Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Moviment d´Assemblees d´ Estudiants de Sabadell (MAES) s´afageix a la jornada de vaga
15 nov 2007
maes1.jpg
maes2.jpg
Els estudiants de secundària denuncien la privatització de lâensenyament
El MAES considera que sâestà dificultant lâaccés a la universitat i que empitjorant la qualitat dâaquesta
Aquest matí sâhan concentrat uns 250 estudiants de secundària davant lâAjuntament en defensa de lâeducació pública. En acabar han marxat a la manifestació âPer lâEnsenyament Públic i de Qualitatâ? convocada a Barcelona. Abans de marxar, els estudiants han aprofitat la convocatòria per fer un minut de silenci en repulsa a lâassassinat del militant antifeixista madrileny Carlos, que âcom molts dels que estem aquí tenia 16 anysâ?.

El manifest llegit pel Moviment dâAssemblees dâEstudiants de Sabadell (MAES) en motiu de la vaga denuncia la continuació, per part del govern Zapatero, de la política liberalitzadora iniciada per Aznar. Considerant així que la Llei Orgànica dâEducació (LOE) és la segona part de la Llei Orgànica de Qualitat de lâEnsenyament (LOCE) i criticant el manteniment de la Llei Orgànica dâUniversitats (LOU) iniciada pel PP.

En lâàmbit de secundària el MAES considera que no es destinen prou recursos per evitar la massificació a les aules. A nivell econòmic posa lâaccent en què la LOE âavança en la privatització de lâensenyament igualant centres públics i privatsâ?, alhora que dota dââimportants subvencions a lâEsglésiaâ?.

Altres aspectes que han destacat fan referència a la selecció, tant per la dificultat a lâhora dâaccedir a la universitat en permetre âa les universitats fer una segona prova, mantenint així el doble filtre del PPâ?. Com per lâaplicació dâitineraris que els estudiants de secundària interpreten com una selecció basada en âel comportament i lâactitud a classe, i en un suposat rendiment escolarâ?. El manifest del MAES considera que la LOE suposa una âclara retallada de llibertats democràtiquesâ? perquè redueix el poder del Consell Escolar en benefici dels directors i no reconeix el dret de mobilització dels estudiants.

Pel que fa a les Universitats els manifestants han mostrat el seu rebuig a la incorporació dâun nou òrgan anomenat âConsell Social, format per grans empreses i multinacionals que tenen un poder decisiu en lâaplicació de les noves lleisâ?. Per últim sâha criticat el detriment en la qualitat de lâensenyament universitari a través de la instauració dels cicles de Grau âdestinat a mà dâobra qualificadaâ? i Postgrau que âincorpora proves dâaccés molt dures i selectives, i preus prohibitiusâ?.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Moviment d´Assemblees d´ Estudiants de Sabadell (MAES) s´afageix a la jornada de vaga
15 nov 2007
hi ha gent de secundària que fa molt més per la lluita que molt "d'intelectualillo" universitari.

pel que fa a secundaria, sou un exemple a seguir, com a les universitats a nivell europeu són frança.
Re: Moviment d´Assemblees d´ Estudiants de Sabadell (MAES) s´afageix a la jornada de vaga
16 nov 2007
són frança? L?exemple català és perpinyà!
Re: Moviment d´Assemblees d´ Estudiants de Sabadell (MAES) s´afageix a la jornada de vaga
16 nov 2007
jo també sóc independentista (i socialsta), pero no cal anar aclomplexat pel món. com que no sabia que a perpinyà estaven tancats, poso com a exemple fraça on tenen 36 universitats tancades permanentment. fem una comparació amb els paisos catalans evidentment incloent perpinyà (i presuposant que tenen la facultat més combativa de totes)?

salut!
Re: Moviment d´Assemblees d´ Estudiants de Sabadell (MAES) s´afageix a la jornada de vaga
16 nov 2007
ayer en las assebleas de las universidades de toulouse vuestro movimiento fue mencionado y hubo muchos aplausos. desde toulouse queremos deciros toda nuestra solidaridad!
Sindicat Terrassa