Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : laboral : pobles i cultures vs poder i estats : guerra
Demà 19 de novembre inaguració de l'exposició La Revolució Llibertària
18 nov 2007
Demà 19 de novembre inaguració de l'exposició La Revolució Llibertària
LA REVOLUCIÓ LLIBERTÀRIA _Exposició itinerant realitzada per la CGT amb motiu del 70 aniversari del 19 de juliol de 1936. Després de més d’un any en el qual ha passat per nombroses ciutats de tot l’Estat Espanyol, ara arriba a Barcelona
Local de CGT Via Laietana núm. 18, novena planta
Dia 19 de novembre a les 18.00 h:
Presentació/inauguració de l'exposició a càrrec de Rafael Iniesta, Secretari de Comunicació de la Federació Local de Barcelona
A les 19.00 h:
Refrigeri a la sala social de la CGT per a tots els assistent


EL PERQUÈ DE L’EXPOSICIÓ
Han passat més de 70 anys d’aquella Revolució del 19 de juliol de 1936. Des de la Confederació General del Treball, en el marc de la nostra campanya per la recuperació de la Memòria Històrica, no podíem deixar que aquest esdeveniment tan important pel que va suposar, en vides, il•lusions i realitats, passés desapercebut.
Des del 19 de juliol de 1936 i fins a la pèrdua de la guerra, el Poble es va convertir en el veritable artífex del seu propi destí, com protagonista lliure del futur, el qual va quedar truncat amb el triomf del feixisme.
La CGT vol reivindicar el passat que ens van robar, al mateix temps que denunciar la veritat negada per la història sobre el moviment llibertari en l’Estat espanyol.
Des de la CGT volem mantenir vives les idees que ens van donar forma i no perdre la memòria del que vam ser i el que volem ser. Recuperar l’organització i implantar idees, recuperar la nostra història i transmetre la realitat del que va passar, recordar les realitzacions dels homes i dones llibertàries en lluita contra una realitat injusta i opressora. Es van carregar la Revolució però no les nostres idees.
Que l’anàlisis del passat ens serveixi per a seguir caminant cap al futur, creixent com organització i consolidant-nos com alternativa per al canvi social.
Bruno Valtueña, Secretaria de Formació CGT de Catalunya Joan M. Rosich, Secretaria de Comunicació CGT de Catalunya

www.cgtcatalunya.cat
www.memorialibertaria.org
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/application/2/Programa_Revoluci%C3%B3_Llibert%C3%A0ria.pdf

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa