Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats : sense clasificar : dones
(Vilafranca)Roda premsa actes 25N, dia contra violència gènere
20 nov 2007
foto1_25N.JPG
cartellantipatriarcal.jpg
25nov07.jpg
LA COORDINADORA ANTIPATRIARCAL PRESENTA EN RODA DE PREMSA A VILAFRANCA ELS ACTES AL VOLTANT DEL 25N, DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

El dilluns 19 de novembre quatre membres de la Coordinadora Antipatriarcal del Penedès van presentar els actes que es faran a vilafranca al voltant del 25 de novembre, dia contra la violència de gènere així com els cartells anunciadors d'aquesta jornada reivindicativa i el manifest unitari.

Enguany la Coordinadora Antipatriarcal que agrupa els col·lectius de l'esquerra independentista ha organitzat diversos actes a Vilafranca que siniciaran aquest dimecres 21 a les 19:30 a la Fornal (c. Sant Julià, 20) amb la xerrada "Història d'una vida a colòmbia" a càrrec de Luz Odilia León, militant de l'Associació Nacional de Víctimes de Crims d'Estat.
També a la Fornal, h el dijous 22 a les 20:30 les projectarà el film "Grbavica: el secret d'Esma".
El divendres 23 es farà una concentració a les 20h a la plaça d ela Vila sota el lema "ReACCIOna davant la violència de gènere!".
El diumenge 25 a les 19:30 hi haurà una nova projecció a la Fornal, en aquest cas serà el film "Senyoreta extraviada".
I el darrer acte serà el proper dijous 29 a les 20h al Casal Independentista El Cep (c. sta Maria, 2) amb la xerrada "La violència de gènere avui" amb la responsable d'antipatriarcal d'Endavant, un membre de Joves per l'Alliberament Gai i un membre del col·lectiu d'alliberament transsexual Guerrilla Travolaka.

Un cop anomenat els actes la Coordinadora es va fer ressò del manifest unitari de l'esquerra independentista al voltant del 25N en què s'hi destaca que "hem d’assumir el caràcter estructural de la violència de gènere, una violència que troba el seu origen en les desigualtats que genera un sistema econòmic patriarcal i capitalista i que es manifesta en diversos àmbits i envers diferents col·lectius de persones, tot i que el que en pateix més les conseqüències és el col·lectiu de dones" , també el manifest critica el paper exclusivament assistencialista d eles institucions: "Per part de les institucions es continua tractant el problema com a una “disfunció� de la societat, aplicant mesures policials i assistencialistes que s’ocupen de d’apaivagar les conseqüències més visibles però que en cap cas procuren de solucionar el problema des de l’arrel. S’intenten atacar els símptomes amb els mateixos instruments que els han provocat: l’Estat liberal burgès i els seus aparells són còmplices i defensors de la divisió sexual del treball, basada en la institució familiar que el capital utilitza per a socialitzar els costos tot privatitzant-ne els beneficis. No podem buscar la protecció en el botxí.
Mentrestant, els rols socials i els trets de personalitat utilitzats per a construir els estereotips de gènere, es poden utilitzar per a construir l’estereotip de víctima i agressor: ara toca assenyalar els veritables culpables.
Per això, avui nosaltres ens reunim per a recordar el caràcter polític de la violència de gènere. Perquè allò personal també és polític, les nostres vides privades, els nostres patiments i les opressions que patim a causa del gènere també són política. Tant si és física, psíquica o estructural és violència i el patriarcat n’és l’estructura que la manté".
Per acabar, el regidor de la CUP Xavier Navarro va presentar la moció que es presentarà en el proper Ple Municipal per establir un pla d'actuació en els instituts de la vila per a la realització de tallers de prevenció de la violència de gènere.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (Vilafranca)Roda premsa actes 25N, dia contra violència gènere
21 nov 2007
felicitats per convidar a fer una xerrada a col·lectius de recent aparició però molta empenta com el JAG i la Guerrilla Travolaka!
Sindicat Terrassa