Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Ajornat desnonament raval c/robador
25 nov 2007
Ajornat desnonament veí carrer robador del raval
El desnonament previst pel dimarts 27 novembre al matí queda ajornat de moment...
Es desconvoca la concentració que s' havia de fer davant c/robador 29.
Seguirem informant.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ajornat desnonament raval c/robador
26 nov 2007
COMUNICAT

Se suspèn cautelarment el desnonament de Manel González arran de la intervenció de diverses entitats

El desnonament de Manel González, veí del número 29 del carrer Robador i que, segons el mandat del Jutjat de Primera Instància núm. 29 de Barcelona, havia d’abandonar el seu domicili el dimarts 27 de novembre, ha estat ajornat després que diverses entitats representatives de la societat civil sol•licitessin la suspensió cautelar d’aquesta mesura. Les últimes setmanes, i davant aquesta situació d’extrema urgència, la Coordinadora Contra l’Especulació del Raval, el Taller Contra la Violència Immobiliària i Urbanística, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), l’Associació de Veïns del Casc Antic, la Comissió de Defensa del Col•legi d’Advocats, l’Observatori pels Drets Econòmics Socials i Culturals (DESC), Arquitectes Sense Fronters (ASF) i Veïns en Defensa de la Barcelona Vella van fer arribar a través de l’advocada de Manel González les respectives peticions de suspensió cautelar a la magistrada titular del jutjat, que finalment han obtingut una resposta positiva.

No obstant això, cal dir que aquesta resposta només suposa l’ajornament d’una decisió judicial que es pot produir en qualsevol moment. En cas que aquesta sentència de desnonament s’executés els propers dies o posteriorment, això no només afectaria Manel González sinó també la resta de veïns de la finca, que quedarien en una situació d’absoluta vulnerabilitat, ja que és precisament Manel González qui ha assumit la càrrega de la denúncia pública i la defensa legal davant les pressions dels propietaris.

Les darreres maniobres de la propietat, que l’últim mes i mig ha anunciat tres vegades als inquilins la suspensió dels seus contractes per un any i mig, emparant-se en un requeriment d’obres fet pel Districte de Ciutat Vella –obres per a les quals no disposen de la llicència pertinent–, deixen prou clara la intenció de les societats MANCIA 2003 SL i TARAVAUS 8085 SL de continuar pressionant els llogaters fins que renunciïn als seus contractes i abandonin els pisos. Aquests fets, denunciats per les entitats esmentades als responsables del Districte, han motivat que divendres passat el Districte de Ciutat Vella presentés una denúncia al respecte; una iniciativa positiva i necessària, però que cal recordar que és la primera intervenció de l’Administració després de quatre anys de requerir-l’hi, un gest aïllat que per si mateix no respon ni a la gravetat del que passa a Robador 29 ni a la magnitud de l’assetjament immobiliari al voltant de l’Operació Illa Robador.

Que Manel González no hagi d’abandonar casa seva per la força demà dimarts és una bona notícia. Tot i així, la situació en què queden ell i la resta d’inquilins de Robador 29 continua essent extremament precària. En aquest sentit, les entitats que divendres passat vam anunciar la presentació d’una querella criminal per assetjament immobiliari contra els propietaris de Robador 29, ens ratifiquem en la denúncia d’una situació gravíssima de vulneració de drets fonamentals que, atesa la indefensió de la majoria de la població afectada, requereix l’adopció de mesures clares i exemplars per part de l’Administració, com la vehiculació judicial dels casos i l’assumpció de l’acusació pública.

Tant els veïns d’aquesta finca com la resta dels 10.000 casos de mobbing que es produeixen a Catalunya –segons l’estimació del conseller Francesc Baltasar– continuaran sotmesos a un clima d’intimidació i violència mentre no hi hagi una política decidida i sistemàtica que inverteixi el clima d’impunitat en què es mouen els responsables del mobbing immobiliari.

Taller contra la Violència Immobiliària i Urbanística
Coordinadora Contra l’Especulació del Raval
Sindicato Sindicat