Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats : sense clasificar : dones
Cartell+manifest 25N (Endavant, CAJEi i Maulets)
20 nov 2007
25nov07.jpg
Cartell+manifest unitari d el'esquerra independentista pel 25N, dia contra la violència de gènere.

Manifest:
reACCIOna DAVANT LA VIOLÃNCIA DE GÃNERE!

En els darrers anys hi ha hagut una preocupació creixent envers la violència de gènere. Constantment en veiem les notícies a la premsa i el debat sobre el tema és present també en molts mitjans de comunicació. Hem presenciat com aquest concepte ha anat evolucionant al llarg dels anys. Inicialment sâanomenava âviolència domèsticaâ?, referint-se només en lâàmbit privat i familiar, i actualment ha derivat en un altre concepte: La violència de gènere.
Si lâanomenem així hem dâassumir el caràcter estructural de la violència de gènere, una violència que troba el seu origen en les desigualtats que genera un sistema econòmic patriarcal i capitalista i que es manifesta en diversos àmbits i envers diferents col·lectius de persones, tot i que el que en pateix més les conseqüències és el col·lectiu de dones.

Per part de les institucions es continua tractant el problema com a una âdisfuncióâ? de la societat, aplicant mesures policials i assistencialistes que sâocupen de dâapaivagar les conseqüències més visibles però que en cap cas procuren de solucionar el problema des de lâarrel.

Sâintenten atacar els símptomes amb els mateixos instruments que els han provocat: lâEstat liberal burgès i els seus aparells són còmplices i defensors de la divisió sexual del treball, basada en la institució familiar que el capital utilitza per a socialitzar els costos tot privatitzant-ne els beneficis. No podem buscar la protecció en el botxí.

Mentrestant, els rols socials i els trets de personalitat utilitzats per a construir els estereotips de gènere, es poden utilitzar per a construir lâestereotip de víctima i agressor: ara toca assenyalar els veritables culpables.

Per això, avui nosaltres ens reunim per a recordar el caràcter polític de la violència de gènere. Perquè allò personal també és polític, les nostres vides privades, els nostres patiments i les opressions que patim a causa del gènere també són política. Tant si és física, psíquica o estructural és violència i el patriarcat nâés lâestructura que la manté. Perquè violència de gènere també és:


Rebre una pallissa per part del teu company i després sentir-te culpable.
Maltractar-te i matar-te de gana per aconseguir un cànon estètic imposat, buscant sentir-te desitjada.
Rebre la catalogació de malaltia mental quan la relació entre el teus òrgans sexuals i el teu gènere no segueixen el patró establert.
El tractament dâhistèrica quan expresses la teua ràbia, que tâacaba fent callar i tornar al teu paper de submisa i agradable.
Lâassetjament sexual i laboral a la feina pel fet de ser dona.
Estar condemnada a una doble escala salarial, la precarietat i la dependència econòmica, en ser considerada pel patriarcat capitalista font d'ingressos secundària de la família.
La prostitució en el matrimoni com a supervivència econòmica.
La bogeria com a diagnosi del teu malestar en una societat injusta i els sedants com a solució.
Que el teu entorn, fins i tot la gent que estimes, no tâaccepti per la teva opció sexual, que no encaixa amb el model de família heterosexual.
La desesperació dâun home en atur que perd la identitat com a mantenidor de la seva família.
Viure el divorci com a màxim fracàs personal
La frustració d'un home que ha fracassat en el seu rol masculí, assignat per la societat, i acaba usant la força com a últim recurs del patriarcat.

En un sistema basat en la desigualtat i lâexplotació, la violència és inevitable i té moltes cares, per això reACCIOna davant la violència de gènere. Plantem cara al patriarcat! Destruïm el capitalisme!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cartell+manifest 25N (Endavant, CAJEi i Maulets)
20 nov 2007
Interessant cartell... una referència clara a l'Església Catòlica, però cap a l'Islam. Em permeto recordar que en cap país cristià la llei ampara que es lapidin dones i es matin homosexuals. Per què no una denúncia o una referència en el cartell a aquest fet?

El vostre correctisme polític fot fàstic.
Re: Cartell+manifest 25N (Endavant, CAJEi i Maulets)
20 nov 2007
Em sobta la teva ceguesa, jo veig clarament que la dona que neteja la llar és la típica dona islamica que s´ha de quedar a casa, perque l?Iman de la mezquita l'ha obligat a aquedar-se a casa. Em sembla que el problema el tens tu, que només ets de veure l'Islam, quan es vestix d'Islam!
Re: Cartell+manifest 25N (Endavant, CAJEi i Maulets)
21 nov 2007
N'hi ha que ens volen prendre el pèl d'una manera insolent. Sens dubte, qui no es consola és perquè no vol. Estic totalment d'acord amb el primer comentari. Mai havia hagut tantes veus políticament correctes dins l'esquerra revolucionària. Per favor, una mica de valentia, originalitat i coherència, si més no en nom de la realitat i la veritat. Que ve a ser el mateix, clar. Abans nosaltres érem els políticament incorrectes, i ho érem amb orgull. Provocàvem a tort i dret per la subversió, la veritat i la llibertat total (no només per alliberar-nos dels reaccionaris espanyols o occidentals). A veure si tenim una visió més global i honesta de les coses, que sinó fem un ridícul que fotem pena.

I tu, Mariona, ets el típic exemple de sectarisme pseudofeminista pseudoradical que intenta amagar (o realment ets tan estúpida que t'ho creus) les injustícies o pífies dels altres, pel simple fet de defensar una causa comú, per molt noble i necessària que sigui. Les coses es poden fer bé, és més, s'han de fer bé, perquè serà l'única manera de que un dia ens puguem alliberar, alliberar total i absolutament del patriarcat i del capital.

O sigui que, Mariona, bufona, no siguis tan nyonya i sí una mica més lleona.

Salut, revolta i acràcia!
Re: Cartell+manifest 25N (Endavant, CAJEi i Maulets)
22 nov 2007
hem baixo el barret davant la critica de la llibertària.

però res d'acràcia: socialisme! :P
Sindicat Terrassa