Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
accions judicials per la destrucció de patrimoni històric a Can Ricart
13 nov 2007
Les entitats veïnals porten davant del jutge els enderrocs de Can Ricart
Federació d´Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona::

Mentre les excavadores estan enderrocant diversos edificis del conjunt històric fabril de Can Ricart amb el permís de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat, el mateix departament de qui depèn la protecció del patrimoni està retardant expressament l’expedient per declarar Can Ricart Bé Cultural d’Interès Nacional, màxima qualificació del patrimoni català.

La increïble i contradictòria actitud del departament de Cultura, que autoritza enderrocs mentre tramita l’expedient de declaració patrimonial va ser denunciada la setmana passada per representants d’entitats ciutadanes davant del Conseller de Cultura, JM Tresserras. Davant del deixament de responsabilitats de la Generalitat, que no està evitant la destrucció del patrimoni de Can Ricart, i veient les entitats ciutadanes una actitud prevaricadora de l’administració, aquestes han interposat un recurs contenciós, esperant que sigui el jutge qui aturi les obres d’enderroc amb les quals Cultura perseguiria presumiblement una situació de fets consumats.


El passat dia 5 de novembre una delegació es va reunir amb el director general de patrimoni, Josep Mª Carreté, el secretari de Cultura, Eduard Voltas i altres tècnics del departament. Aquests, a qui els ciutadans van acusar d’estar propiciant una situació de fet a Can Ricart d’efectes irreversibles, que condiciona la resolució encara pendent per declarar el conjunt històric patrimoni nacional, no van acceptar la petició d’aturar enderrocs mentre no es resol l’expedient patrimonial. La delegació va anunciar accions judicials perquè considera que els fets no només atempten contra el patrimoni sinó que constitueixen un escàndol de conseqüències encara imprevistes.

Barcelona, 13 de novembre de 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: accions judicials per la destrucció de patrimoni històric a Can Ricart
14 nov 2007
Avui el Caixaforum havia d'inagurar una expo amb un documantal sobre la destrucció del Poblenou, doncs abans d'ahir sens va avisar que la expo s'ha suspès per motius tècnics i no la reposaràn fins l'any que be; se'ls hi han fos les bombetes? això torna afer pudor a socarrim!

i mentre, el patrimoni resta abandonat o el van cremant intencionadament i que consti que ja ho hem anat avisant:

-segona inspecció veïnal dins can Ricart
http://blip.tv/file/446145
-tercera inspecció i castanyada més el primer dia d'enderrocs
http://blip.tv/file/470751
Sindicat