Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La repressió mai ens tallarà les ales: Nou judici de faltes a un assistent a la mani del 29-S
30 nov 2007
Aquest dimarts 4 de Desembre a les 10 del matí es realitzarà un judici de faltes al Jutjat d'Instrucció n. 16 de Barcelona contra un jove de Terrassa que va participar a la manifestació del passat 29 de setembre sota el lema: la repressió mai ens tallarà les ales.
Concentració de suport a partir de les 9:30 davant dels jutjats al passeig Lluís Companys de Barcelona.
Diversos col•lectius i organitzacions antirepressives ens vam organitzar per denunciar la violació de drets fonamentals per part del mossos d'esquadra contra moviments socials durant varies manifestacions públiques realitzades. Els agents encerclen les manifestacions produint-se a la pràctica en un segrest ja que els manifestants no es poden moure, no poden ni sortir ni entrar, no deixen informar a la gent del carrer, es generen moments de tensió i càrregues,... en definitiva queden vulnerats drets tan elementals com la llibertat d'expressió, la lliure circulació i moviment de persones, el dret a manifestació, sense parlar de les provocacions i agressions físiques dels agents als manifestants.

El 17 de juny es va convocar una primera manifestació en la qual es van repetir els fets que es denunciaven i varies persones van resultar ferides, una persona detinguda i dues mes identificades despres de confiscar els pals que duien per les pancartes. La manifestació va ser segrestada a l'altura de les rambles impedint que baixés i arribés a plaça st jaume on es pretenia finalitzar. Tot i així la fermesa dels manifestants va fer que finalment el cordó és retirés i una estona després es desconvoqués la manifestació.

El 29 de setembre es convocà una segona manifestació. Aquesta vegada l'organització preveient l'actuació policial va dividir la manifestació per tal que pogués arribar al final. Un gran bloc va poder arribar fins a Canaletes, un altre va arribar fins al carrer Ferran i finalment un petit grup va poder arribar fins a la plaça Sant Jaume i llegir el manifest. En aquest moment es van desconvocar tots els altres blocs que estaven esperant retinguts a que finalitzés. En tots els blocs van haver càrregues policials i persones ferides.
Al carrer Ferran en desconvocar aquest bloc es van produir càrregues i varis agents de paisà van detenir a un jove de Terrassa acusant-lo d'atemptat a l'autoritat, Aquest jove ja ha tingut un judici de faltes i l'han condemnat a pagar una suma d'uns 900 euros per "faltar i lesionar a l'autoritat". A un altre jove de Terrassa el van acusar del mateix una setmana més tard i aquest dimarts 4 de desembre té el judici a Barcelona.

Per donar suport al jove s'ha convocat una concentració davant dels jutjats al passeig Lluís Companys de Barcelona aquest dimarts 4 de desembre a partir de les 9:30 del matí.

La repressió mai ens tallarà les ales!!!

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa