeconomia, etc. Chavez és i representa unes formes de fer que son les dels veneçolans pobles i olvidats... i no olvidem que per primera vegada gairebé el 50% de l'electorat ha votat en democràcia liberal a favor de la transformació socialista de la societat, cosa que aquí no arribaria ni al 2% i que només té un tímit precedent en Allende...
No es chávez el que diu que s'ha perdut una batalla pero no la guerra, és el poble el que no es deixarà arrebatar el que ha conquerit!
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
quina demagogia més barata que fan servir alguns... si estàs en contra de Chàvez estàs amb els capitalistes... no sabeu ni el que dieu! i es que la lògica del poder sempre ha actuat igual tant en liberals, com en socialdemocrates com amb els comunistes, que en aquest cas i en tots els casos del passat titlla als anarquistes de socialfeixistes i coses per l'estil.

Chavistes, que no recordeu per exemple els dos anarquistes de la CNA tirotejats per oficialistes? o potser no ho voleu recordar, o es que potser us sembla bé i tot.

Heu de saber que els anarquistes som antiautoritaris iq ue com a tal rebutjem l'existència del Estats, siguin capitalistes o socialistes, són Estats. No sigueu tan infantils com per relacionar-nos amb el Bush i demés gentuza, perquè encara que se que alguns ho fan a posta per desprestigiar-nos, d'altres ho van dient sense pensar, perquè es el que es diu desde els mitjans que llegeixen. Es realment trista aquesta simplificació que feu, i és més trist encara la poca crítica que accepteu alguns.

I sobre que hi ha anarquistes Venezuela que apoyen a Chàvez deixa'm que rigui, hi ha un ex-anarcosindicalista que si que ho fa, pero no es anarquista ni es res, fa anys que es dedica a criticar a la CNT, a la AIT i tot anarquista que no pensi com ell.
Las mejores revoluciones: las del pasado.
03 des 2007
Hay que ver en occidente... qué gente más ordenada. Cuanto sosiego! Qué elevada cultura! Cuan dominada se muestra la teoría en el debate nostalgico de la verdad antigua! Pero qué lentos son brazo y mente cuando hemos de ir a la practica, viviendo aqui en el presente!
Chaves!!
03 des 2007
Hay muchas A(s), supongo que lo que se intenta es confundir.Que voy a suponer tontas¿? No supongo nada...
Yo soy una A, pero no esa A que aparece por ahí.
Creo y no es para nada por echarme flores (menuda esupidez sería por mi parte, es a titulo de comentario para evitar equivocos (ahora apareceran mil as estoy dando pie a ello)que fue una de las primeras A(s) que aparecieron hace algún tiempo, año(s) por aquí...por allá sin Alá! (la A, no ota cosa no nos equivoquemos) depues vino la (A) depués la ((A)) depués...recordais...¿? Es para que non nos confundan. Ahora ya pueden
y bien pero buenmo para eso esta el DNI:(45 millones de borregas archivad@ss en la D.G.S.)

Que tal DAII¿? Como va la cosa¿? El gossos tenen ja bossal (o como se diga)( bozal en Catalá es¿?...)No! Pues venga a presupuestar!Paquete para partida de bozales para els gossos de la cuadra... para eso pagan los contribuyentes para que los perros no muerdan, a y antitetanicas¿?
Teneís en caso de "mordedura" "mordida" que¿?
¿Antirabica? Constato que no. Mañana todos a vacunarse, paga papa GeneralitaT.
PORTEN chip¿? Eso si, claro desde el principio.
Bueno...poz vale.
JAU!!
Re: Chávez reconoce la victoria del 'no' a la reforma constitucional. Visca, companys!!!
03 des 2007
El primer, la critica a l'autor o autora del post. Com a anarquista em sembla una tonteria celebrar que el chavisme ha perdut el referendum de la mateixa manera que em semblaria una enorme xorrada celebrar que el chavisme l'hagues guanyat. Per aixo, tot i la meva opinio totalment contraria a alguns punts de la reforma (reflectida a altres posts i que m'han fet rebre insults dels "revolucionaris", al final penso que estem igual que ahir.
El que es jugava era una reforma constitucional dins un estat de caire capitalista burges (alguna gent a casa parla de socialisme del segle xxi, d'expropiacio a les empreses, etc...coses que si be sembla que amb la reforma es tendia cap a aixo, no arribava ni de lluny), amb unes pinzellades de "democracia participativa" subjecta en darrer terme a la decisio del president de torn que es reservava el dret de fer i desfer en ultima instancia els consells comunals i qualsevol forma de poder popular que se surti de l'esquema "proposat" pel poder (s'assembla una mica a lo del PAM a BCN, no?). Una reforma en que s'otorgava nous i mes poders a l'estat i en particular al president....Bueno ja no cal discutir aixo. El cas es que la cosa s'ha quedat igual que estava, es a dir, hi ha moltiiisim cami encara per als socialistes pro estat, i la nostra llunyana i estimada utopia per als socialistes antiautoritaris. Total...no hi ha res a celebrar. Per a mi, com a llibertari, ni un pas endavant ni un pas endarrere.
Imagino que el post es una rebieta per la pallisa de descalificacions i insults que hem rebut els anarquistes venezolans, des d'idymedia i des de moltes altres parts. En part per haver estat en determinats llocs, amb "companyies perilloses". Pero el triomf primer, de l'abstencio, i en menor grau, del NO, demostra, com he intentat dir sovint per aqui, que venezuela no es un pais "rojo rojito" amb una minoria pseudonazi i amiga de la CIA, ni un pais en preguerra civil, sino una cosa molt mes semblant a la que tenim a casa del que ens pensem. La polaritzacio ha estat alimentada pels mitjans privats, i aprofitada per uns i per altres, aixo es indiscutible. I encara a indy-bcn trobem els insults, quan a venezuela, el dia seguent del referendum tothom ha superat.
En definitiva, crec que el que ha passat a venezuela en els darrers mesos, es una llico per aprendre a tothom, per reflexionar, i per pensar cap a on hem d'anar, quines eines hem d'agafar i quines rebutjar a l'hora de treballar per la emancipacio del poble, dels pobles. Una sola cosa m'entristeix de l'experiencia, i es que aqui (a venezuela) tothom esta parlant de "victoria de la democracia", una democracia en la que no hi crec ni a catalunya, ni a venezuela ni enlloc.
em deixo coses pero ja n'hi ha prou crec.
Sindicat