Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Nova okupació a Sabadell. Ha vessat el got!
23 nov 2007
En el marc de la campanya HA VESSAT EL GOT, aquesta nit hi ha hagut una nova okupació a Sabadell.

Per més informació: havessatelgot.wordpress.com
Els i les joves en llancem, de nou, i una altra
vegada per assalt, a la conquesta dels nostres drets.
HA VESSAT EL GOT!

L'Assemblea d'okupes de Sabadell i l'Assemblea de Joves del Sud donem el tret de sortida a la campanya Ha Vessat el Got amb l'alliberament d'un espai.

Tornem al carrer. Tornem als carrers després d'un petit parèntesi que hem dedicat al debat i al treball intern. Temps que hem dedicat també a construir i potenciar altres projectes i lluites dels i les sabadellenques. Tornem al carrer i ho fem, aquest cop, dirigint-nos de en primer terme, als nostres companys i companyes de lluita, al conjunt del Moviment Popular de Sabadell i, en definitiva, a totes aquelles persones que creuen en l'okupació com a eina de lluita, com a eina de transformació social, com a praxis en l'elaboració de projectes revolucionaris, sòlids i autogestionats. Als enemics, als nostres adversaris i als escèptics els hi hem dedicat masses hores – i les que ens queden!- en aquesta ocasió si se'ns permet, els omitirem.

Companys, amics, ja sabeu com està el pati. No us explicarem res de nou, res que no sapigueu. No sobre la injusta situació que patim els i les treballadores del nostre país; ni sobre la manca de capacitat, voluntat i valor dels polítics per afrontar d'arrel els problemes de la ciutadania; ni sobre els problemes als que ens enfrontem totes aquelles persones que hem decidit dedicar la major part del nostre temps a transformar el nostre voltant.

Algunes, ja sabíeu de la nova iniciativa i del nou projecte engegat des de l'Assemblea d'Okupes de Sabadell i la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista de Sabadell. Altres – per motius obvis de seguretat- no sabíeu res. A totes, us saludem fraternalment des d'aquesta nova escletxa de llibertat que hem aconseguit arrebatar a l'especulació – o el què en termes antics anomenaríem capital -.

De nou, un grup de joves de la ciutat ens llancem, una altra vegada per assalt, a la conquesta dels nostres drets. Perquè si, companys i companyes, els i les joves tenim dret a disposar i gestionar espais socials propis; tenim dret a recuperar-los de les mans – o les urpes! - d'aquells que només els volen per especular i enriquir-se a costa dels demés i tenim dret a fer d'aquesta acció una eina política. Les actuals lleis, evidentment, no ens donen la raó. Però qui ens podrà titllar de delinqüents si el que fem és intentar acabar amb una situació profundament injusta? Si el nostre objectiu no és altre que retornar als espais urbans la funció per a la qual van se construïts, és a dir, satisfer necessitats socials i no romandre abandonats per enriquir a uns pocs, qui podrà anomenar-nos lladres?

Aquesta nova campanya l'engeguem des de la convicció que no som quatre gats els que preferim la utilització racional del territori a l'abandonament i a la destrucció; l'activitat conscient a la inèrcia i la passivitat; la construcció de projectes col·lectius a l'individualisme i la marginació; la desobediència constructiva a la submissió en la injustícia; l'autoorganització de la cultura a la seva burocratització i mercantilització; la política de carrer, de base, assembleària i verdaderament democràtica i participativa a la professionalització i a la inutilitat d'aquesta.

Per a començar, i només per a començar, hem decidit alliberar aquest espai abandonat i elaborar un petit diari on exposem els nostres punts de vista sobre determinats temes que es relacionen amb l'okupació. Pretenem, com diem al mateix al diari, dirigir-nos directament a la gent que viu a la ciutat, a la gent que hi treballa, a la gent que hi dorm, a la gent que hi passeja. El diari pretén mostrar-nos tal com som, mostrar la nostra visió de Sabadell i mostrar les nostres propostes. Apostem perquè els i les ciutadanes de Sabadell ens coneguin millor, sense censures, sense intermediaris, sense presses.

Però com dèiem, això només és el principi. Des de l'AOS i les Assemblees de Joves de la ciutat, ens comprometem a continuar treballant per a transformar el nostre voltant amb campanyes com aquesta; tot participant i impulsant aquells projectes que esdevinguin eines vàlides per aconseguir aquest objectiu – com el Moviment Popular de Sabadell - .
Assemblea d'okupes de Sabadell
Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista de Sabadell
(membres del Moviment Popular de Sabadell)
Novembre de 2007, Sabadell

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nova okupació a Sabadell. Ha vessat el got!
24 nov 2007
Fotografia de l'immoble a:

http://infosabadell.blogspot.com/
Sindicat