Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sense clasificar
A Sants, n'estem farts, Diguem prou!
23 nov 2007
A SANTS, N’ESTEM FARTS. DIGUEM PROU!
Obres, sorolls, pols, esquerdes, perill, especulació….

CONCENTRACIO
DiVENDRES 23 DE NOVEMBRE. 20 h. PÇA DE SANTS
Vine amb pijama, cassoles i xiulets

CONVOCA:
Plataforma pel Soterrament de les Vies i contra el Pla de l’Estació, Torre Malaia NO, Comissió de Veïns de la Bordeta, Centre Social de Sants, Assemblea de Barri de Sants, C.S.A. Can Vies i veïns de Sants.
MANIFEST:
Davant la greu situació caòtica que està vivint aquests dies l’àrea metropolitana de Barcelona degut a totes les incidències generades per les obres de l’AVE, volem manifestar que el barri de Sants no només està patint les grans molèsties de les obres si no que el resultat final no aportarà cap millora a les necessitats dels veïns i veïnes. Sants seguirà sent un barri dividit en dos, en el passat per les vies i en el futur per un gran calaix de formigó, el Calaix de la Vergonya, que ja s’està aixecant per amagar-les. Per altra banda, i amb l’excusa de modernitzar Sants per rebre aquest tren d’alta velocitat, s’estan duent a terme unes intervencions urbanístiques, algunes d’elles il•legals, que a banda de transformar la fisonomia del barri en farà una gran àrea de serveis comercials.

Considerem un gran error fer entrar l’AVE per l’estació de Sants, actualment ja molt saturada per més de quaranta milions de passatgers que rep anualment i que la fa l’estació més gran de l’estat en nombre de viatgers. Ens demanem per què s’han deixat morir grans estacions a la ciutat, com la del Nord i la desaprofitada Estació de França, quan les ciutats més importants d’Europa tenen com a mínim dues grans estacions centrals.

Per l’altra banda, el projecte de fer grans centres comercials tant a l’estació com a les Arenes, abocarà el petit comerç de proximitat del barri a la seva definitiva desaparició, actualment estem veient com les botigues properes a les obres de l’AVE ja estan patint greus conseqüències econòmiques i algunes han hagut de tancar els seus negocis.

Les presses per que l’AVE arribi a Barcelona estan provocant grans molèsties als veïns que pateixen els sorolls de les obres les vint-i-quatre hores del dia i que també veuen com en alguns edificis apareixen esquerdes estructurals i altres greus conseqüències com fuites de gas. També les condicions de precarietat laboral dels treballadors ha provocat accidents molts d’ells mortals. A tot això hem d’afegir-hi les repercussions del tall del trànsit de Rodalies durant un mes llarg i tots els problemes pels usuaris,: viatges que no s’acaben mai, repercussions econòmiques i fins i tot pèrdua de llocs de treballs.

Pensem que totes les administracions : estatals, autonòmiques i municipals són responsables d’aquest caos, per això exigim :

-     La immediata paralització de les obres.
-     El soterrament de les vies de Renfe y Metro al seu pas per Sants.
-     El restabliment total del servei de Rodalies.
-     Elaboració d’un nou pla de reestructuració ferroviària que contempli una sola estació de l’AVE a la ciutat, i que les obres que s’estan fent a Sants s’aprofitin per millorar i descongestionar la xarxa tradicional de rodalies.
-     Que la nova estació no es converteixi en un centre comercial.
-     Que no s’especuli en l’espai públic: immediata paralització de les obres del edifici del carrer Sant Antoni : Torre Malaia
-     La retirada de la demanda de TMB contra el CSA Can Vies, per què no s’enderroqui aquest Centre Social i es quedi al barri.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more