Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Continguts de L'ACCENT 118
14 nov 2007
El nou número de L'ACCENT ja és al carrer amb els següents continguts:
LACCENT_118.jpg
LES CONSEQÜÈNCIES PER RODALIES JA S'HAVIEN PREVIST
El caos de mobilitat en què està immersa l´àrea metropolitana d´ençà que les obres del TAV han obligat a tallar la circulació de dues línies dels trens de rodalies ja s´havia previst. Això és el que ha denunciat el sindicat CGT, que fa tres anys ja va presentar un informe en què assegurava que la construcció de la via per fer entrar a Barcelona el tren d´alta velocitat seria incompatible amb la circulació normal de la xarxa viària convencional.
Quan ja fa més d´un mes que desenes de milers d´usuaris de rodalies han de buscar altres alternatives de transport per anar a treball o estudiar, el Govern espanyol ha licitat el projecte de construcció per al túnel que ha de fer arribar el TAV a València. És previst que aquest tren ràpid arribi a la capital del Túria el 2010.

VISITA ALS CAMPAMENTS DEL PKK
El català Sergi Villena ha visitat els campaments del PKK a les muntanyes de Qandil, al Kurdistan Sud. Villena fa una crònica de la seva visita per a L´ACCENT, on també explica l´actual estructura organitzativa del moviment d´alliberament kurd.
La visita la va fer poques setmanes abans que el Parlament turc autoritzés l´exèrcit a fer una gran operació militar creuant la frontera iraquiana per atacar aquests campaments.

"EXIGIM LA RESTAURACIÓ I LA PROTECCIÓ DE L'HORT DELS MESTRES"
Des de fa ja pràcticament un mes un grup de persones estan acampades les 24 hores del dia per protestar contra l´enderrocament il·legal d´una masia a Catarroja (l´Horta Sud). L´ACCENT hem pogut conversar amb un dels joves sobre la problemàtica de l´Hort dels Mestres i del Nou Mil·lenni, un PAI que triplicarà la població del poble i que afectarà a tota la comarca.

A PERPINYÀ, DE LA HISTÒRIA CAP AL FUTUR
Mentre el País Valencià celebrava aquest any els 300 anys d´ocupació espanyola, el passat dissabte 3 de novembre passat es commemorava a Perpinyà el 348è aniversari de la signatura del Tractat dels Pirineus. Són, doncs, més de 300 anys els que els nord-catalans pateixen la separació de la resta dels Països Catalans i l’ocupació de l’Estat francès. Cada any, es commemora la diada amb unes perspectives de futur. Per aquesta edició, la recuperació de la nostra història era al centre de les reivindicacions, per tal de millor comprendre la realitat d´aquest territori.

PERIODISME EN TEMPS DE GUERRA
L´encara recent mort d´en Ryszard Kapuscinski ens ha deixat un panorama periodístic orfe. Però són molts encara els periodistes i càmeres valentes que trepitgen els inestables sòls dels conflictes més bullents i arrisquen la seua integritat en pro de la recerca d´un periodisme proper, fidel, veraç i ètic. Des de L´ACCENT hem volgut retre´ls un xicotet homenatge amb un especial a la secció de cultura.
Mira també:
http://www.laccent.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat