Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
02 des 2007
ANTE LA DETENCIÓN DE MILITANTES DEL PCPE Y LOS CJC EL PASADO D�A 17 DE NOVIEMBRE EN BARCELONA

1. El pasado día 17 de noviembre fueron detenidos en Barcelona dos militantes de los Colectivos de Jóvenes Comunistas (CJC-JCPC) después de la manifestación celebrada en esa ciudad. Estas detenciones se produjeron pasados más de noventa minutos después de que dicha manifestación hubiera finalizado, y en un lugar alejado del desarrollo de la misma. También fueron detenidas otras personas, no pertenecientes a nuestras organizaciones.



2. Cuando varios miembros de nuestras organizaciones se personaron en la Comisaría -en la cual estaban detenidos los primeros camaradas-, fueron requeridos por agentes de los Mossos para que se identificaran y posteriormente -a las cuatro de la madrugada mientras esperaban alguna noticia de los detenidos-, se les comunicó que también quedaban acusados de los incidentes ocurridos durante la mencionada manifestación, puesto que –decían- los Mossos los habían reconocido al personarse en Comisaría.



3. Así en estos momentos están acusados de desórdenes públicos, y otras acciones, cuatro miembros de los CJC-JCPC y un miembro del Comité Central del PCPE-PCPC.



4. El PCPE y los CJC denuncian esta actuación de los Mossos que se enmarca en una estrategia de criminalización de nuestras organizaciones, sustentadas sobre acusaciones basadas en testimonios falsos de los mismos Mossos, y con intencionalidad de buscar responsables de los incidentes ocurridos el día 17, cuando la única responsabilidad es de quienes intervinieron violentamente contra una manifestación pacífica, la cual se desarrollaba en solidaridad con el joven asesinado en Madrid por un nazi, soldado profesional, y en rechazo al ascenso de las actividades de las bandas fascistas que se produce en diversos lugares del estado.



5. El PCPE y los CJC denuncian la actuación de los Mossos, tanto durante la manifestación como posteriormente en Comisaría y en la instrucción de la denuncia contra nuestros militantes. A la actuación violenta se añade la falsificación de datos y el montaje contra quienes, ejerciendo sus derechos, se acercaron a interesarse por la situación de los detenidos. Estas actuaciones de los Mossos implican directamente al Conseller de Interior del Gobierno Catalán, Joan Saura; quien tiene toda la responsabilidad política en estas actuaciones que violan los derechos de las personas, la libertad de expresión y la libertad de reunión. Así queda claro cual es el papel de los reformistas en los gobiernos de la burguesía. El Conseller Joan Saura ha pasado, en pocos años, de ser un reformista con aspiraciones de triunfar en las estructuras del sistema capitalista, a convertirse en el perro de presa de la burguesía catalana para reprimir a las organizaciones de izquierda que confrontan con el dominio burgués y con la explotación capitalista. Esa es la auténtica utilidad del reformismo de IC-EUiA en el actual escenario de la lucha de clases en Catalunya y en el estado español.



6. El PCPE y los CJC exigen la dimisión del conseller Joan Saura, como responsable directo de la represión desatada contra la manifestación del día 17, y del montaje policial para acusar a nuestros camaradas, falseando testimonios y realizando detenciones ilegales.



7. El PCPE y los CJC llaman a desarrollar todo tipo de acciones de solidaridad con la totalidad de las personas detenidas. Solo la movilización y la lucha conseguirán arrancar a estos compañeros de las garras del sistema judicial que trata de reprimir sus libertades.



8. Finalmente exigimos el sobreseimiento de las denuncias formuladas y la anulación de todas las actuaciones policiales y judiciales. Hasta que este hecho no se produzca mantendremos una movilización permanente de nuestras organizaciones, y de todas las instancias unitarias, para conseguir que nuestros camaradas, y los otros compañeros detenidos, queden sin cargos de ningún tipo.



¡ABSOLUCIÓN ANTIFASCISTAS DETENIDOS !

RESPONDER A LA REPRESIÓN

¡CONTINUAR LA LUCHA!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
03 des 2007
en català si us plau, elc astellà és llengua d'opresió. Gràcies.
Re: Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
03 des 2007
La meua solidaritat amb els militants de aquest partit. Per cert, ell, les llengües no oprimeixen, ho fan els Estats.
Re: Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
03 des 2007
1- Home, els estats són els opressors, però... nanos ni el PP fa els comunicats en castellà al Principat de Catalunya...

2- "y un miembro del Comité Central del PCPE-PCPC." Doncs quina poca maduresa política, aquest "miembro del comité", posar-se en situació de risc de detenció.

3- Ha de ser molt trist cobrar calers, i dependre d'un partit que després us engarjola... oi?

Au, aneu a plorar a en Llamazares...
Re: Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
03 des 2007
Va, calleu, colla de petats pseudo-stalinistes
Re: Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
03 des 2007
Doncs jo pensava que eren del PCPC, es a dir d'aquí, i que el PCPC era una escissió del PCPE, present a espanya i no aquí.
Lo dels comunicats en català és bàsic i de carrer. Ara que espavileu, i no us creieu gaire que sou un partit, ara per ara només sou un grupuscle aïllat i amb perill de convertir-se en sectari i isol·larse del tot
Re: Davant la detenció de militants del PCPE i els CJC el 17 de Novembre
03 des 2007
Estem davant d'un comunicat que preten ser unitari, per informar als diferents col·lectius anticapitalistes que hi ha imputats que han de ser jutjats simplement per anar a una manifestació antifa, simplement per ser antifeixistes (i comunistes), i vosaltres reacciuneu així? Qui són els sectaris? Qué passaria si els imputats fossin de l'EI? Serien màrtirs catalans ja oi?

SOLIDARITAT! Sabeu el que significa? Per internet i al carrer ens demostreu com sou!

VISCA MARX
VISCA ENGELS
VISCA LENIN
MENOS FIESTA Y MÃ?S LUCHAR
Re: Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
03 des 2007
Anem a veure "blablabla". És cert que per dalt hi ha algún comentari faltat de maduresa, com el d'"ell", però no pots generalitzar. Penso que la gran majoria de nosaltres aplaudim i estem contents i recolzem que no us baixeu els pantalons: tots sóm moviments socials. Lo del català, està clar, les llengües no oprimeixen, però amb el temps esdevenen un símbol de la opressió i això és el que li ha passat al castellà. Molts grups de música de l'EI han usat el castellà de manera natural, així que no crec que hagueu d'entendre el nostre nacionalisme com un nacionalisme histèric de dretes, tot i que, evidentment, hi ha coses que toquen al cor i en el cas d'un comunicat polític que són organitzacions que aspiren a aglutinar sectors de societat per coma mínim crear contrapoder... donc és evident.

Per a MPO: el PCPE i el PCPC no estàn lligats a IU ni ho han estat mai, per tant, igual que el Psuc viu, tenen clara la part revolucionària... una altre cosa és que per norma tinguin poca sensibilitat nacional, com si visquéssim a la India, vaja.

Salut i tota la meva solidaritat amb els encausats.
Re: Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
03 des 2007
"El PCPE y los CJC llaman a desarrollar todo tipo de acciones de solidaridad con la totalidad de las personas detenidas."

No haurieu de ser vosaltres que convoquéssiu una manifestació en suport o concentracions el dia del judici, etcètera... ?

ara si que no entenc res.

si us quedeu parats se us menjarà la paràlisis.
Re: Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
03 des 2007
Aviam, aquest és un comunicat de la direcció del PCPE i dels CJC i per tant és per tot l'estat, crec que és lògic per tant el perquè està en castellà.

I per cert, no té més consciència nacional qui més indepe és sinó el que millor analitza la realitat.

I no, ni el PCPE/PCPC ni els CJC/JCPC estan a IU ni EUiA
Re: Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
03 des 2007
Perdoneu, però m'ha semblat entendre que deieu que el PSUC Viu no està a EUiA...? Sí és així, error!
Ara, 100% amb que té 0 caràcter nacional, més que res perque són la secció a Catalunya del PCE, i tal com està el tema ara mateix, la cúpula del PCE és de lo més centralista que ronda per les espanyes.
Re: Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
04 des 2007
1.- El PCPE sí va formar part originàriament d'IU.
2.- El PSUC viu es un partit nacional (que no nacionalista) que recull les millors tradicions de l'antic PSUC en la defensa de Catalunya i els seus interessos dins del marc d'una república federal.
Re: Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
04 des 2007
Pels nens de dalt que critiquen que el comunicat està encastellà torno a repetir com be a dit algún camarada que aquest comunicat està fet per tot l´estat, si fos només per Catalunya estaria en català ja que el PCPC sempre fa els seus comunicats en català, i us vui recordar nens de papà nazionalistes que el Carlos que es qui van matar era de Madrid i per tan el normal es que l´article es faci per tot l´estat i per tan en castellà, si tan us molesta i el vostre nazionalisme no us deix defensar res que no sigui català o basc no aneu a manifestacions per un jove antifeixista mort fora de catalunya,quina poca sensibilitat tenene algunes persones i que poc recorden que aquí vem tenir unes brigades internacionals donant-nos suport en la lluita contra els nacionals i que venien de tot el món. El PCPC es un partit internacionalista ja que es un partit comunista i ni que noltes organitzacions es facin dir socialistes o comunistes quan barrejen el nacionalisme amb el socialisme aquí acaba el seu socialisme ja que d´internacionalistes no tenen res, i l´internacionalisme es la defensa de l´alliberament de totes les nacions oprimides o per els nens de papà de dalt es el que s´anomena autodeterminació dels pobles. Evidentment vosaltres preferiu la burgesia catalana com CIU, ERC...que si que fan els comunicats en català que un partit que defensa igualment com a ideologia l´autodeterminacio del poble català i a la practica segurament amb mes entusiasme que ells ni que es facin els comunicats en castellà, anglés, alemany o rus, ja que la solidaritat es la tendresa dels pobles, però que us he de dir si us importa una merda la solidaritat, la lluita de classes ets si sou nens que us agrada anar de ultranacionalistes pel mon i qui no parli català que se´n vagi fora de catalunya...aiii d´això se´n i diu xenofobia..sisi xenofobia. Apa doncs espero haver aclarat algunes coses tot i que no pretenia convencer ningú ja que voslatres d´aquí 10 anys estareu votant a CIU o ERC que son la vostra lluita, la dels catalans, només dels catalans, que parlin català oi?
AUTODETERMINACIO, REPUBLICA I SOCIALISME
Re: Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
04 des 2007
"El PSUC viu es un partit nacional (que no nacionalista) que recull les millors tradicions de l'antic PSUC en la defensa de Catalunya i els seus interessos dins del marc d'una república federal"

Si renegar del marxisme-leninisme es recollir les millors tradicions del gloriós PSUC, que baixin Marx, Engels, Lenin i Stalin i que ho vegin.

Solidaritat camarades!
Re: Ante la detención de militantes del PCPE y los CJC el 17 de Noviembre
04 des 2007
El PCPE va ser un dels fundadors de IU i va ser expulsat (pel PCE, o PSUC, aquí entre d'altres) per defensar posicions revolucionàries. Així li van les coses a IU...
Sindicato Sindicat