Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat de la Intersindical a la ciutadania de Catalunya
17 nov 2007
Davant la reiterada fallida de les infraestructures viàries, de transport i energètiques, dependents del govern de l'Estat a Catalunya, des de la Intersindical-CSC volem fer arribar a la ciutadania aquestes demandes per resoldre una situació de crisi que estem arrossegant des de fa mesos.

http://www.intersindical-csc.org
• exigim que a les obres es prioritzi la seguretat dels treballadors i dels usuaris i cal intensificar els esforços per a que no hi hagi més accidents laborals que a dia d’avui han acabat amb la vida de 14 persones.

• Cal prioritzar el servei i millora de Rodalies i els FGC, com a serveis públics més propers als interessos de la ciutadania, per davant de les preses electorals d'arribada del TGV.

• Pel que fa a l’alta velocitat, i des d’un punt de vista competitiu i modern en infraestructures, cal prioritzar l’eix mediterrani i la connexió amb la resta d’Europa, tal com evidencien els fluxos comercials del nostre país.

• Facilitar els procediments de reclamacions i devolucions de les persones afectades, a les quals s'ha vulnerat el seu dret a uns serveis públics en condicions.

• Cal traspassar a la Generalitat de Catalunya les competències del servei de Rodalies i regionals i amb els recursos necessaris.

• Exigim, des d'una perspectiva nacionalment autocentrada i ambientalment sostenible, la capacitat de planificació, licitació i execució de l'obra pública i de xarxa de transports i infraestructures en general.

• El dèficit inversor de l'Estat a Catalunya i l'espoli fiscal -amb un dèficit de 19.177 milions d'euros i el 10,5 % del PIB l'any 2005- són els principals elements que ens han portat a la situació actual, serveis i xarxes públiques d'ínfima qualitat i que ens estan fent perdre capacitat econòmica i social com a nació.

• Per tot això exigim la plena gestió i planificació sobre les infrestructures al nostre país.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat