Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Accions al Maresme contra les violències de gènere
26 nov 2007
Accions contra les violències de gènere al Maresme

Aprofitant la data del 25 de novembre, Maulets Maresme va denunciar mitjançant cartells i pancartes les múltiples violències de gènere que sofrim les dones. Així com és evident que cal lluitar contra el maltractament físic i psicològic que patim per part de les nostres parelles, les dones hem arribat a tolerar certes violències de gènere totalment intolerables: una eduació sexista, joguines que ens regalen de ben menudes per interiortizar certs rols dins la família, el llenguatge sexista, sous inferiors per fer les mateixes feines, publicitat que ens deixa com a objectes sexuals o com a éssers inferiors, etc.

Però enguany hem volgut posar l'accent de la nostra lluita en un fet molt greu com és la imposició d'un cànon de bellesa. Aquest cànon s'aplica gràcies a la publicitat i certes actituds masclistes, però també per culpa de les botigues de roba que ens imposen la talla 36 com a estàndard. Aquestes talles ens condueixen a un acomplexament que pot acabar amb règims, dietes, anorèxia, operacions de cirurgia, etc. alimentant la idea que la dona ha de complir certs criteris estètics totalment antinaturals.

Les dones no volem la imposició d'aquest cànon ni la talla 36 i per això sortim al carrer per lluitar-hi en contra. A Mataró es van pintar els aparadors de les botigues de roba que promouen aquest cànon de bellesa i la talla 36 (Bershka, Benetton, Pull&Bear, Mango, Adolfo Domínguez, etc.) amb consignes com "LA TALLA 36 TAMBÉ ÉS VIOLÈNCIA DE GÈNERE" o "PROU IMPOSICIÓ DEL CÀNON DE BELLESA".

La lluita contra les violències de gènere continua ! Canya al patriarcat !
Mira també:
http://www.maulets.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat