Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
Els internautes denuncien la SGAE davant Anticorrupció
20 nov 2007
Diferents associacions d'usuaris d'internet han denunciat la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) davant la Fiscalia Anticorrupció per haver gestionat de manera il·lícita els seus fons econòmics. Reclamen que les recaptacions que fa la SGAE, incloses les del cànon digital, no estiguin en mans d'entitats privades. Les associacions denuncien que la SGAE reparteix les seves recaptacions de manera il·legal a les seves filials i no entre els seus socis. Ho ha explicat a CR/CI el president de l'Associació d'Usuaris d'Internet, Miguel Pérez: A més, els denunciats consideren que el Ministeri de Cultura n'és culpable subsidiari perquè és el principal fiscalitzador de l'activitat de societats com la SGAE.
L'Associació d'Usuaris d'Internet (AUI), Associació d'Internautes (AI), Associació Espanyola de Petites i Mitjanes Empreses d'Informàtica i Noves Tecnologies (APEMIT) i l'Associació Espanyola d'Hotelers Víctimes del Cànon (VACHE), tots ells membres de la plataforma todoscontraelcanon.es, han posat en coneixement de la Fiscalia Anticorrupció els fets publicats en diferents mitjans de comunicació sobre "suposades il·licituds comeses en la gestió econòmica dels recursos de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE)", tal com han informat en un comunicat.

Segons el text de la denúncia, arran de la publicació de recents reportatges periodístics a la premsa de tirada nacional, "s'ha posat en relleu que en el si de la junta directiva de la SGAE, existeix una activitat econòmica amb aparents tints delictius". "La premsa adverteix des de fa dies que, suposadament, el repartiment de les múltiples classes de recaptacions de la SGAE (inclòs el cànon digital), es fa en gran mesura de manera il·legal entre les seves filials, i no entre els seus socis, com ordena l'article 154 de la llei de propietat intel·lectual (LPI)", diu el comunicat.

Trama societària

Els internautes denuncien també que els directius de la SGAE, "que han estat participant en la creació i gestió d'empreses filials de l'entitat, podrien estar embolicats en una trama societària suposadament utilitzada per a la gestió fraudulenta dels seus fons". A més, creuen que les quantitats recaptades en concepte de gestió de drets d'autor s'han invertit en activitats de "lucre propi" per als directius de la SGAE. Alhora, consideren que s'han estat contractant i remunerant de manera directa els seus mateixos directius, a través de les empreses filials que precisament, i a tal efecte, aquests han creat o dirigeixen.

Al punt de mira

Els internautes posen com a exemple un dels articles periodístics referits en els quals s'assegura que els resultats econòmics d'una filial de la SGAE, Iberautor, "deu la seva facturació fonamentalment a SGAE, que va aportar el 93% del total el 2004 i el 84% el 2005. La factura del 2005 equival al 3,4% de tots els diners recaptats aquest any per SGAE com a drets. No s'especifiquen les activitats d'Iberautor perquè, aclareixen, això pot 'provocar perjudicis' a la societat. En el cas de SDAE, el 99% de la seva facturació l'obté de SGAE".

Els beneficis de la SGAE

Pel col·lectiu denunciant és encara "més injust i greu, si tenim en compte que la SGAE no deixa de multiplicar els beneficis obtinguts del cànon digital (diners que obtenen directament dels consumidors de tecnologia digital). Asseguren que el 1999 l'entitat va obtenir 2,2 milions d'euros amb el sistema de remuneració compensatòria i que el 2005 va obtenir 23,6 milions d'euros, segons les últimes xifres publicades per la mateixa SGAE. Diuen també que en el 2008, diferents fonts han afirmat que la SGAE recaptarà 100 milions d'euros per aquest concepte. Així, la SGAE multiplicaria per 50 la recaptació obtinguda el 1999. Finalment la denúncia posa de manifest "la subsidiària culpa 'in vigilant' del Ministeri de Cultura, perquè és el principal fiscalitzador de l'activitat d'aquest tipus de societats".

Copyright by the author. All rights reserved.

Comentaris

Dissabte Jornades per una Cultura Lliure
20 nov 2007
Presentación:

La razón de este encuentro es debatir sobre el libre flujo de la información, que está siendo bloqueado a nivel planetario por la mal llamada "industria cultural", escondida tras las acciones cada vez más ofensivas de las entidades de gestión de derechos de autor.

Este flujo tiene diversas fases, que la industria y sus secuaces están atacando sistemáticamente. En base a estas fases o frentes se articulan los 4 bloques en los que se divide la jornada:

1. La creación del contenido
2. La circulación y difusión del contenido
3. El almacenamiento y disfrute del contenido
4. La comunidad que se mueve alrededor del contenido

Cada bloque cuenta con un orador u oradora que presentará brevemente el estado de la cuestión y dará paso a un amplio debate de más de una hora, abierto a tod@s l@s asistentes. Se ha querido priorizar el debate frente al monólogo de un@ expert@ porque la jornada ALBEDR�O quiere ser una asamblea continua de la comunidad interesada en este trascendental cambio de era, un día de trabajo, más que un día de aleccionamiento. El objetivo es aportar ideas, ponernos de acuerdo y darnos aliento.
Programa:
1 de Novembre 2007 per Albir

Albedrío :: Por una cultura libre

24-Noviembre-2007

Ateneu Barcelonès. C/ Canuda, 6. Barcelona. Sala Sagarra

10.00-10.45. "Googlebombing: sgae = copyleft" -- Ani "Defunkid" López de LaMundial.net. + "Caso del Taller de Musics/SGAE y la Torre de la Música en Valencia" -- Lluís Cabrera.

10.45-12.00. Debate

12.00-12.45. "Cómo y cuánto recaudan Sgae & Cia" -- Ana Maria Méndez

12.45-14.00. Debate

15.00-15.45. "Regulando internet. ¿Para quién y contra quién?" -- David Maeztu

15.45-17.00. Debate

17.00-17.45. "Cómo sobrevivir a la SGAE" -- Arturo Quirantes

17.45-19.00. Debate

22.00. FIESTORRO COPYLEFT. Bar Arena (C/ Vigatans).
El sitio:

El Ateneu Barcelonès es una de las instituciones más veteranas y respetables de Barcelona y Catalunya. Nació con el nombre de Ateneo Catalán en 1860 y, en 1872, pasó a llamarse Ateneu Barcelonès. Desde entonces ha sido un lugar de reunión de los prohombres de la ciudad, donde se mezclan con cortesía las tendencias más liberales y conservadoras. Destaca su biblioteca y su tradición como espacio neutral para realizar debates, conferencias o simplemente conversar en su legendario y precioso jardín.

Espai JardíEspai JardíEspai Jardí

Los nombres más ilustres del arte, la cultura, la política, la economía y el pensamiento catalán han pasado en estos más de cien años por el Ateneu, refugio idóneo, como decía Josep Pla, para debatir, explicar y difundir todo tipo de ideas y proyectos.

Ateneu

http://www.ateneubcn.org
Re: Els internautes denuncien la SGAE davant Anticorrupció
20 nov 2007
via: http://www.elpais.com/articulo/internet/SGAE/querellara/asociaciones/han


La SGAE se querellará contra las asociaciones que la han denunciado ante Anticorrupción
La entidad gestora recuerda que la AI ya fue condenada por difamación y condenada a pagar 36.000 euros

RAMÓN MUÑOZ - Madrid - 20/11/2007

Vota
Resultado Sin interésPoco interesanteDe interésMuy interesanteMuy interesante 26 votos
Comentarios Comentarios - 10 Imprimir Enviar

La Sociedad General de Autores (SGAE) ha anunciado que interpondrá una querella contra las cuatro asociaciones que le han presentado una denuncia ante la Fiscalía Anticorrupción por un delito de estafa, apropiación indebida y fraude en las subvenciones, de la que hoy informa EL PA�S. Se trata de la Asociación de Internautas (AI), la Asociación de Usuarios de Internet (AUI), la Asociación Española de Pequeñas y Medianas Empresas de Informática y Nuevas Tecnologías (APEMIT) y la Asociación Española de Hosteleros Víctimas del Canon (VACHE).

* Los internautas llevan a la SGAE ante el fiscal Anticorrupción

La noticia en otros webs

* webs en español
* en otros idiomas

La SGAE asegura que formulará la querella contra los responsables de estas entidades por denuncia falsa y les demandará por reiteración en la misma actuación por la que ya han sido condenados en el pasado.

La denuncia de las asociaciones de internautas entiende que directivos de la SGAE han obtenido presuntamente una serie de beneficios económicos a través de la creación de una trama de sociedades limitadas que se financian de los fondos procedentes de la recaudación de derechos de autor, pese a que la SGAE, como entidad de gestión colectiva, está obligada por ley a no ejercer actividades con ánimo de lucro.

En este sentido, la SGAE recuerda que la Asociación de Internautas fue condenada por difamación a la SGAE en sentencia de Juzgado de Primera Instancia número 42 de Madrid con fecha 15 de junio de 2005, imponiéndole una condena de 36.000 euros.

La Audiencia Provincial de Madrid confirmó la sentencia y reiteró la exigencia a esa entidad para que cesara en su comportamiento ilícito contra la SGAE, según esta entidad de gestión.

En cuanto a APEMIT, entidad que aparece como copartícipe con la Asociación de Internautas en la denuncia formulada contra la SGAE, la entidad de gestión señala que ya presentó una denuncia ante la Audiencia Nacional contra esta entidad que fue inadmitida a trámite.

En el comunicado, la SGAE denuncia también "la campaña de acoso que padece, estimulada por claros y espurios intereses con la intención de dañar su actividad de defensa de la remuneración de los autores, cuando está pendiente de resolverse la remuneración por copia privada en el ámbito digital mediante la oportuna disposición legislativa".




és el que hi ha :)
SGAE = MAFIA
Sindicato Sindicat