Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : ecologia : especulació i okupació
Jornada en defensa de la solana de Collserola
16 nov 2007
CONVOCATORIA DE PREMSA
diumenge 18 novembre
11:30 a 12:00h
JORNADA EN DEFENSA DE LA SOLANA DE COLLSEROLA


Collserola viu un moment crucial. Per valls, conreus i turons les administracions es donen pressa en aprovar o enllestir una llarga llista
de plans urbanístics, tots ells qüestionats durant anys per la
movilització popular i en plena contradicció amb una declaració de Parc Natural que no acaba d’arribar i que podria acabar sent una gran decepció si finalment només inclou els espais PEIN (Pla Especial d’Interès Natural) i deixa fora una bona part del massís.

A la vessant de solana, aquesta preocupant situació es fa patent en el retard en la delimitació dels límits del parc per part de l’Ajuntament de Barcelona, i sobre tot en les raons que motiven aquest retard. Ja en campanya electoral, Jordi Hereu anunciava al Coll de la Ventosa que després d’obrir Barcelona al mar ara calia obrir Collserola a la ciutat.

Posant fil a l’agulla, l’Ajuntament de Barcelona, responsable de la major part de la vessant de solana de la serra, acaba d’exigir que s’estableixi una franja de transició urbanitzable entre la ciutat i el futur parc “en la que es puguin construir algunes infraestructures�

Fem una Jornada reivindicativa per deixar ben clar que la vessant barcelonina de Collserola, mossegada per tot arreu, no es toca més, i per parlar amb els protagonistes de la seva defensa: A la Vall de Can Masdeu oposem l'autogestió comunitaria als plans d'ajardinament municipals; al cim del Tividabo evitem que es talli un alzinar centenari; a Torre Baró lluitem contra el setge immobiliari de l'empresa municipal Pronoba; a Espulgues seguim dient no al Pla Caufec, a Horta tenen clar que el tunel no s’ha de fer, ni ferroviari ni per cotxes. Farem una Ruta per la Vall i gaudirem de Guixot de 8, una companyia catalana que córre pel món amb una furgoneta carregada de ferralla que es convertirà en jocs una vegada arribats a la vall.




Programa Jornada


11:00 Arriba ruta desde Horta
11:30h / Ruta guiada per la Vall de Can Masdeu
13:30h/ Taula rodona ¿un pla per la vall?
15:00h / Dinar popular
16:00h / Concert amb Selvademar
17:00h / Taula rodona "Les lluites de la solana davant la 'franja
urbanitzable' de l'Ajuntament.

-accés per la pista de terra darrera la clínica Stauros-



www.collserola.org
www.canmasdeu.net
Mira també:
http://www.turismevallesoccidental.org/recursos/ctvoc/arxiuimatges/grans/collserola_cerdanyola_vallfeixes_horitz.jpg
http://tx.mb21.co.uk/wallpaper/collserola-rm-1024.jpg

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa