Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Justícia! Condemnats tots els imputats cas Isanta!
23 nov 2007
Condemnats a penes d'entre 25 anys i 43 els nou acusats del crim Isanta
La sentència conclou que van actuar de forma conjunta i els condemna per assassinat amb traïdoria

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 43 anys de presó set dels nou acusats majors d'edat del crim de Josep Maria Isanta a les festes de la Patum de Berga, el juny del 2005. Els altres dos han estat condemnats a 25 anys i mig perquè el jutge ha tingut en compte l'atenuant d'alteració psíquica. La sentència conclou que tots van actuar de forma conjunta i coordinada, i ha considerat el crim com un assassinat amb traïdoria, tal com reclamava l'acusació, i no pas com un homicidi.

En concret, l'Audiència els considera coautors d'assassinat i de tres homicidis amb grau de temptativa, perquè quan una part del grup va rodejar i colpejar, 'sense cap motiu', la víctima, una altra part va formar un cercle per evitar que ningú pogués auxiliar-la. La sentència també els condemna per un delicte d'amenaces, de desordre públics i per faltes de lesions i maltractaments. Tots nou acusats hauran de complir 25 anys de presó, encara que les penes fixades siguin més altes, perquè és el límit màxim en aquest cas.

L'advocat de l'Ajuntament de Berga, que exercia l'acusació particular, ha mostrat satisfacció per la sentència.

Els sis menors d'edat involucrats en el crim ja van ser jutjats i l'Audiència els va condemnar a penes d'entre tres anys i set d'internament. Tots van ser considerats coautors del crim.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat