Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
La Generalitat de Catalunya s’oposa al nomenament d’un perit independent que dictamini sobre la inundabilitat de Muntanyans II
26 nov 2007
Comunicat de premsa. 26.11.2007

LA GENERALITAT DE CATALUNYA S’OPOSA AL NOMENAMENT D’UN PERIT INDEPENDENT QUE DICTAMINI SOBRE LA INUNDABILITAT DE MUNTANYANS II
També s’oposa a proporcionar documents bàsics que contribueixin a determinar la naturalesa dels terrenys.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Gabinet Jurídic del Departament de la Presidència, s’ha oposat a l’emissió d’un Dictamen Pericial d’un perit independent (geòleg, expert en hidrogeologia) que dictamini l’estat dels terrenys inclosos en el pla Parcial Muntanyans II.
Concretament, la Plataforma Salvem els Muntanyans, mitjançant el seu representant legal, Eduard de Ribot, va sol•licitar el nomenament d’un perit independent amb titulació de geòleg, expert en hidrogeologia, per tal que dictaminés si el pla parcial es situa en terrenys sotmesos a risc d’inundació i si considera adequades les solucions tècniques proposades per l’Agència Catalana de l’Aigua, de creació de vials-riera.
El mateix tècnic hauria també d’informar sobre les característiques de l’espai com a part d’una zona humida, si sobre la seva condició de connector natural.
En el mateix escrit es va sol•licitar a l’Administració l’aportació de determinats documents que no consten en l’expedient de tramitació del Pla Parcial i que resulten necessaris per resoldre sobra la legalitat del procediment d’aprovació del pla parcial.
En data 24 d’octubre de 2007 la Secció Tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del tribunal Superior de Justícia de Catalunya va admetre la totalitat de mitjans de prova sol•licitats per la Plataforma Salvem els Muntanyans, així com el nomenament d’un perit independent.
La Generalitat de Catalunya s’ha oposat, mitjançant recurs de súplica, a l’admissió del perit independent que dictamini sobra la inundabilitat dels terrenys, així com la resta de proves proposades.
Des de la Plataforma Salvem els Muntanyans, considerem que l’actuació de la Generalitat no és la que hauria de ser. La Generalitat, amb la seva negativa a dictaminar sobre la veritable naturalesa dels terrenys, es situa al costat d’aquells que volen destruir l’espai i no pas al costat d’aquells que volen protegir-lo.

Torredembarra, 26 de novembre de 2.007

Plataforma Salvem els Muntanyans

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Generalitat de Catalunya s’oposa al nomenament d’un perit independent que dictamini sobre la inundabilitat de Muntanyans II
26 nov 2007
hipòcrites de debò!
Sindicat Terrassa