Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Proposta per a una trobada d'estudiants llibertaris i autònoms
15 nov 2007
Saludos compañerxs:

Os escribimos para comentaros una proposición que hace tiempo se viene barajando por aqui. Nos gustaria que rulara por todos lados y que llegara al maximo de asambleas posibles, y si puede ser que nos paseis los e-mails de las diferentes asambleas a assembleallibertariaub ARROBA gmail.com. Salud!
[Català]

PROPOSTA PER A UNA TROBADA DâASSEMBLEES I ESTUDIANTS LLIBERTARIS I AUTÃNOMS EL 2008

Salutacions companys/es:

Ens posem en contacte amb vosaltres per a informar-vos dâuna proposta que des de laâany passat sâestà parlant des de diferents grups estudiantils. En concret lâidea va sorgir per part dâalguns dels membres de lâAssemblea Llibertària de la Universitat de Barcelona. La proposta que aquí us fem és la de realitzar una trobada dâestudiants i assemblees, llibertàries i autònomes.

Els objectius principals dâaquesta trobada serien els següents:

- Compartir les nostres experiències sobre la lluita autònoma i llibertària a les universitats (i instituts si sâescau).

- Valorar les diferents vies dâorganització i actuació a les facultats (assemblees de facultat, assemblees llibertàries, col·lectius autònoms, etc) i les seves metes i repercussions en la vida estudiantil.

- Debatre sobre la posició a prendre per part dels diferents grups llibertaris i autònoms en front la progressiva implantació del Pla Bolonya a lâEstat espanyol.

- Conèixer-nos, crear un espai de trobada, amb lâobjectiu de tenir una major coordinació en el moment de tirar endavant amb noves campanyes, o simplement per a continuar compartint les diferents experiències en les lluites tant estudiantils, com de fora de les (j)aules.


De moment, considerem que aquests objectius conformen una bona raó per a realitzar una trobada a nivel estatal (ja que tots/es ens movem en el marc legal de lâEstat espanyol), i que seria interessant que sâarribès a celebrar el mateix. Així i tot, creiem que des de cada assemblea sâhauria de valorar la necessitat o les ganes de reunir-se, i a veure si la proposta es ben acollida o no abans de començar a moure res.

Sobre la trobada mateixa, haviem pensat realitzar-la durant les vacances dâallò que anomenen âSetmana Santaâ?, un moment en el que tots/es podem tindre uns dies lliures i sense exàmens a la vista. El lloc proposat de moment ha estat Bilbao, perque existeixen un parell de centres socials grans on sâhi podria quedar la gent a dormir. Així i tot, qualsevol nova proposta anirà bé, per anar valorant més opcions: seria ideal un lloc gran on pogués dormir molta gent, si pot ser gratuït o barat, on hi hagués espai per a les xerrades-debat i amb la possibilitat de cuinar.

La durada seria dâun cap de setmana i les xerrades, debats, etc. sobre els temes proposats a dalt.

Esperem que la proposta sigui ben acollida i que poguem acabar obrint un nou espai de contacte i de lluita en aquesta època de precarietat estudiantil. Esperem també que contacteu amb nosaltres aviat ja que tot sols/es no podem organitzar-hi res. Per a posar-vos en contacte amb nosaltres podeu escriure a assembleallibertariaub ARROBA gmail.com

Contra els líders estudiantils i les assemblees manipulades.

Coordinadora dâEstudiants Llibertaris i Autònoms de Barcelona


[Castellano]

PROPUESTA PARA UN ENCUENTRO DE ASAMBLEAS Y ESTUDIANTES LIBERTARIOS Y AUTÃNOMOS EN EL 2008

Saludos compañerxs,

Nos ponemos en contacto con vosotrxs para informaros de una propuesta que desde el año pasando se está murmurando desde diferentes grupos estudiantiles. En concreto la idea surgió por parte de algunos de los miembros de la Assemblea Llibertària de la Universitat de Barcelona. La propuesta que os hacemos es la de realizar un encuentro de estudiantes y asambleas, libertarias y autonomas.

Los objetivos principales de este encuentro serían los siguientes:

- Compartir nuestras experiencias sobre la lucha autónoma y libertaria en las universidades (y institutos si se tercia).

- Valorar las diferentes vías de organización y actuación en las facultades (asambleas de facultad, asambleas libertarias, colectivos autónomos, etc) y sus metas y repercusiones en la vida estudiantil.

- Debatir sobre la postura a tomar por parte de los diferentes grupos libertarios y autónomos frente a la progresiva implantación del Plan Bolonia en el Estado español.

- Conocernos, crear un espacio de encuentro, con el objetivo de tener una mayor coordinación a la hora de tirar adelante con nuevas campañas, o simplemente para seguir compartiendo las diferentes experiencias en las luchas tanto estudiantiles, como de fuera de las (j)aulas.

De momento, consideramos que estos objetivos conforman una buena razón para realizar un encuentro a nivel estatal (ya que todxs nos movemos en el marco legal del Estado español), y que sería interesante que se llegara a celebrar el mismo. Aun así, creemos que desde cada asamblea se debería valorar la necesidad o las ganas de reunirse, y ver si la propuesta es bien acogida o no antes de empezar a mover nada.

Sobre el encuentro en sí, habíamos pensado realizarlo durante las vacaciones de lo que llaman âSemana Santaâ?, un momento en el que todxs podemos tener unos días libres y sin exámenes a la vista. El único lugar propuesto de momento ha sido Bilbao, porque existen un par de centros sociales grandes donde se podría quedar la gente a dormir. Aun así cualquier nueva propuesta viene bien, para ir barajando más opciones: lo ideal sería un sitio grande donde pueda dormir mucha gente, a poder ser gratuito o barato, donde haya espacio para las charlas-debate y con posibilidad de cocinar.

La duración sería de un fin de semana y las charlas, debates, etc. sobre los temas propuestos arriba.

Esperamos que la propuesta sea bien acogida y que podamos acabar abriendo un nuevo espacio de contacto y de lucha en esta época de precariedad estudiantil. Esperamos también que contacteis con nosotrxs ya que sólxs no podemos organizar nada. Para poneros en contacto con nosotrxs podéis escribirnos a assembleallibertariaub ARROBA gmail.com

Contra los líderes estudiantiles y las asambleas manipuladas.

Coordinadora dâEstudiants Llibertaris i Autònoms de Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Proposta per a una trobada d'estudiants llibertaris i autònoms
15 nov 2007
per ser llibertaris us creieu molt les fronteres espanyoles,sospitos que una crida que es fa des de aqui sigui a nivell estatal, ho podrieu fer a nivell global ho teniu molt apego per la pell de brau i castanyola.

Tanmateix.espero que el que preteneu arribi a bon port, de tot cor.
Re: Proposta per a una trobada d'estudiants llibertaris i autònoms
15 nov 2007
El problema és que als nigerians, xinesos i australians no els repercuteix la llegislació espanyola. Però seria molt bonic poder fer-ho aixi (tot i que una mica car surtiria el viatge)

AZNARQUISTES I ORGULLOSOS!

PD:Parlo català per despistar, en veritat estic conspirant per acabar amb la meva llengua i amb el meu pais.

A sucar-la
Re: Proposta per a una trobada d'estudiants llibertaris i autònoms
15 nov 2007
per "un exestudiant": cadascú treballa i lluita en el marc que considera oportú, no vinguis a donar lliçons de res.
Re: Proposta per a una trobada d'estudiants llibertaris i autònoms
15 nov 2007
ANARCOTERRORISTAS HIJOS DE LA GRAN PUTA, SI FUESE POR MI OS HARIA FUSILAR A TODOS EN MASA EN EL MISMO MONTJUICH!!!

VIVA ESPAÑA!
VIVA EL EJÉRCITO!
VIVA EL REY!
Re: Proposta per a una trobada d'estudiants llibertaris i autònoms
15 nov 2007
jojojojo que s'ha mesclat algun pardillo...

wenu espero que no foti el debat de la proposta que trobo molt interessant. Encara que això de assamblees manipulades.. que passa, que teniu algun altre mètode? acàs no es una assamblea oberta a tots els estudiants? la veritat es que el que entenc, es que l'unica assamblea bona es la llibertaria. Ho trobo una mica sectari, la veritat, i que consti que la proposta la trobo interessant.
Re: Proposta per a una trobada d'estudiants llibertaris i autònoms
15 nov 2007
Crec que no és mala idea. El problema és que hi ha gent que va a assemblees precisament per manipular-les i per acabar convencent la gent que entri en alguna organització avantguardista que ens guiarà cap a la revolució final.

Suposo que si anuncieu que l'assemblea és autònoma o llibertària ja s'està advertint a la penya que no intenti aparèixer allí per vendre'ns la moto de la seva organització. Sigui com vulgui, crec que és una prevenció innecessària, perquè ara mateix hi ha molta gent que es fa dir llibertària, per exemple, i, en realitat, és d'altres coses (trostkos, per exemple).

Crec que qualsevol experiència antiautoritària, finalment, s'ha d'obrir sense por a la gent, fent-la participar en l'assemblea, provinguin d'on provinguin, com va passar en la revolució social dels trenta. Però també és cert que una cosa és fer teories desitjables i una altra cosa la realitat quotidiana.

Que tingueu sort amb aquesta iniciativa!!!
Re: Proposta per a una trobada d'estudiants llibertaris i autònoms
16 nov 2007
1)si una assemblea que pretén ser oberta i abans de reunirse previament decideix que serà llibertaria. Això no és una reunió oberta sinó la reunió d'una secta que ja sap a que va.
2)si vols que sigui llibertària primer de tot haurà de ser, lliure de ser el que vulgui ser.
3)això de nivell estatal, no es per res, però enteneu què, que hi càpiga tothom sigui d'on sigui i vingui d'on vingui no té perqué ser quelcom polític més enllà de la UB, bcn,el principat, els països catalans... feu un salt massa gran fixant un límits territorials que abarquen fins a Conca, i algú ha estat alguna vegada a Conca?
4) si pretèn ser autònoma no li veig l'interès o el motiu per intentar coordinarse a nivell estatal, que precisament és quelcom que retalla la pròpia autonomia al haver de pactar o consensuar punts de vista adients per a una acció enfocada a nivell estatal i no local.
5)no entenc el motiu d'establir col·lectius llibertaris a la universitat ( com si això fos el contrapunt als col·lectius indepes que ja n'hi han), havent la ocasió de crear assemblees d'estudiants de facultat (que a la UB ja farien falta), donat que aquestes gràcies a la heterogeneïtat que s'hi troba son molt més riques, representatives i amb major potencial per l'acció que qualsevol col·lectiu o sindicat d'estudiants.
6) això no vol dir que un col·lectiu d'estudiants que se sàpiguen llibertaris no hagi de ser útil a la universitat, però no dotant-se d'unes formes que permetin el proselitisme, sinó d'instruments que permetin l'acció.

Una abraçada solidària a la gent que es mou a la universitat, en especial al valencians i madrilenys del carmel
Sindicato Sindicat