Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Jornades pel Decreixement a Barberà
19 nov 2007
CÓMPRELO AHORA!
Quartes Jornades sobre consumisme i consum responsable.
23, 24, 25 i 30 de novembre. Casal de Joves Obriu Pas. Barberà del Vallès.
cartellmail.jpg
El Casal de Joves Obriu Pas torna a organitzar, per quart any consecutiu, les jornades âCómprelo Ahora!â?. Lâobjectiu dâaquestes continua sent el crear un espai de reflexió i debat entorn del model social i econòmic en el que vivim, que fa del consumisme el seu eix principal. Aquest any, per renovar el nostre discurs i introduir nous elements al debat, el conjunt de les jornades giren al voltant del concepte del âDecreixementâ? un plantejament radical que ens ha interessat per la lucidesa del seu anàlisi i la solidesa dels seus arguments.

La primera activitat de les jornades tindrà lloc el divendres 23 a les 22:30 al local de Casal de Joves Obriu Pas i serà un cineforum al voltant de la película âTiempos Modernosâ? de Charles Chaplin. Setanta anys després de la seva estrena, aquest clàssic conserva tota la seva vigència, al oferir un còmic retrat dels contrasentits dâuna societat abocada al productivisme massiu, origen de molts dels problemes que pateix el nostre planeta.

Al dia següent, dissabte 24, a les 16:30, al Casal de Cultura, reprendrem les jornades amb un café-tertúlia amb els companys de lâAteneu Tangram que ens explicaran la seva experiència amb la cooperativa de consum ecològics que van engegar fa aproximadament un any. Durant aquest temps, organitzant-se colâ¢lectivament han pogut tenir accés a productes alimentaris sostenibles a nivell ambiental, territorial, social... i que estan boníssims!!

A les 19:30 tornarem a canviar de espai per anar al Casal de Joves Obriu Pas, on tindrà lloc lâacte central de les jornades. Es tractarà dâuna xerrada en la que comptarem amb la presència de dos membres de lâEntesa pel Decreixement, que agrupa als âobjectors del creixementâ? catalans. A través dâells coneixerem una mica més de la teoria decreixentista, capaç de veure i assenyalar la irracionalitat dâun model de creixement continu, en que les xifres de lâeconomia, els beneficis, el consum, han de créixer cada any, i en un percentatge major que lâanterior, i tot això sobre un planeta finit i mesurable. Cada cop més teòrics i intelâ¢lectuals es rendeixen davant dâaquestes demolidores tesis i a Barberà comptarem amb dos convidats de luxe per deixar-nos captivar.

Després de conèixer els plantejaments i anàlisis de lâentesa del decreixement ens anirà bé una injecció dâoptimisme a través de conèixer experiències vives en la línia del decreixement. Per això hem programat pel diumenge 25 una sortida al centre social de la Vall de Can Masdeu. Els més matiners i esportistes es trobaran a les 8â30 del matí a lâestació de la Renfe de Barberà per anar fins a Cerdanyola i des dâallà creuar Collserola a peu, fins a arribar a la vessant barcelonina de la muntanya. La resta estan convocats a les 10 del matí per anar-hi fent servir el transport públic. Allà ens mostraran els diferents projectes que es desenvolupen en aquesta antiga leproseria okupada, com poden ser lâeducació agroecológica, lâoficina rururbana o els grups dâautoaprenentatge colâ¢lectiu. També aprofitarem per conèixer com se les enginyen els habitants de la casa per cobrir les seves necessitats minimitzant lâimpacte ambiental i social, així com per gaudir dâun dels deliciosos dinars vegans amb productes de lâhorta.

Per tancar aquestes jornades el divendres següent, dia 30, a les 22:00, a la Torre dâen Gorgs, tindrà lloc el concert de cloenda. Intentarem transmetre el missatge de les diferents activitats durant la vetllada més lúdica del cartell, en la que podrem escoltar a Silversuck i Koartada, des de Les Corts i als barberencs El Cuento de la Vieja.


+informació: www.decreixement.net www.canmasdeu.net

*Adreces:
Casal de Joves Obriu Pas: C/ Pere Sanfeliu, 24, 26
Casal de Cultura: C/ Nemesi Valls, 35
Torre dâen Gorgs: C/ de la Torre dâen Gorgs, 40.
**El Casal de Joves Obriu Pas és una associació juvenil que es fonamenta en els valors de la democràcia, l'autogestió i la participació. Davant d'una societat injusta, consumista i individualista, el nostre projecte vol ser una eina de transformació social, una alternativa de lleure, un espai on els joves puguin organitzar-se colâ¢lectivament per desenvolupar les seves inquietuds.
pegatadecreix.jpg
Mira també:
http://obriupas15anys.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa