Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
[Endavant] Valoració de la sentència per la crema de fotos del rei espanyol
23 nov 2007
Davant la sentència i l'esdevenir del judici del passat dia 20 de novembre als militants independentistes Jaume Roure (militant dâEndavant) i el jove Enric Estern (militant de Maulets, el jovent independentista revolucionari), Endavant (OSAN) volem valorar els següents punts:
Des de lâinici, tot els procés judicial, sâha vist marcat per una desmesurada atenció mediàtica, impulsada en primer terme per lâanomenada Brunete del Partido Popular, que va fer saltar el cas als mitjans, en una clara dinàmica pre-electoral. En aquest sentit, els mitjans afins als govern espanyol i català, i els seus respectius partits, han fet front comú per tal de mostrar des del primer moment, que els governs suposadament dâesquerres també eren capaços de coartar la llibertat dâexpressió, tot reduint el caràcter de lâacció a una âgamberrada juvenilâ?. En aquest context, lâabsència dâoposició política i mediàtica des de lâesquerra ha donat "carta blancaâ? a lâEstat espanyol, mentre que ningú no farà cap gest efectiu (més enllà del simbolisme oportunista del diputat Uriel Beltran), per tal dâanar al fons de la qüestió, que és lâexistència de la institució de la monarquia espanyola i el fet que el seu màxim representant sigui, alhora, el cap de les forces armades que des de fa 300 anys ocupen el sud dels Països Catalans.
logo.jpg
Llegir comunicat sencer: http://www.endavant.org/comunicats/valoracio-sentencia
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Endavant] Valoració de la sentència per la crema de fotos del rei espanyol
23 nov 2007
Entenc que l'important és el comunicat i no la visita a la web, aqui el teniu sencer.
Crec que és una lectura força encertada! Anims i Endavant!
Davant la sentència i l'esdevenir del judici del passat dia 20 de novembre als militants independentistes Jaume Roura (militant dâEndavant) i el jove Enric Stern (militant de Maulets, el jovent independentista revolucionari), Endavant (OSAN) volem remarcar els següents punts:
Des de lâinici, tot els procés judicial, sâha vist marcat per una desmesurada atenció mediàtica, impulsada en primer terme per lâanomenada 'Brunete mediàtica' del Partido Popular, que va fer saltar el cas als mitjans, en una clara dinàmica pre-electoral. En aquest sentit, els mitjans afins als govern espanyol i català, i els seus respectius partits, han fet front comú per tal de mostrar des del primer moment, que els governs suposadament dâesquerres també eren capaços de coartar la llibertat dâexpressió, tot reduint el caràcter de lâacció a una âgamberrada juvenilâ?. En aquest context, lâabsència dâoposició política i mediàtica des de lâesquerra ha donat "carta blancaâ? a lâEstat espanyol, mentre que ningú no farà cap gest efectiu (més enllà del simbolisme oportunista del diputat Uriel Beltran), per tal dâanar al fons de la qüestió, que és lâexistència de la institució de la monarquia espanyola i el fet que el seu màxim representant sigui, alhora, el cap de les forces armades que des de fa 300 anys ocupen el sud dels Països Catalans.

A tot això, cal afegir el paper mesell i col·laboracionista del cos dels Mossos dâEsquadra, en el seu paper de delators i informadors a les ordres dâun tribunal, lâAudiència Nacional espanyola, que no és res més que una nova careta de lâantic TOP del franquisme, i que, a cada nou cas, no fa més que demostrar-ho. Val a dir, que aquest cos repressiu ja ens té acostumats a aquesta mena d'actuacions, mostra de la seua submissió a la legalitat espanyola, la qual representen i defensen, essent mers executors de les lleis que es dicten des de Parlaments aliens a la voluntat popular catalana. No ens cansarem de dir-ho, per tant, que els Mossos dâEsquadra també son forces dâocupació!.

D'altra banda, no pot passar per alt la data triada per a la celebració del judici. En primer lloc, perquè lâAudiència Nacional espanyola, és una màquina burocràtica, que tendeix a allargar els seus casos durant mesos o anys, i, en segon lloc, perquè el 20 de novembre no és una data qualsevol, és una data on lâefemèride ens evoca a pensar en la mort del dictador Francisco Franco i, previsiblement, és la data en què els nostàlgics del Règim franquista, surten al carrer a clamar en favor del feixisme i, en molts casos, en contra el rei. Per tot això, triar la data del 20N, no és un atzar, és a lâenèsim intent de crear fictíciament dos bàndols enfrontats (i curiosament amb un suposat punt en comú), i deixant lâEstat enmig, amb el paper de moderador de conflictes i de centralitat política. Amb aquestes tàctiques, però, no ens enganyen pas: els feixistes dâahir i dâavui, són al mateix bàndol, ambdós defensen el mateix model dâEstat, i uns són tant sols el complement necessari dels altres; és aquesta la veritable raó dâexistència dels grups feixistes i és la mà tova de lâEstat davant els actes, mobilitzacions, accions i assassinats feixistes, el que reforça la figura de lâEstat, ja que coarta la llibertat dels militants dâesquerres mitjançant les accions feixistes i alhora el situa com a garantia de la llei i lâordenament jurídic existent.

Pel que fa al judici en sí, cal remarcar diferents aspectes. Dâuna banda, el fet que sigui lâAudiència Nacional espanyola lâencarregada de jutjar a dos catalans demostra el rerafons polític del procés. I de l'altra, un cop situats a la sala, poc ens estranya que els catalans siguem tractats de maleducats per parlar la nostra llengua, poc ens estranya que siguin utilitzats contra nosaltres fitxers policials il·legals, poc ens estranya que la sentència estigui escrita abans dâentrar-hi i poc ens estranya que la pena de presó sigui commutada per una pena multa. Sobre aquest últim punt, constatem amb preocupació que, cada cop més, lâEstat tendeix a castigar per la via econòmica i la llibertat condicional, delictes polítics, ja que la presó és quelcom que genera solidaritat i tensió durant anys o mesos, mentre que la multa anul·la possibles mostres de solidaritat i de retruc evita la incomoditat de la classe política. El resultat és, tanmateix, una altra forma de violència dâEstat: la repressió econòmica, el pagament sagnant de multes substitutòries de presó, que deterioren la vida dels qui en són sancionats o hipotequen el moviment polític que els recolza.

A més a més, el tracte vexatori per part del jutge respecte lâús del català al judici, malgrat ser un cas greu, només és un cas més, que segurament només servirà per donar carnassa als mitjans afins al regionalisme per aprofundir en les seves batalles particulars per insistir en l'autonomisme âmés autoespanyolisme, podríem dirâ, que que com estem veient, la crítica oficial tendeix més a reivindicar el català a lâAudiència Nacional espanyola, que no pas a la pròpia existència de la institució judicial i encara menys la raó de fons per la qual han estat jutjats.

Per últim, la sentència en sí mateix, no ens aporta res de nou. LâEstat espanyol, cada cop més, tendeix a crear blindatges entorn els seus trets identitaris, i la figura del Rei no n'és una excepció. Tenint en compte la recent sentència del cas âJuevesâ?, amb aquesta nova sentència, només cal que ens preguntem on és el límit? Què es pot fer i dir sobre la monarquia? Què és i que no és delicte?

Al nostre parer, lâimportant mai és el què, sinó el qui, ja que diàriament alguns micròfons radiofònics, per exemple, qüestionen i fins i tot insulten la monarquia, mentre que programes de sàtira política de la televisió publica catalana ho fan de manera, fins i tot, més explícita, cosa que ens demostra que lâimportant no és el què, sinó el qui. Val a dir, però, que aquestes crítiques dels micròfons de la COPE o de la sàtira de âPolòniaâ? mai no entren al fons de la qüestió, ni molt menys tenen com a finalitat enderrocar lâEstat, sinó transformar-lo en feixisme paraestatal, d'una banda, o milloraments autonòmics, de l'altra.

Només els que, des dâuna perspectiva dâesquerres i independentista, fem una crítica de la figura del rei, en patim la repressió. Ja que som els únics que en qüestionem la seva existència des de lâarrel, els únics que plantegem les coses com són, els únics que palesem que el rei, el cap dâEstat espanyol i el cap de les forces armades és descendent directe del rei, del cap dâEstat espanyol i del cap de les forces armades que fa 300 anys va ocupar el sud dels Països Catalans; i no només això, sinó que a més, lâactual cap dâEstat espanyol, monarca, cap de l'estat i cap de les forces armades ho és per testicles (els del seu pare) i no pas per mèrits, no ho és per elecció popular, sinó per designació, com en tota dictadura, nomenat pel seu antecessor: no oblidem pas que Franco va nomenar a Juan Carlos.

Per tot això, la nostra tasca, la dels militants de lâesquerra independentista, és la mateixa que la dels maulets de 1707 i dels segadors de 1640, o dels antifeixistes del 1936: lluitar contra la imposició, lâocupació i la submissió; aquest és només un episodi més de la nostra resistència dins els 300 anys dâocupació!

Organitzem-nos per lluitar, lluitem per vèncer!
Endavant (Organització Socialista dâAlliberament Nacional)
Països Catalans, Novembre 2007
Re: [Endavant] Valoració de la sentència per la crema de fotos del rei espanyol
23 nov 2007
"absència d'oposició política"?? i perquè us encaparreu a no deixar presentar una candidatura de l'esquerra independentista al Parlament del principat?

Només llavors tindrem veu mediatica i només llavors podrem plantar cara als oportunistes.
Re: [Endavant] Valoració de la sentència per la crema de fotos del rei espanyol
24 nov 2007
...ens varem presentar a les europees i ara tenim eurodiputat? Som més mediatics per anar a les eleccions? o per la feina ben feta? l'objectiu de l'esquerra independentista és ser mediàtics? o tenim objectius polítics? Si volem ser mediàtics simplement podem cremar fotos del rei, mobilitzar gent, articular propostes concrtetes i serioses, etc... i la resta ja vindrà quan faci falta, no quan un pringat se li acudeixi decidir en un forum d'internet!
Per cert, comunicat força bó, d'analisis i context.
Salut!
Re: [Endavant] Valoració de la sentència per la crema de fotos del rei espanyol
24 nov 2007
El nostre objectiu és crear un partit polític, sotmès al sistema i sense capacitat de moviments?
El nostre objectiu és crear un moviment polític, amb totes les seves sectorials sí, que inclou una de l'electoral a nivell municipal, però que no és la principal i única tasca. Pq si es crea un partit i ja estar, el més probable és que tendeixi a separar-se de les seves bases i a distanciar-se de la seva línia política, a l'entrar en un àmbit, les institucions, que tenen una forma pròpia de fer.
Així, doncs, per a que això no passi, és important que aquesta part de l'esquerra independentista, o de la unitat popular, estigui molt ben emmarcada dins un moviment polític que tingui clar què vol, com ho vol i qui i quan ho ha d'assolir.
Per tant, s'ha d'anar per passos i primer s'ha de marcar si som una alternativa o només volem ser un més dins l'espectre polític(no de boca, sinó de fets), com ens organitzem per a ser forts i no seguir tenint lluites fratricides dins nostre, quines feines li pertoca fer a cada sectorial, qui decideix les estratègies, qui les porta a terme, qui decideix la nostra línia política...i moltes coses més. O és que tot això ho ha de fer uns individus que sí, que volen crear candidatures d'unitat popular, però que fa temps que estan allunyats de les organitzacions de l'EI que l'han fet resorgir últimament i que porten una política (no molt concreta encara, però si marcada)de confrontació directa amb els qui no permeten que sigui el poble el qui decideixi.

I resulta que no volem un altre partit i ja estar. Volem un moviment polític fort, que tingui, com en moltes altres coses, una visualització electoral i institucional forta, però no per tenir vots i cotes de poder per a uns pocs, sinó per què pugui ser l'altaveu de la lluita del poble català, i per tant, que no es separi d'aquest per visions o estratègies purament institucionals o de poder. Si fem això, tota la feina feta no haurà servit de res.

Un militant de la Cup.
Re: [Endavant] Valoració de la sentència per la crema de fotos del rei espanyol
25 nov 2007
molt bon anàlisis i totalment d'acord. com a crítica constructiva, diría que està molt bé que poseu un exemple senyalant el "qui". segurament hagués estat bé posar algun altre exemple (com l'assassinta de roger albert o guillem agulló en mans de feixistes) per a que fós més evident la comparació, ja que, igual que la tv3 i la cope manipulen i distorsionen, també ho fan els jutges essent suaus amb els crims feixistes i durs amb els crims de la esquerra social que lluita al carrer.

dic això per què és el kit del text (si l'he entés prou bé) i ens interessa, i no només endavant si no a qualsevol lector que sigui una persona que viu i treballa als paisos catalans, saber que és realment això que en diuen "justícia". segurament és molt més interessant focalitzar el missatge en un punt que quedi molt ben explicat que no fer un anàlisi tant extens.

i bé, feu el que volgueu amb la meva crítica.

salut i foc a l'AN!
Sindicat