Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme
Accions Maulets a València amb motiu de la diada del 25 de novembre
24 nov 2007
accio 25 novembre.JPG
Des de l’assemblea de Maulets de l’Horta, aprofitant el 25 de novembre hem realitzat una acció de protesta per denunciar les constants agressions que patim les dones dia rere dia.

Desgraciàdament, ja no ens sorprén escoltar a les noticies que una dona ha mort a mans de la seva parella sentimental. Ens parlen de violència de gènere, quan el que s’està volent dir és violència física, la violència de gènere va molt més enllà. Tot i que les agressions fisiques són molt greus, les dones patim tots els dies agressions, no sols físiques, que ens venen imposades per aquesta societat i les veiem passar en normalitat, degut a qué vivim sotmeses a una societat patriarcal que ens marca unes pautes i uns rols que hem assimilat.

Igual d’important que aquestes agressions són també les agressions que patim les dones quan se’ns imposa tindre el cos 10 que ens marquen els cànons de bellesa imposats per la societat i que intenta que ens sotmetem a dietes miraculoses o a intervencions quirúrgiques que poden acabar en la mort, i que a més dificulten el diagnòstic d’un càncer de pit, que és la primera causa de mortalitat entre les dones.

No se’ns ha d’oblidar tampoc que també considerem una agressió la discriminació que patim les dones a l’hora d’accedir al món laboral, sempre es valorarà més el treball d’un home ja que a l’hora de contractar-lo eixirà més rentable, perquè en la societat que vivim, els homes no s’han d’ocupar dels fills ni de les persones majors, mentre que la dona si que ho ha de fer, i açò és motiu de l’abandonament del lloc de treball o fins i tot de no tenir la possibilitat d’accedir a ell.

Finalment, hem de dir que la violència de gènere no és sols violència física, sinó que ja hem vist que ens referim a altre tipus d’agressions que patim dia a dia pel simple fet de ser dones, no sols ens hem de limitar a denunciar aquest fet dies que ens venen marcats per les institucions, sinó que és una feina diària acabar amb aquest tipus de discriminacions, trencar amb aquest tipus de societat patriarcal i aconseguir una societat igualitària.

Per aquest motiu, des de Maulets, el jovent independentista i revolucionari, volem cridar ben fort que “ A casa, a la feina, al carrer... lluitem contra la violència cap a les dones�


València, 21 de novembre de 2007.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Accions Maulets a València amb motiu de la diada del 25 de novembre
24 nov 2007
A mi hem sembla molt be que les dones tinguin el cos 10 i personalment no sortiria amb ningu que estigues molt molt grassa, i qualsevol tio que digui el contrari esta segurament enganyantvos.

D'acord que us perjudica i tal pero a les ties us va molt el rotllo de la cartera plena d'Euros, aixi que les pressions estan a les dues bao aneu de guais i feuvos les victimes, que no es aixi.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more