Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: altres temes
Declaració de Corrent Roig sobre la manifestació de l’1 de desembre convocada per la Plataforma pel dret a decidir
29 nov 2007
Tot i que entre els convocants no hi figuren les forces més compromeses en la gestió de l’ordre polític i social a Catalunya (PSC-PSOE, patronal, CCOO i UGT), sembla clar que la mobilització actuarà com un element de pressió a favor de les reivindicacions del Tripartit català i dels sectors patronals. La presència de CiU entre els convocants --al costat de ERC, ICV i EUiA-- així ho demostra.
Declaració de Corrent Roig sobre la manifestació de lâ1 de desembre convocada per la Plataforma pel dret a decidir

TRASPÃS PER PRIVATITZAR, NO - SERVEIS PÃBLICS DE QUALITAT, SÃ?

Davant la manifestació convocada per la Plataforma pel Dret a Decidir considerem:

1. Que la convocatòria no denuncia el Tren de Gran Velocitat, un mitjà de transport elitista i amb un gran impacte mediambiental, que està suposant una enorme inversió de diner públic. Per tant la PDD no fa una aposta decidida i categòrica per la potenciació dâuna xarxa de ferrocarril popular i de qualitat, la degradació de la qual hi té una relació directa amb aquesta enorme inversió pública que va a parar al TGV.

2. Tampoc la convocatòria de la PDD res no diu dels plans de privatització de Rodalies que acompanyaran el traspàs de les competències. En no plantejar el carácter públic de la xarxa de transport i de les infraestructures el traspàs de les quals es reclama, la PDD mostra la seva conformitat amb el model de titularitat i/o gestió privada dels serveis públics que defensa el govern de la Generalitat, i que ja està aplicant a les xarxes dâensenyament i sanitat públiques o en les propostes de gestió privada per a lâaeroport de El Prat.

3. La convocatòria sâoblida també dâexigir que es posi fi a les condicions de precarietat a que es veuen sotmesos els treballadors de les obres ferroviàries en curs (ja van 13 morts i desenes de ferits) i els del Servei de Renfe â Rodalies, la plantilla del qual el govern autonòmic català vol dividir en diverses empreses.

4.- La convocatòria de la PDD, però, sí que situa entre les seves reivindicacions centrals les principals demandes fetes per la patronal catalana i el govern de la Generalitat arran de la crisi de les infraestructures. Així, fa poques setmanes la patronal Foment del Treball denunciava amb duresa el déficit inversor de lâEstat a Catalunya i exigia la publicació de les balances fiscals. Per la seva banda el Tripartit exigeix âen el marc del desenvolupament del nou Estatut, amenaçat pel Tribunal Constitucionalâ més inversió, més protagonisme en la gestió de les intraestructures, i una participació més gran en la recaptació i gestió dâimpostos des de Catalunya (âsâoblidenâ?, peró, de denunciar la reducció de lâimpost de Societats recentment aprovada). Encara que expressats amb més contundència, són aquests els punts principals pels quals es fa la crida a la manifestació de lâ1 de desembre.

5.- Tot i que entre els convocants no hi figuren les forces més compromeses en la gestió de lâordre polític i social a Catalunya (PSC-PSOE, patronal, CCOO i UGT), sembla clar que la mobilització actuarà com un element de pressió a favor de les reivindicacions del Tripartit català i dels sectors patronals. La presència de CiU entre els convocants, al costat de ERC, ICV i EUiA, corroboren aquesta coincidència dâinteressos.

6. Desvinculant lâexigència de cotes més grans de sobirania de les reivindicacions de la classe treballadora i dels sectors populars, la Plataforma pel dret a Decidir, com ja va fer amb les mobilitzacions en defensa de la proposta dâEstatut consensuada al Parlament de Catalunya, torna a jugar el paper dâinstrument de pressió dâuna burgesia catalana que aspira a nivells més alts dâautogovern en defensa dels seus interessos de classe.

7. Corrent Roig considerem que cal reivindicar el dret d´autodeterminació, però per posar-lo al servei dels interessos i les necessitats dels treballadors i treballadores de Catalunya, és a dir, de la inmensa majoria de la població catalana, aquella que en molts casos no arriba ni als 1000 euros de salari o pensió nets. Reivindiquem que aquesta sobirania ha de servir per potenciar lâensenyament i la sanitat públiques i de qualitat, suprimint el finançament de la xarxa privada; que ha de ser útil per promoure l´habitatge públic amb lloguers que no superin el 25% dels ingressos; o que ha de plantejar la millora i desenvolupament dâ una xarxa de transport públic, de qualitat i econòmic, per a tots els barris de Catalunya.

PELS DRETS SOCIALS I NACIONALS: CONSTRUÃ?M LâESQUERRA POLÃ?TICA I SOCIAL QUE LA MAJORIA TREBALLADORA DE CATALUNYA NECESSITA

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Declaració de Corrent Roig sobre la manifestació de l’1 de desembre convocada per la Plataforma pel dret a decidir
30 nov 2007
fàcil, no aneu a la mani, és una manid e la dreta ancionalista.
Re: Declaració de Corrent Roig sobre la manifestació de l’1 de desembre convocada per la Plataforma pel dret a decidir
30 nov 2007
La convocatòria i qui la fa (la PDD) no diu res de traspàs per privatitzar. No us inventeu excuses.
Re: Declaració de Corrent Roig sobre la manifestació de l’1 de desembre convocada per la Plataforma pel dret a decidir
30 nov 2007
però es que ningú ens pot defensar al carrer de la humiliació del kaos de rodalies i els efectes que això ha tingut sobre la classe treballadora????
Re: Declaració de Corrent Roig sobre la manifestació de l’1 de desembre convocada per la Plataforma pel dret a decidir
30 nov 2007
Pues claro que hay que defenderse de los abusos de los gestores políticos y de las empresas sobre las que nadie exige responsabilidades, pero me parece que esta mani está promovida por los propios políticos que pretenden manipularnos en la dirección que más les interesa. En esta manifestación, la rabia por lo que estaban malviviendo cada día, se va a intentar utilizar como fuerza de presión para que los intereses de los políticos que siempre nos ignoran, no se demoren más y puedan obtener una mayor rentabilidad de su funesta gestión. Nuestras necesidades, nuestras preocupaciones, nuestros perjuicios, nuestros deseos..., nunca van a ser escuchados si vamos de su mano. Está demostrado que siempre les falta tiempo para vendernos una y mil veces. Que nadie se engañe. Ningún político va a hacer nada por nosotrxs, y sólo podremos vernos correspondidxs, si somos nosotrxs mismxs quienes retomamos el control de nuestra rabia y la dirigimos hacia quienes decidamos.
Esta mani es una farsa más de las muchas farsas que nos hacen vivir cotidianamente.
Re: Declaració de Corrent Roig sobre la manifestació de l’1 de desembre convocada per la Plataforma pel dret a decidir
30 nov 2007
És cert que, perquè la mani sigui més autèntica, els organitzadors exigiran que, per poder participar-hi, els possibles manifestants mostrin alguna prova fefaent -títols de transport de la Renfe, per exemple- que demostri que han quedat afectats per totes les conseqüències derivades per les obres del TGV?
Re: Declaració de Corrent Roig sobre la manifestació de l’1 de desembre convocada per la Plataforma pel dret a decidir
01 des 2007
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/326846

extractes del manifest comunista
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/326847

manifest comunista
http://www.psan.net/manifest/
sobre l'exigencia de publicació de les balances fiscals
01 des 2007
És una exigencia logica i clara en moltes empreses reinvidicar que els "numeros" de l'empresa, les politiques d'aquesta etc es posin en coneixement dels treballadors i treballadores i el seus representants (de fet és un dret bàsic dels treballadors que reconeix l'E.T)

És obvi que és una reinvidicació democràtica bàsica que els "numeros" de qualsevol poder, sigui aquest l'empresa, l'Estat o el Papu, siguin transparents i a l'abast dels afectats/es.

En què es 'burgès' -com he sentit dir- reinvindicar saber amb què i com es gasta la pasta -que surt dels 'paganos', els tontos altrament dits ciutadans/es, o sigui tot quisqui que té un curro i li descompten-, en què és 'burgès' saber en què, com i a on es gasta la pasta que ens roba el Poder??

(per això, crec, ha estat de les reinvidicacions més aplaudides, perquè a la gent li fot que l'estafin i li prenguin el pel) (un altre cosa és que la burgesia i els seus sequaços vulguin la pasta per a gastar-se-la en fer-ne més per a ells i fotre als demes)
Sindicat Terrassa