Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : educació i societat
24 de novembre: 1es jornades de sobirania alimentària a Ripollet
18 nov 2007
1es JORNADES
SOBIRANIA ALIMENTÀRIA
“La Crisi del Model Alimentari: de la Sobirania Alimentària al Consum Responsable�
24 de Novembre del 2007
De 10:00h a 13:30h

Centre Cultural de Ripollet
Rambla Sant Jordi, 2

“La Crisi del Model Alimentari: de la Sobirania Alimentària al Consum Responsable�

La crisi de l’actual model alimentari es fa cada cop més evident pel seu impacte ecològic (contaminació química i transgènica, malbaratament de l’aigua, destrucció d’ecosistemes, cost energètic del transport...), els seus efectes sobre la salut (additius, radiacions, transgènics, obesitat i anorèxia...) i les desigualtats econòmiques que genera (distribució de la terra i dels recursos, opulència de la societat del consum, acció depredadora de les grans multinacionals...). La Sobirania Alimentària entesa com el dret dels pobles, les comunitats i països a definir les seves pròpies polítiques agrícoles, ramaderes, laborals, de pesca, alimentàries i agràries que siguin ecològica, social, econòmica i culturalment apropiades a les seves circumstàncies exclusives, adquireix una rellevància primordial, alhora que es recuperen vells models de consum i se n’activen de nous.


PROGRAMA
10:00h.     Recepció dels participants i obertura.

10:30h.     Presentació de la Campanya “Grans     Cadenes de Distribució: NO Gràciesâ€?.

11:00h.     Presentació de la Cooperativa     Agroecològica Kosturica, de Lliçà de     Munt, que des de l’any 2000 proveeix     setmanalment de Productes Ecològics a     més de 100 unitats de compra, en un     procés Assembleari i Participatiu.

11:30h.     Presentació de la Cooperativa de Consum     de Productes Ecològics i de Comerç Just El     Cabàs, de Santa Coloma de Gramenet.

12:00h.     Descans.

12:30h.     Presentació del CIFAES (Centro de         Investigación y Formación en Actividades     Económicas Sostenibles), d’Amayuelas de     Abajo (Palència), un dels principals promotors
de la Sobirania Alimentària a l’Estat espanyol.

13:30h.     Cloenda i Paella Popular feta amb productes     ecològics (5 euros).

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa