Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[St.Andreu] Manifest de la 4a Festa Major Reivindicativa
30 nov 2007
Amb el manifest, donem el tret de sortida a la 4a edició, d'aquesta Festa Major al poble de Sant Andreu!
Manifest de la 4a Festa Major Reivindicativa de Sant Andreu

Amb el fred, arriba per quart any la Festa Major Reivindicativa al poble.
Però si ha estat possible que seguim duent activitats de reflexió crítica, dâoci i de festa a Sant Andreu, un any més, és perquè hem plantat cara a lâAjuntament , que volia censurar les nostres festes. La seva estratègia era no cedir-nos una infrastructura a la qual tenim dret com qualsevol altra entitat o colâ¢lectiu de Sant Andreu.
A la pràctica, lâAjuntament volia impedir la realització dâactes populars i reivindicatius a les Festes dâenguany. Però això sí, el govern municipal diu voler augmentar la participació ciutadana amb projectes com el PAD que no és més que una inútil farsa propagandística. Quan de veritat els veïns i veïnes decideixen autoorganitzar-se i tirar endavant amb els seus esforços unes festes majors populars, crítiques i lliures, lâAjuntament de Barcelona respon aprovant una moció per a eliminar de Barcelona totes les Festes Alternatives, les quals són un emblemàtic símbol de vitalitat del nostre teixit social.
I és per aquest motiu, que lâAjuntament, en un principi ens va denegar el permís. Però gràcies al suport que hem rebut dâaltres colâ¢lectius i persones, com les Festes Alternatives i lâAssociació de Veïns de Tramuntana, lâAjuntament sâha vist entre lâespasa i la paret davant les pressions de veïns i veïnes. Ha vist perillar el seu maquillatge democràtic, i finalment ens ha donat el permís per la Festa Major Reivindicativa. Ens ha permès utilitzar uns carrers, pels quals no hauríem de demanar permís, ja que ens pertanyen, són de tots i totes.
El que els molesta realment, és que pensem per nosaltres mateixes, que prescindim del model de vida conformista i submís al que ens aboquen les institucions i les regles del joc del capitalisme. I encara molt més els molesta la lluita dels colâ¢lectius que organitzem la Festa Major. No sols perquè qüestionem i critiquem les polítiques del Districte, sinó perquè a la classe política li fa por la capacitat dâ autoorganització social i lâamenaça de tenir un contrapoder popular. Com també, evidentment, els nostres objectius finals, uns Països Catalans lliures i comunistes.
Tota aquesta política de control perquè ningú actuï de manera alternativa, crítica, o simplement diferent, la representa a la perfecció la llei del civisme. Aquesta llei regula el que es pot fer i no es pot fer al carrer, en benefici dâuns pocs i en contra la majoria. Pots fer el que et doni la gana si tens diners, com els turistes europeus que vénen a gastar-seâls, o les promotores immobiliàries que arrasen amb carrers sencers per fer-hi construccions amb pisos de luxe, com està passant amb les cases barates del Bon Pastor. En canvi, estàs vigilada i molestes si utilitzes el carrer com a espai de trobada social, fet que es dóna en tots els barris populars. Si ets pobre i fas nosa a la vista, com les prostitutes, els âsense sostreâ? o els immigrants que viuen al carrer, o si lâutilitzes com a lloc de reivindicació i difusió de qualsevol lluita social, llavors caurà sobre tu tot el pes de la llei i els cops de porra que facin falta.
Com diu Miquel Amorós, el carrer sâha convertit en un espai neutre, de pas. Quan abans era lâàmbit de relació social per excelâ¢lència i també un espai fonamental de lluita ( a lâèpoca de les lluites dels obrers i obreres industrials, durant la Guerra Civil contra del feixisme i per una societat justa, i fins en els anys de la transició postfranquista, on finalment no van canviar tantes coses, però sí que es sortia constantment a manifestar la voluntat de la gent). Més que mai, al capitalisme no li interessa que existeixin espais colâ¢lectius, de relació espontània, que no estiguin controlats pel poder. Volen que les classes populars al seu temps lliure estiguin tancades als centres comercials, als grans magatzems, al cine empassant-se pelis americanes-escombraries, o a casa mirant la tele, sobretot ben calladetes i obedients.
Hem arribat al punt que ja no es pot ni sortir de casa per exercir el dret de manifestació. Així ho han decidit els partits de mal anomenada esquerra que ens governen, ja que les darreres manifestacions al centre de Barcelona han estat assetjades amb cordons policials propis dâun estat dâexcepció, i durament reprimides, pel fet de seguir defensant aquest dret tan bàsic, sota el lema: La repressió no ens tallarà les ales!
En aquesta línia a Sant Andreu, el colâ¢lectiu La Trinxera, lâ Assemblea de Joves, té totalment prohibida la organització dâactivitats al carrer, com també és perseguida obsessivament tota la seva difusió. Sâhan esborrat únicament murals de lâAssemblea de Joves, en murs plens a vessar de pintades no polítiques, les quals sâhan deixat intactes.
Davant aquestes maneres institucionals de fer, que recorden al franquisme, i que responen als interessos dels estats opressors i del Capital, nosaltres tenim clar que avui i sempre treballarem per bastir un contrapoder popular basat en la solidaritat, lâautoorganització i la lluita. I avui i sempre prendrem els carrers!
Prendrem els carrers ; per passar la tarda amb els amics i amigues, per muntar concerts, per seguir denunciant lâespeculació, per organitzar xerrades, ja que no tenim ni un sol Casal per joves, per seguir amb les relacions de poble que caracteritzen Sant Andreu, per penjar cartells, per jugar un partit de futbol en una plaça, per mobilitzar-nos quan ho creguem necessari, per fer espectacles...així com per celebrar moltes i moltes més Festes Majors al carrer! Les quals esperem que gaudiu tant com la dâenguany.

Per unes festes populars i autogestionades, trenquem amb el poder, prenem el carrer!
La lluita és lâúnic camí!

Sant Andreu de Palomar, novembre de 2007
www.festamajorreivindicativa.tk

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [St.Andreu] Manifest de la 4a Festa Major Reivindicativa
30 nov 2007
xD

Margis
Sindicat Terrassa