Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : corrupció i poder : especulació i okupació
Video "Des del ressentiment o la batalla per Can Ricart" a Dvactivisme
19 nov 2007
El video "Des del ressentiment o la batalla per can ricart", realitzat al 2006, està penjat a Dvactivisme, i és visualitzable a través d'aquest link:

http://blip.tv/file/492722/

Gràcies a tothom que hagi col·laborat i fet possible la realització d'aquest video!
Des_del_ressentiment.jpg
http://blip.tv/file/492722/



"Clar: es molt senzill parlar des del ressentiment, però és que estem parlant de 200 hectàrees, o sigui aixó: o va molt bé o va molt malament.


en el fons estàs decidint sobre el futur productiu de la ciutat; i estàs obligant-me a caminar cap a un sector terciari; jo no sé si aixó és potestat de l'Ajuntament.


és com donar un ganivet del pà a un nen de dos anys, es que no saben lo que estan fent. O sigui, ens quedaran edificis molt macos, però hem de mirar sobre de què els hem edificat. Hi havien coses abans.


es que a més a més ho fan sense guants, no li donen guants al nen tampoc. Aquí no hi ha hagut cap mena de treball de camp. I a veure, si fem una carretera fem un estudi pels arbres i pels ocells, i amb 200 hectàrees no ho fem per les persones?


clar, "ajuntament"... doncs la paraula és molt bonica, aixó, la paraula aquesta "ajuntament" és molt bonica, però clar, se suposa que treballa amb les persones. Llavors la imatge amb la que et quedes aquí es que treballa pel paisatge: ben o mal entès, però pel paisatge, per la postaleta, i segur segur pel poder immobiliàri.


Quan ells exproprien es queden amb el 30% del terreny; aquell 30% els converteix en part interessada, quan tú vas a parlar com a afectat estàs parlant amb un tio que està interessat en que tú te'n vagis.


Es més pervers encara: perquè de fet el que passa en realitat es que ells lo que fan es crear un problema de privats, ells en queden al marge: l'Ajuntament, el 22 arroba... i propietat. A veure, la propietat... si li donen 100 millons de pessetes, els hi poses les claus a la mà, pues farà d'aixó, de lo que és la propietat.


Lo que has de pensar tú com a Ajuntament és abans de signar aixó, que comporta la teva signatura. Clar; la teva signatura comportarà un problema de privats, aleshores quan els afectats aixequin el dit i diguin 'escolti, que... m'heu fotut en un problema de ca'l Dèu' - 'no, es que aixó és un problema de privats'. No xato: és un problema de privats que m'has creat tú!"



(extret d'una entrevista a un afectat de Can Ricart)
Mira també:
http://www.dvactivisme.org

Comentaris

Re: Video "Des del ressentiment o la batalla per Can Ricart" a Dvactivisme
20 nov 2007
gràcies per aquest docu; gràcies per mostrar allò que va ser i ja no tornarà, gràcies per deixar constància d'allò que va ser i l'ajuntament de Barcelona a destruït irremissiblement. gràcies per il.luminar als ignorants, per deixar testimoni i que no sigui dit en un futur proper de ciment i gratacels que allò son contes de l'àvia. No fa ni dos anys!!! que a can Ricart la vida hi era en tots els racons, amb els artesans, els artistes, els veïns, els amics...
Clos, Hereu, Xavier Casas, Carles Martí, Mayol, Portabella, Narvaez... esteu ja a la llista negra de la història de Barcelona, podeu anar fent i tranquils que ja us pasarà factura.
Re: Video "Des del ressentiment o la batalla per Can Ricart" a Dvactivisme
20 nov 2007
Can Ricart per a qui se'l curra!
Re: Video "Des del ressentiment o la batalla per Can Ricart" a Dvactivisme
20 nov 2007
Bona feina. pengem aquest docu a la web www.elpoblenou.cat
gràcies
Re: Video "Des del ressentiment o la batalla per Can Ricart" a Dvactivisme
21 nov 2007
Davant la destrucció d'un 30% del recinte, l'Associació de veïns i veïnes de can Ricart us fa saber l'existència en la xarxa d'internet d'uns vídeos de denuncia i exigència de responsabilitats poítiques als autors d'aquest atemtat contra el patrimoni cultural de Catalunya, bo i demanat-vos que els feu arribar-ne l'enllaç a quanta més gent posible.
Penseu que per haber penjat aquestos vídeos de denúncia sobre l'estat del patrimoni industrial del Poblenou, el 22@ prohibeix el pas per un espai public al sr Joan Marca que és qui dona la cara (l'autor intelectual, que dirien alguns), impedint-li arribar fin Hangar.

( per a poder veure correctament tots els vídeos, cal tenir instal·lats més d'un programa diferent d'obertura)

El vídeo de la 1ª inspecció:
>
> http://www.youtube.com/watch?v=VAD9I89cvuo

El vídeo de la 2ª inspecció veïnal de can Ricart:
>
> http://blip.tv/file/446145
>
El de la 3ª inspecció:

http://blip.tv/file/470751

També és interessant veure el vídeo de la xerrada del Manuel
> Delgado en can Ricart:
>
> http://blip.tv/file/414320

I no et perdis l'opinió dels artistes:

http://www.cinegenia.org/veusdebcn/casefimera.html



Des de l'AAVV de can Ricart t'agraim la teva col·laboració i t'emplacem a assistir a la propera assemblea informativa, Dimecres 21-11-2007 en el c/Pujades nº176-178 a les 19:30 h;Fins llavors, salut.
Sindicato Sindicat