Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
última hora UB
14 nov 2007
Els Mossos tenen retinguts als alumnes al bar, asseguts en rotllana, de la facultat d'historia de la UB, se'ls volen emportar per identificar-los i detenir-los.

El vicerector ha estat qui ha donat permís per l'entrada del secretes del Mossos.
Suport als i les alumnes

This work is in the public domain

Comentaris

Re: última hora UB
14 nov 2007
Segons RAC1, els alumnes del campus estan entrant amb normalitat a les aules, els mossos estan marxant i els alumnes tancats estan pactant amb el vicerector, en una sala apart, sense saber si posteriorment seran detinguts.
Re: última hora UB
14 nov 2007
Els mossos encara tenen retinguts als estudiant al Bar, o sigui que no han marxat com deien a la radio.
Re: última hora UB
14 nov 2007
tot igual?
Re: última hora UB
14 nov 2007
ara es comencen a concentrar persones a davant la facultat de dret cridades des de indy i x sms, mentre es negocia amb el rectorat a dins la facultat. Els mossos encara estan retinguent als estudiants.

Canya a Bolonya!
Re: última hora UB
14 nov 2007
Aquest jovent no hi ha qui l'entengui: volen jugar a ser revolucionaris sense haver de pagar cap preu. Abans, quan la liaves i t'enxampaven pringaves i punt. Ara volen que els hi deixin jugar a fer revolució. Bah! que els detinguin. No els faran res i a sobre quedaran com herois davant dels seus col·legues.
Re: última hora UB
14 nov 2007
Estos mayores quieren que pringuemos como ellos lo hicieron..

- si a ellos les pegaron los grises, a nosotros los de azul
- si ellos trabajaban de sol a sol, nosotros también
- si ellos han tenido que pagar una hipoteca toda su vida nosotros también

Porque claro, si no sufrimos como ellos no sabremos lo que es la vida y no podremos quejarnos.
Re: última hora UB
14 nov 2007
podeu queixar-vos tot el que volgueu i més. No es tracta de patir, es tracta d'assumir les conseqüències del actes. En una paraula: resposabilitat.
Re: última hora UB
14 nov 2007
No volem més màrtirs, si és el que suggereixes. No necessitem més detingudxs, ni necessitem més òsties, prou intenta fer el jovent amb el que ens han deixat. Nosaltres estem pagant les conseqüències de les vostres (i)responsabilitats... vau deixar que la política es quedés en les mans dels partits i sindicats... clar, vosaltres ja vau jugar a fer política, i us en vau cansar. Ara, hipotecats, resignats, doneu lliçons de moral. Però el que s'hi amaga al darrera és que no soporteu que hi hagi persones que encara lluiten i es situen a la vostra esquerra. Fartes n'estem de que a sobre que intentem lluitar sobre les cendres de les vostres lluites ens digueu com fer-ho. Pel que sabem les vostres formes no us van funcionar gaire, així que de moment, deixeu-nos continuar amb les nostres. Anim a la penya que està retinguda, i demà totes a la mani
Re: última hora UB
14 nov 2007
Una part de la responsabilitat que tenen els que estan compromesos en la lluita es ocupar-se dels que cauen en aquesta mateixa lluita, i reivindicar els seus drets i/o la seva memoria quan calgui. Aixo proporcionalment, per els detinguts, presos, ferits o morts. Aquests companys/es, de moment pel que coneixem, es que han reivindicat coses justes i alguns han sigut detinguts. Protestar per aixo, es el deure de tots. No es, de cap manera, defugir cap responsabilitat, molt al contrari, es asumir-la i anar cap endevant amb totes les conseqüencies.
En canvi, queixar-se de que protestin els estudiants es la cosa mes reaccionaria que hi ha, tot i que no es res de nou.
Per qualsevol persona que llegeixi la noticia de les protestes i reivindicacions del estudiants, despres llegueixi aquest comentari ple d'amargura nostalgica,i a sobre tingui present la mort per volguer protestar d'un altre noi jove fa dos dies a Madrid, es podra fer una ideia, del grau de compromis de part del jovent actual, i de la prepotencia esteril que venen arrossegant part del jovent del passat, que potser van fer molt pero veient el que tenim avui, es millor que no parlin massa fort.
Re: última hora UB
14 nov 2007
O sigui que parlar de responsabilitat és donar lliçons de moral? Fantàstic.

Mira, per començar tinc 29 anys i he estat universitari i sé prou bé com funcionen els sindicats d'estudiants. Això de Bologna és semblant al que va passar amb l'informe Bricall: tothom protesta contra no se sap ben bé què. I el sindicats, que són molt hàbils, per movilitzar a la gent sempre escampen el fantasma de la privatització encoberta i incursió de l'empresa privada a la universitat que suposaran les reformes. (Que per altra banda, això de que l'empresa privada participi de la vida universitària és dolenta sembla que es un dogma de fe inqüestionable que trobo força injust.)
Re: última hora UB
14 nov 2007
xk han marxat a la facultat de dret? no queda ningú a història? com està el tema allà?
Re: última hora UB
14 nov 2007
Aja! ... T'has retratat! No es que et molesta que juguin a revolucionaris... Et molestaria que algun dia arribes una revolucio... Trobes dolent que no entri l'empresa privada a la universitat i ho justifiques amb una ristra de xorrades... No ets de la generacio que va fracasar intentant canviar el mon, ets de la que no ho va intantar perque el que volien era un cotxe, i estaven massa ocupats per preocuparse de res mes...I ara estas encantat amb el model neoliberal que ens han col.locat.
Re: última hora UB
14 nov 2007
molt bona aquesta!
Re: última hora UB
14 nov 2007
Per suposat que em molestaria que arribés una revolució com la plantejeu vosaltres! Bàsicament perquè segurament m'enviarieu a un gulag o un centre de reeducació.

Per altra banda, no veig res dolent ni indigne en voler un cotxe (cotxe que per cert no tinc).

Parles de fracàs. Molt bé, esteu triomfant, vosaltres? No siguis tan arrogant.

Mira, estem d'acord en que hi ha coses que s'han de canviar. Aquí no discutirem. Ara bé, el platejament que fan els estudiants en aquesta tancada volent marxar com si hagués passat res em sembla una actitud de nen mimant. Però bé, segurament la Mayol i el Saura haguéssin demanat el mateix... i mireu on són.
Re: última hora UB
14 nov 2007
Com va la cosa? o com ha acabat?
Re: última hora UB
14 nov 2007
això, això, com està el tema? a història estava tot normalitzat allà les 11:30
Re: última hora UB
14 nov 2007
Com va la cosa? o com ha acabat?
Re: última hora UB
14 nov 2007
al dels 4 punts (....):

només dir-te que pot ser hi va haver gent que va lluitar de la teva generaió, però ni de conya ens donis llisons de responsabilitat. Bolonga no és com l´informe Bricall. Només et dic que cada Sindicat utilitza la forsa que té per lluitar contra la injustícia quant és oportú, i que, pel que fa Bologna, a paísos com Grècia, están PRIVATITZANT TAL QUAL LA UNIVERSITAT SENCERA. Una apunt: a Grècia hi ha PROFESSORS A LA PRESÓ. Evidentment aquí no tenim de valor ni les coses están tant fotudes, però estem patint la desarticualció del moviment obrer, i avui en dia, les classes que viuen en desigualtat de condicions, són per exemple els estudiants o tu mateix.

Tenint en compte que no és el primer cop que els estudiants es tanquen a la universitat (ja ho varen fer fa temps, per exemple durant la guerra) i mai no havia passat res. no creus que existeix una retallada de llibertats en front de la llibertat que la generació anterior va guanyar? més que fa 10 anys? i el que hem sembla greu per part teva: no trobes que parlar de Responsabilitat en un fil com aquest és posar-te de part de les empreses, quant el que s´ha de fer es mobilitzar la gent i criticar la seguretat com a eina repressora?

menys demagógia i més fets objectius.

ENDAVANT AMB LA LLUITA ESTUDIANTS!!!
CANYA CONTRA BOLONYA!!!

PostSciptum: i per descomptat que sóm nens mimats, però tota la nostra generació globalment, i els qui més lluitem sóm a qui menys els hi has de dir, per què segurament sóm els qui som més responsables i entenem que ens hem de preocupar del fet colectiu, i de les causes socials. no és per res, però no està gens de moda lluitar per aquestes coses i quant t´hi poses de veritat i veus tota la feina que requereix i que fins i tot i ha estudiants que tenen drets que han aconseguit moviments com el teu que es comporten com si fóssin els teus enemics... si us plau. més actes i menys paraules.
Re: última hora UB
14 nov 2007
per cert!

però al final hi han detinguts o no?

com ha acabat tot?

Vicerrector còmplice dels mossos! Stop Bolonya!
Re: última hora UB
14 nov 2007
A l'iluminatis de "nens mimats revolucionaris".

Es desprèn del que dius que et sembla que no s'aconseguirà res amb tancades d'aquestes, que es jugar a fer la revolució.

Doncs com a mínim a servit perqué tinguis un mínim ressó mediàtic. La meva mare m'ha comentat "que passava alguna cosa al macba? que hi havia molta poli", ara ella sabrà que existeix un "algo" pel que protesten als estudiants. I com la meva mare molta més gent que no en tenia ni puta idea, i que potser s'informarà més a fons (o no) i decidirà de fer-hi alguna cosa (o no).
Això per mí ja és alguna cosa. No sé que faràs en el teu dia a dia, però com ja han dit, sembles el típic revolucionari frustrat que es dedica a criticar tota iniciativa que veu sense aportar cap iniciativa o fer alguna cosa més que criticar.

Per cert, a mí que l'empresa privada participi de la vida universitària em sembla greu, i molt.
Si ho deixem tot en mans de la lógica del mercat, on aniràn carreres com les filologies, belles arts o filosofia? Perqué es clar, dona molt més calers un llicenciat informatic que no pas un filòsof.
I que penses que s'impartirà a carreres com economia? La recerca d'una economia més sostenible i justa? Ja em diràs a quina empresa l'interesa això.
Re: última hora UB
14 nov 2007
sepc lamentable i manipuladors, prou treball fraccional en el moviment estudiantil, el d'avui és imperdonable...
Re: última hora UB
14 nov 2007
ha sigut una puta "chapuza"...
i al final marxeu "de bon rollo" amb els decans... ai ai ai... això son els primers passos per convertir-se en l'esquerra capitalista i institucionalitzada... com a fet fins ara sempre l'esquerra. tiro la pedra, amago la mà i negociem, això si, que no faltin les fotos i tot l'expectacle!! gràcies x contribució a l'espectacle capitalista!!
i sobretot... imperdonable el treball fraccional!
salut i espectacle!
Re: última hora UB
14 nov 2007
a "un altre": parlar de responsabilitat és perfectament lícit. De fet, el que estic intentant dir és que em sembla molt bé que es tanquin i protestin, però que sàpiguen això té unes conseqüències i que s'ha de ser responsable dels actes propis (com a individu o com a col·lectiu). I veure com aquests nanos ara pidolen que els deixin marxar com si no hagués passat res es força lamentable i els resta tota credibilitat, doncs demostren ser uns irresposables. És fer el ridícul.

kiseed: Tot això del ressó mediàtic està molt bé si es que vols és que parlin de tu i no t'importa si bé o malament.

Entenc del teu últim paràgraf que si s'imposés la "lógica del mercat", carreres com les filologies, belles arts o filosofia despareixerien per poc rentables. Llavors com s'explica que una universitat PRIVADA com la Ramon Llull cursi la llicenciatura en Filosofia? O que una altra escola privada, EINA, ofereixi estudis en Art en el seu programa?
Re: última hora UB
14 nov 2007
assembleari i un altre assembleari, sou patètics, porto una estona llegint porqueria de la que envieu i crec no feu més que posar pals a les rodes. sou realment lamentables.
Re: última hora UB
14 nov 2007
eh! jo no eh? eh intentat aportar! ;)

és ridicul que hi ha gent que tingui aquest problema, per que és fiquen a on no els demanen? som lliures de treballar com vulguem! i per cert! també aportem al treball colectiu, però no només allá.
Re: última hora UB
14 nov 2007
Mira tío, es increíble que Indymedia la visite también gente como tú, gente que dice estar a favor de que las empresas metan mano en la Universitat.

Es cierto que Indymedia es visitada, a lo que parece, por otra gente poco grata para mí: voceros de partidos políticos que nos gobiernan, por ejemplo. Pero sigue sin caberme en la cabeza eso, que alguien como tú se interese realmente por lo que se cuece en Indymedia. Como no me lo creo, tengo que pensar mal. Y pensando mal pensando mal sólo me puede caber en la cabeza que seas un pajillero exhausto -todo mi respesto al onanismo- en busca de nuevas sensaciones en la red, como meter cizaña por aquí. Pero pensando mal pensando mal, también puede llegar uno a la conclusión de que seas algo todavía más chungo...

Por cierto, esta gentuza del tripartito no respeta nada: ni iglesias -desalojo de inmigrantes de la catedral- ni las universidades. Esto último recuerda bastante a las andanzas franquistas metiendo a polis en las universidades. Al menos el Paquito respetaba las sacristías.

Para despedirme del tontopollas de ... Mira, seas lo que seas, madero, intoxicador, etc, ya habrás comprobado que en Indymedia no ha entrado todavía la empresa. Así que sé consecuente y ve a dar la brasa a algún portal de Internet donde estén metidas, aportando su luz benéfica, esas empresas que tanto dices amar, por ejemplo, el xat de Yahoo, so capullo.
Sindicat Terrassa