Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Solidaritat amb treballador sancionat a la DGT de Lleida
19 nov 2007
CGT denuncia repressió sindical a la Prefectura de Tràfic de Lleida

Campanya de solidaritat amb el company sancionat

La Direcció General de Tràfic ha sancionat a un delegat de CGT amb 10 mesos i mig de suspensió d'ocupació i sou. La DGT diu: NO PODEM CONDUIR PER TU…… però et perseguirem si denuncies els incompliments de la llei que incorre l'Administració. Això és el que han fet amb el representant de CGT a Lleida, Luis Antonio García, delegat sindical de CGT, secretari general de la secció sindical de CGT i delegat de prevenció; prepararant un muntatge que no és altra cosa que un venjança contra el representant de CGT.
S'han inventat un expedient disciplinari tret del no-res, amb el qual el seu abús d'autoritat serà indiscutible; utilitzen la repressió com a arma contra la transparència, fent-lo fora durant més de 10 mesos del seu lloc de treball. Des de la CGT entenem que la DGT, amb la persecució sindical, vol ocultar la incompetència i el nyap diari del seu funcionament.

… PERÒ PODEM ATROPELLAR-TE IMPUNEMENT

Al març de 2005, quatre mesos després de constituir la secció sindical a la DGT de Lleida, el representant de CGT va denunciar les manqcances i defectes de la Prefectura de Tràfic de Lleida. En lloc d'assumir i rectificar els errors (similars als de la resta de prefectures del país), es va iniciar una persecució i assetjament al representant sindical, amb la finalitat que no condís l'exemple. Canvis de departaments, denegar la conciliació, fiscalitzar al màxim tasques, assetjament constant per qualsevol motiu… i com colofó, l'obertura d'un expedient disciplinari amb una sanció per onze càrrecs, que arriba als deu mesos i mig de suspensió d'ocupació i sou. A la DGT no li dolen peces en saltar-se la legalitat, incomplir terminis o assetjar als treballadors. L'important és que ningú aixequi la veu, que ningú denunciï les irregularitats; per a això el millor cap de turc sempre duu el nom de CGT.

Davant d'aquest nou cas de persecució sindical contra la CGT s'està portant a terme una campanya de solidaritat, que consta de:

- aportacions econòmiques al compte 2100-3602-29-2200053041
- campanya d'enviament de faxos i correus electrònics a la DGT
- recollida de signatures de solidaritat
- repartiment d'octavetes informatives en tots els centres d'AGE de l'Estat espanyol
- concentracions a les portes de les Jefatures i oficines de la DGT per tot l'Estat espanyol

Per més informació us podeu descarregar el document informatiu elaborat per la CGT de Ponent:
http://www.cgtbarcelona.org/sapb/trafico/comunicacion.pdf

Per saber els telèfons on enviar els faxos, quins dies fer-ho i el contingut del text a enviar:
http://www.cgtbarcelona.org/sapb/trafico/Fax%20Denuncia.pdf

Per informació sobre la campanya:
http://www.cgtbarcelona.org/sapb/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa