Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Som una Nació i diem PROU
14 nov 2007
Per sumar noves adhesions a la manifestació només cal que envieu un
correu a info ARROBA tenimeldretdedecidir.org

Som una Nació i diem PROU!
Tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures
Davant la reiterada fallida de les infraestructures viàries i de
transport a Catalunya dependents de lâEstat Espanyol, la Plataforma pel Dret de Decidir i les entitats adherides a la mobilització considerem que:
-Ãs lâhora que sâacabi el maltractament sistemàtic i continuat a la
societat catalana. El menyspreu i el passotisme amb que la ministra espanyola Magdalena �lvarez tracta una qüestió importantíssima per al
benestar dels catalans i catalanes ha de tenir com a resposta la mobilització popular.

-Els catalans i catalanes tenim el dret de decidir quin model nacional
dâinfraestructures i de mobilitat volem. Cal trencar la dependència, que significa ineficàcia i menyspreu cap a les necessitats i les decisions de la ciutadania del nostre país, pensada i al
servei dels interessos centralistes de lâEstat Espanyol. El dèficit inversor, un sistema de finançament injust i lâespoli fiscal són, en aquest sentit, els principals elements que ens porten al carreró sense sortida dâuns serveis i unes xarxes públiques dâínfima qualitat. Volem decidir i gestionar les nostres infraestructures.
-La definició dâaquest model de xarxa dâinfraestructures ha de ser
autocentrat. Sâha de fer des de la proximitat, des de Catalunya. Els darrers 15 anys el servei de rodalies de la Regió Metropolitana de Barcelona ha passat de 64 a 115 milions dâusuaris sense modificar la infraestructura ferroviària, que sâha degradat. Les inversions previstes des del 92 per a les rodalies de lâàrea metropolitana de Barcelona sâhan destinat pràcticament de manera exclusiva a un macroprojecte ambientalment agressiu i que no ens connectarà ni amb Europa ni amb lâEix Mediterrani, el TAV. No sâhan potenciat, adequat ni modernitzat les línies de Regionals existents per crear una veritable malla ferroviària de qualitat a tot el país.
- Tenim una xarxa viària, especialment la secundària, deficient i més dâun terç dels peatges de tot l'Estat.
-Les infraestructures aeroportuàries, peça clau per al desenvolupament nacional en el context global, han dâestar gestionades des del territori i no al servei, de nou, dâun sistema centralitzat al servei dâun únic aeroport de primera, Barajas.
-El model de mobilitat i la xarxa viària i dâinfraestructures que reivindiquem ha dâestar al servei i a lâinterès general de les ciutadanes i els ciutadans de tota Catalunya i amb criteris dâequilibri territorial. La societat es mereix un servei de transports públics de persones i de mercaderies de qualitat i de proximitat.

En aquest sentit des de la societat civil catalana reclamem:
-La solució immediata, per dignitat nacional, del desgavell de les infraestructures actualment en execució i la priorització de les inversions i els recursos per al bon funcionament de les rodalies de RENFE.
- Un nou sistema de finançament per a Catalunya just i transparent que
permeti conèixer les balances fiscals i gestionar adequadament les
infraestructures; de manera immediata, el compliment dels compromisos
en matèria d'inversió de l'Estat a Catalunya.
- La capacitat de decidir des de casa nostra sobre qualsevol planificació, licitació, priorització i execució de lâobra pública i de la xarxa de transports i infraestructures en general que ens afecti, sempre des dâuna perspectiva nacionalment autocentrada i ambientalment sostenible.
- Exigim que es prioritzi la seguretat de les persones treballadores i usuàries, com també que se satisfacin les pèrdues econòmiques particulars i empresarials ocasionades pel desgavell de Rodalies i sâagilitin els mecanismes dâinformació, de reclamació i de devolucions a les persones afectades.
- En definitiva, el dret de decidir el model de país que volem construir, i les condicions per exercir-lo.

Per totes aquestes raons i, de manera especial:


EXIGIM EL TRASPÃS DE LA XARXA DE TRANSPORTS I D'INFRAESTRUCTURES A LA
GENERALITAT DE CATALUNYA

EXIGIM LA PUBLICACIO DE LES BALANCES FISCALS ENTRE CATALUNYA I L'ESTAT
ESPANYOL

EXIGIM QUE LA GENERALITAT DE CATALUNYA RECAPTI I GESTIONI TOTS ELS
NOSTRES IMPOSTOS

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Som una Nació i diem PROU
14 nov 2007
Es veu ben clar que hi han alguns que el que volen es canviar d'amos.
Re: Som una Nació i diem PROU
14 nov 2007
Ni deu, ni senyor, l'autocomplaença des de la crítica inactiva. Anirem lluny d'aquesta manera. Mil vegades el que fa i potser s'equivoca, que aquell que tan sols critica i no arrisca. El proper 1 de desembre al carrer, ja és hora.
Re: Som una Nació i diem PROU
14 nov 2007
iros al carajo burgueses,si alguna vez el pueblo estuviese en la calle de verdad tardariais poco en llamar al estado español para defender vuestros intereses que son los mismos que los del capital español.pd sois distintos perros con el mismo collar.
Re: Som una Nació i diem PROU
14 nov 2007
Estimat Josep: Per que penses que algu que critica esta iniciativa sense que el coneixis de res mes que d'aquesta critica, tan sols fa aixo i no arrisca? No has pensat que potser arrisca mes que tu? Potser esta lluitant i posant-li ganes als carrers cada dia, mes que tu i la teva colla de aspirant a politicastres.
Re: Som una Nació i diem PROU
14 nov 2007
Sento a la ràdio que avui al Parlament un de CIU assegura que té proves que el Tripartit havia estat informat que a la línia dels FGC diversos maquinistes havien comunicat que el sostre del túnel s'estava desprenent. I van trigar més de cinc dies a interrompre la circulació de trens. Podria haver passat una desgràcia.

Ara, pel que es veu, voleu transformar tota la crisi creada per la colla d'incompetents que ens governen (d'aquí i d'allí) en una mani que no sigui molesta per al TRIPARTIT, i per a la nostra estimada classe política.

ÉS PATÈTIC
Re: Som una Nació i diem PROU
15 nov 2007
Quin exit. Je, je, je...
Sindicat Terrassa