Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : laboral
Nova ofensiva de tancaments d’empreses a Catalunya. Contra els acomiadaments i deslocalitzacions... solidaritat!
23 nov 2007
La situació dels treballadors i treballadores de les fàbriques de Barcelona i les seves comarques tendeix a ser desesperada. Els atacs constants de la patronal no paren
Quan no són els tancaments d’empresa són les deslocalitzacions, els acomiadaments i els constants xantatges amb el tancament o plans que inclouen pèrdua de drets si no s’accepten reduccions de plantilla, reducció de salari, precarietat i augments brutals dels ritmes de treball. Tot això, amb l’únic objectiu de treure el més gran benefici possible sense importar si això és a costa del patiment dels treballadors i treballadores i de les seves famílies.



FRAPE BEHR, empresa situada en la Zona Franca amb 492 treballadors i treballadores, es troba en una difícil situació, ja que pretenen tancar-la a finals d’any. Ha presentat un expedient de Regulació per a, de moment, acomiadar 292 persones.


MERCEDES BENZ vol tancar la fàbrica del barri del Bon Pastor, Barcelona, que deixaria 420 famílies a l’atur i en la misèria en una clara operació d’especulació immobiliària, ja que els terrenys es troben al costat d’on s’està construint la futura estació de l’AVE a La Sagrera.


SYSMO, empresa d’Abrera, amb 120 treballadors/es, es prepara per presentar concurs de creditors (suspensió de pagaments), mentre a pocs metres una altra empresa realitza la feina que ells venien fent per a SEAT.


SINTERMETAL, de Ripollet, amb una plantilla de 350 persones, ha estat venuda al grup inversor Allegra Capital i el solar a un grup immobiliari que especularà amb els terrenys.



Encara romanen en la memòria els tancaments de Valeo, SAS, Tecnoconform, Delphi de Cadis i moltes altres fàbriques que han anat plegant, així com l’acomiadament de 660 treballadors i treballadores de SEAT dels quals encara queden més de 100 per reingressar a l’empresa.


Les plantilles de totes aquestes empreses s’estan mobilitzant de forma unitària per la defensa dels seus llocs de treball i per mantenir les seves condicions laborals. Han fet manifestacions, concentracions i vagues, però les seves lluites aïllades no són suficients per vèncer la patronal, que pretén derrotar-los en les diferents empreses, imposant els seus plans i augmentant els seus beneficis.


Mentre tot això passa, les direccions de les grans organitzacions sindicals, lluny d’organitzar la necessària solidaritat contra totes aquestes agressions, miren cap a un altre costat deixant, una vegada més, soles les persones afectades.


El govern de la Generalitat continua permetent que es tanquin empreses, que s’acomiadi la gent. Un govern que s’anomena d’esquerres i catalanista no hauria de permetre que es segueixi desindustrialitzant Catalunya. Hauria de prohibir per llei les deslocalitzacions i els acomiadaments, i impedir que les empreses especulin amb els terrenys.


Avui més que mai cal organitzar la solidaritat del conjunt dels treballadors i treballadores de Catalunya amb els companys d’aquestes empreses. És necessari i urgent pressionar les direccions dels sindicats perquè coordinin les lluites i les generalitzin. Fa falta també una coordinadora d’empreses en lluita on les persones afectades per acomiadaments i deslocalitzacions puguin organitzar de forma unitària la resposta a les agressions de la patronal.


Cridem tots els treballadors i treballadores on es produeixin tancaments o deslocalitzacions a organitzar-se per lluitar pels llocs de treball, ocupant l’empresa i exigint al govern de la Generalitat la seva nacionalització i el manteniment de tots els llocs de treball.


Així mateix, cridem tots el treballadors i treballadores de Catalunya a organitzar la màxima solidaritat amb les lluites de Frape Behr, Mercedes Benz, Sysmo, Sintermetal, etc.… en defensa dels llocs de treball i contra l’especulació immobiliària.




COPIA I DIFON

This work is in the public domain

Comentaris

"Ni tancaments, ni especulació"
23 nov 2007
DISSABTE 24 DE NOVEMBRE DE 2007

A les 18h,

"Ni tancaments, ni especulació"

Xerrada amb:
- un treballador de la Mercedes Benz
- un treballador de Frape Behr
- un membre de la Xarxa contra els Tancaments

Lloc: AVV Tramuntana, Psg Torras i Bages, 103-105.

CARTELL: http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/1/xerradamercedes.jpg

Organitza: Assemblea Sant Andreu-Nou Barris d'Endavant (OSAN).
www.endavantstap9b.org
www.endavant.org
Re: Nova ofensiva de tancaments d’empreses a Catalunya. Contra els acomiadaments i deslocalitzacions... solidaritat!
23 nov 2007
I les Companyes de DUREX a Rubí???!!!

¡¡¡ NO AL CIERRE DE DUREX !!!

Més de 200 persones al carrer!

http://www.lavanguardia.es/lv24h/20070927/53397563982.html

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more