Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats
3a Setmana Anticonstitucional [Barberà del Vallès]
30 nov 2007
3a SETMANA ANTICONSTITUCIONAL
1-6 de desembre, Barberà del Vallès
Constitució 2007.jpg
Per tercer any consecutiu el centre social autogestionat Ateneu de Barberà organitza la Setmana Anticonstitucional que hem volgut dedicar a la figura del rei d'Espanya. El 22 de juliol de 1969 Juan Carlos de Borbón va ser designat successor del general Franco en la Prefectura de l'Estat, jurant i defensant les Leyes Fundamentales del Movimiento. El 20 de novembre de 1975 moria el dictador i Juan Carlos dos dies després era proclamat Rei amb el nom de Juan Carlos I davant les Corts franquistes. Franco en el seu darrer testament polític va deixar clar que:

"Por el amor que siento por nuestra Patria, os pido que perseveréis en la unidad y en la paz y que rodeéis al futuro Rey de España, Don Juan Carlos de Borbón, del mismo afecto y lealtad que a mí me habéis brindado y le prestéis, en todo momento, el mismo apoyo de colaboración que de vosotros he tenido."

Juan Carlos és herència directa de 300 anys de dominació borbònica als Països Catalans, però també una mostra de la continuïtat del franquisme, des de 1939 fins avui. El referèndum de la Constitució de 1978 ha deixat a moltes persones, ja no tan joves, excloses del dret a decidir quin tipus d'organització d'Estat volem pels pobles ibèrics, això legitima totes les accions que es facin per tal de denunciar la imposició d'un rei i una constitució que no han suposat res més que la continuïtat del franquisme i la consolidació del neoliberalisme a l'Estat espanyol.

Des de l'Ateneu de Barberà volem expressar el nostre rebuig a la monarquia, institució que no ens representa, i a una Constitució imposada a milers de joves a tot l'Estat. En aquesta línia és on cal emmarcar la 3a Setmana Anticonstitucional que s'inicia:
- dissabte 1 de desembre (a partir de les 21.30h, a l'Ateneu), amb una cafeta pro-detinguts del cas de Bemba, entre els que troben joves barberencs. La cafeta solidària estarà amenitzada amb el punxadiscos calderencs Hartigans.
- diumenge 2 de desembre (a partir de les 19h, a l'Ateneu), amb una xerrada-debat sobre la Transició a l'Estat espanyol, que comptarà amb la presència de l'historiador Just Casas, que és també professor a la UAB i president del Centre d'Estudis Llibertaris Francesc Sàbat.
- dilluns 3 de desembre (a partir de les 20.30, a l'Ateneu), projecció de "Llach, la revolta permanent", film que tracta els fets de Vitòria del 3 de març de 1976 a través del treball d'en Llach.
- dimecres 5 de desembre (a partir de les 21.30, a la Torre d'en Gorgs), concert anticonstitucional amb el grups Exxilio (punk barberenc), Amenaça Col?lectiva (hardcore combatiu vallesà) i la reaparició d'Ona Expansiva (metralla barberenca)
- dijous 6 de desembre (a partir de les 20.30, a l'Ateneu), projecció del film "Tierra y Libertad".
- a més, del 2 al 16 de desembre (a l'Ateneu), es reposarà l'exposició de l'any passat sobre els fets de Vitòria del 3 de març de 1976 que ajudarà a situar la projecció del film "Llach, la revolta permanent", i també es podrà visitar l?exposició sobre la Constitució de 1978.

Esteu tothom convidat, salut!

Ateneu de Barberà
29 de novembre de 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 3a Setmana Anticonstitucional [Barberà del Vallès]
30 nov 2007
ep! un petit error, la gent dels Hartigans són calderins o montbuiencs i no calderencs (són de Caldes de Montbui i no de Caldes de Malavella). Ho sentim!! ;)
Re: 3a Setmana Anticonstitucional [Barberà del Vallès]
30 nov 2007
doncs si la setmana és antocontitucional la fotran a la presó!
Re: 3a Setmana Anticonstitucional [Barberà del Vallès]
30 nov 2007
genial, com sempre, la iniciativa de la setmana anticonstitucional!!


endavant amb la lluita barberenca!!
Sindicat Terrassa