Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Alliberament de visons a Galicia i el País Valencià
01 des 2007
Un comuinicat enviat per actvistes i diverses noticies publicades als mitjans de comunicació fan referència a dos atacs simultanis contra granges intensives de visons.

Els visons utilitzats per la industria pelletera son animals salvatges sotmesos a condicions de confinament brutal amb l’unic objectiu d’extreure’n la pell per a roba de luxe.

A continuació Reproduim el comunicat relatiu a l’assalt de la granja de Santiago:
“La nit del 27 al 28 de novembre un grup de persones vam decidir portar a la pràctica la nostra postura antiespecista i per l’alliberament animal.

Ara és l’època en la que els propietaris de les presons de visons comencen la massacre. Vam considerar que era necessari oposar-nos a ella d’una manera directa i efectiva; amb determinació.

Vam anar a la granja situada a Sionlla (Santiago), davant del Monte du Gozo, i les vem buidar completament; totes i cadascuna de les més de 24 naus que hi havia, alliberant uns 20.000 visons. Desafortunadament els propietaris de la granja, assedegats de diners, ja havien començat la matança. Ja havien assassinat almenys mil visons, els havien arrancat la pell i les havien posat a assecar deixant-les previament amb serradures.Les pells van ser trobades (per nosaltres), llençades a un fanguer, impregnades de litres i litres d’un liquid roig que vam pensar que era sang; es va llençar aigua amb una manguera, i per ultim es va llençar menjar per a visons per sobre. El resultat fou que les pells van quedar totalment inservibles. Estimem que els danys relatius a aquest únic acte ronden els 60.000 euros.

Els mitjans de comunicació de masses ens van calificar com ecologistes despres de la recent ació d’aalliuberament que el Front d’Alliberament Animal va realitzar a Castelló. Des d’aqui volem matitzar que encara que no ens desagrada el terme en qüestió, el nostre posicionament ecologista parteix des d’un rebuig radical a l’antropocentrisme habitualment manifestat per les grans ONG’s “ecologistes�. creiem en l’alliberament animal des d’un punt de vista respetuós amb el medi ambient del que formem part. Els visons son animal salvatges, i nosaltres ens hem limitat a tornar-los al seu estat natural, d’on mai haurien d’haver estat arrancats.

El que hem fet ha estat una expressió de les nostres idees en el món real. Creiem que cap individuu ha de ser engavbat. I, com es va advertir en el primer comunicat de l’ALF repetim un cop mes que aquests tipus d’accions sols seran erradicades quan l’ultim animal reprimit sigui lliberat. Fins aquest moment continuarem endavant.�


http://heura.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Alliberament de visons a Galicia i el País Valencià
02 des 2007
ja, perquè no els hi pregunteu als més de dos mil visons alliberats fa unes setmanes a castelló que van morir al cap d´unes hores d´estar en llibertad?.

http://lamalla.net/medi_ambient/article?id=183411


Paradoxalment, allibereu visons que no saben viure en llibertad i acaben morint, és a dir: els mateu vosaltres mateixos. I ja no diguem del desequilibri a la fauna i flora que provoquen aquests alliberaments.
Re: Alliberament de visons a Galicia i el País Valencià
03 des 2007
segur que si s'aguessin quedat a les gàbies s'haguessin mort molts més a mans dels grangers.
Re: Alliberament de visons a Galicia i el País Valencià
03 des 2007
sí, molt bé!: més val matar-los vosaltres, ecologistes amb bon cor que uns grangers venuts al capital.
Re: Alliberament de visons a Galicia i el País Valencià
03 des 2007
Doncs sí, així alguns han tingut la oportunitat de sobreviure, mentre que a les gàbies ja estàven comdemnats a mort.

Si jo estigues al corredor de la mort als EUA agrairia una oportunitat de fugida encara que representi un risc de mort, es un raonament plenament lògic. Molt bé per l'acció.
Re: Alliberament de visons a Galicia i el País Valencià
03 des 2007
i per que no alliberar musclos zebra, tortugues de florida o algues vermelles als nostres rius?
Re: Alliberament de visons a Galicia i el País Valencià
04 des 2007
"segur que si s'aguessin quedat a les gàbies s'haguessin mort molts més a mans dels grangers."

jajaja

ara ens fareu creure que al país valencià i a Galícia els visons s'integraran als respectius medis.

estic totalment d'acord amb la reivindicació de drets dels animals, però penseu les accions amb el cap. en tot cas, l'arrel del problema no deixa de ser el capitalisma i la concentració de poder en grans empreses que els tracten com si fóssin bactèris.

Salut i endavant!
Sindicato Sindicat