Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Iniciativa ara a favor de l'incineració de residus
15 nov 2007
ICV canvia de parer i accepta ara la incineració de residus
Iniciativa per Catalunya ha canviat de parer i accepta ara la incineració de residus, segons es desprèn de l'exposició de motius del projecte de llei de modificació de la Llei 6/1993, de 15 de juliol, reguladora dels residus que s'ha debatut al Parlament. El diputat de CiU Ramon Espadaler ho va posar de manifest a la sessió de dimecres sense que fos desmentit pel conseller Salvador Milà.

L'extitular de Medi Ambient de CiU va destacar que "és la primera vegada que en un text legal explícitament, de la mà d’algú d’Iniciativa per Catalunya, se’ns accepta que la incineració de residus és un tractament útil, que és un tractament adequat, que és un tractament possible i que és un tractament jo m’atreviria a dir que recomanable. Aquest és un canvi substancial, aquest és un canvi substantiu i el felicitem. Fins a l’extrem que ens ha fet dubtar si posàvem o no l’esmena a la totalitat –fins aquest extrem. És un canvi radical respecte al que havíem sentit manta vegades en aquesta cambra. Per primera vegada, en la Llei 6/93 es diu, primer, la reducció en origen –absolutament d’acord, senyor conseller–, segon, la reutilització –també hi estem d’acord–, també, el tercer punt, la recollida selectiva, el reciclatge, la valorització energètica –benvinguts al club"

"En qualsevol cas -ha insistiti-, benvinguts. I deixem constància –perquè aquest ens sembla un moment històricament important– d’aquest canvi d’actitud, que celebrem. Per demostrar-ho, els llegiré el que es va pronunciar en aquesta mateixa tribuna ara fa quatre anys, quan discutíem, l’any 2003, les lleis de residus, i quina va ser l’actitud aleshores portada en aquesta tribuna pel portaveu del seu grup. Deia: «Ens sap molt greu, per ser suau, s’ha obert la porta perquè a Catalunya s’incineri més quantitat de residus» –referint-se a les lleis que vàrem fer aleshores–, «en comptes de descartar aquest sistema tan poc ecològic com és la incineració de residus i aquí ja no m’hi estendré.» I continuava dient el ponent d’Iniciativa per Catalunya: «Vostès saben el poc ecològic, el contaminant, l’altament contaminant que és la incineració de residus. I en aquests moments hem perdut altra vegada l’oportunitat de reduir dràsticament el sistema.» Benvinguts al canvi. Aquestes eren paraules del senyor Joan Boada, pronunciades des d’aquesta tribuna amb la solemnitat que vostès recordaran que el caraceritzava

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Iniciativa ara a favor de l'incineració de residus
15 nov 2007
Aquest no són ecologistes ni res només van agafar el nom als verds que van marxar!
Re: Iniciativa ara a favor de l'incineració de residus
15 nov 2007
Com ells son residus de el que van ser, es podrien auto-incinerar i deixar-nos en pau.
Re: Iniciativa ara a favor de l'incineració de residus
16 nov 2007
Suposo que el que s'estalvien de CO2 amb la reudcció de la velocitat dels cotxes ho compensen amb la incineració
Sindicato Sindicat