Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Xerrada i documental: Crims d'Estat i persecució política a Colòmbia dimecres 21 a La Fornal
20 nov 2007
Dimecres21, a les 19.30 h: En aquesta terra propera. Història d'una vida a Colòmbia , xerrada amb Luz Odilia LeónRamírez, militant de l'Associació Nacional de Víctimes de Crims d'Estat.
cartell colombia.jpg
Dimecres21, a les 19.30 h: En aquesta terra propera. Història d'una vida a Colòmbia , xerrada amb Luz Odilia LeónRamírez, militant de l'Associació Nacional de Víctimes de Crims d'Estat.

La ponent convidada fou regidora de la Unió Patriòtica, durant els anys noranta, a la localitat colombiana de El Castillo.Com a dona compromesa amb la transformació del seu país,com a militant d'esquerres, ha patit en primera persona la repressió i la violència de l'estat de Colòmbia contra el seu partit la Unió Patriòtica. La història d'aquest partit polític ens fa parlar de genocidi: tota una generació de lluitadors i lluitadores va ser exterminada, més de quatremil persones van ser assassinades i d'altres més han hagut d'abandonar casa seva, les seves terres i fins i tot el país.

Através de la companya Luz Odília León Ramírez coneixerem l'altra realitat de Colòmbia, silenciada i distorsionada pels mitjans de comunicació oficials.

Luz Odilia León Ramírez, és la protagonista del documental "En esta tierra cercana" Història d'una vida a Colòmbia , realitzat en consorci d'organitzacions catalanes (Solidara i Espai Jove de la Intersindical-CSC) i colombianes (Proyecto K i Asociación POLIS).

Luz Odilia és una reconeguda defensora de drets humans que acompanya la població desplaçada pel conflicte intern a Colòmbia i membre d'organitzacions del moviment nacional de víctimes i participant activa del moviment nacional de dones per la pau.
Aquesta interessant dona colombiana encarna en sí mateixa la història de violència política del país sud-americà, ja que ha patit de manera directa greus vulneracions al seus drets bàsics. El desplaçament forçat, la persecució política, la violència paramilitar i la pèrdua de la seva família, són algunes de les formes en que el conflicte colombià li ha tocat directament. No obstant això, són aquestes mateixes raons les que li han donat empenta per no declinar mai en la necessitat de lluitar contra les injustícies i denunciar allà on calgui la situació dels seu país, sovint amagada tant a Colòmbia com a nivell internacional.
La idea fonamental de l'acte que es realitzarà a la Fornal el proper 21 de novembre, és presentar el documental i donar a la protagonista la oportunitat d'explicar des de la seva experiència personal com s'ha vist afectada per la guerra a Colòmbia.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Xerrada i documental: Crims d'Estat i persecució política a Colòmbia dimecres 21 a La Fornal
20 nov 2007
Sincerament ,felicitats fà dues setmanes ens feieu arrivar la situació dels presos maputxes en vaga de fam, ara ens porteu a la gent de l'Unió Patriòtica(FARC-EP Partit Comunista) de Colòmbia, sou uns putos cracks, visca l'internacionalisme proletari!!!!
Marri chi weu
Sindicat Terrassa