Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Conflicte estudiantil a França
30 nov 2007
Queden unes 40 universitats bloquejades contra la llei d'autonomia de les Universitats
Segueix la mobilització a les aules tot i que el principal sindicat estudiant, UNEF (PS) ha intentat saobtejar el moviment varies vegades : negociació de la llei cuand la majoria dels estudaints volen la seva nul·litat com el CPE del any passat. Han intentat apoderar-se de la coordinadora autonoma nacional, eina de lluita que va neixer durant la lluita contra el CPE. Aquesta cordinadora de les universiats en lluita comptava nomes 4 dels 16 representants afiliats/des a l'UNEF. En aquest conflicte, poc despres de que la cordinadora es reuneix, 12 dels representants eran de l'Unef. Despres que filtreix aquesta informació la cordinadora va expulsar els/les representantes de l'Unef.


A part de tot això en aquest conflicte destaquen les maniobres del poder per destabilitzar el moviment : visió negativa dels medias, es fa sentir molt la veu dels estudiants contra el bloqueig, sort a la TV el sindica de dreta (gairebe extrema dreta) UNI com si fos un sindicat important...

i mes preocupant : els anti-bloqueig s'organitzen i monten accions contra els vaguistes, suporten els anti-avalots cuan desallotgen les aules es pot veure en aquest segon video (als crits de "Allez les bleus", el crit del'equip nacional de footbal frances, els blaus en aquest cas son els anti avalots), fan manis amb lemes com "a treballar" ...

El fet que el director de sciencies politiques de Grenoble pega amb barra de ferro un estudiant que volia bloquegear l'universitat es simptomatic de la crispació que es viu a tot arreu del territori frances. (es pot veure en el primer video)

A tot això hem de sumar les noves revoltes als suburbis de Paris a on el dilluns a la nit mes de 80 policies van quedar ferits d'armes de foc. Aqui tambe la premsa no diu rés peró aquesta setmana en molts llocs de França van apreixer cotxes cremats en solidaritat amb els rebels del nord de Paris.
Mira també:
http://www.dailymotion.com/video/x3ma5t_deblocage-du-campus-de-grenoble-par_news
http://www.dailymotion.com/related/6078449/video/x3hmvi_tendance-fascisante-chez-les-antibl

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa