Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
(CAJEI) Actes pel 40è aniversari de la mort del Che Guevara i pel 90è aniversari de la revolució d'Octubre
13 nov 2007
valencia_40.jpg
ACTES PEL 40è ANIVERSARI DE LA MORT DEL CHE GUEVARA I PEL 90è ANIVERSARI DE LA REVOLUCIÓ D'OCTUBRE

Dissabte 17 de novembre

13:30h: Exposició: "Cartellisme polític a la URSS"
14:00h: Dinar popular amb plats russos i cubans
15:00h: Pel·lícula: Diarios de motocicleta

17:30h: Berenar per tothom
17:45h: Xerrada: "Cuba i Veneçuela a l'actualitat"
amb les Brigades Catalanes Venceremos i Alí Primera.
20:00h: Cercavila pel Carme

Lloc: Ateneu Popular del Carme (C/Pere Bonfill, nº12, València)

Organitza: A.J. València (L'Espart-CAJEI) laixada ARROBA cajei.net
A.J. L'Horta Sud (L'Aixada-CAJEI) espart_vlc ARROBA cajei.net




Si el present és la lluita, el futur és nostre
Un segle lluitant pel Socialisme

Aquest novembre es compleix el 90è aniversari de la Revolució Soviètica de 1917, una data en què els treballadors de l'Imperi Rus organitzats pel Partit Bolxevic prengueren el poder i establiren el primer estat socialista de la història. Per primera vegada triomfava una revolució feta i dirigida pel poble que derrocà l'Estat tsarista i li donà l'oportunitat d'establir el seu propi model de societat. Però aquest acte de voluntat i de lluita popular no només canvià les vides de milions de persones oprimides, sinó que fou l´espurna que encengué el foc revolucionari arreu del món. I és que aquesta efemèride ha arribat a les consciències de tots aquells que desitgen un futur digne pel seu poble i pel seu país.

Des d'aleshores la lluita revolucionària ha estat incessant, amb canvis constants, avanços i retrocessos, però sense aturar-se mai. La burgesia, veient en perill la seua pròpia existència com a classe, ha hagut de crear als estats europeus models socials que puguen calmar les reivindicacions de la classe treballadora, traslladant part de la producció als països de l'anomenat Tercer Món on la consciència de classe és menor i els treballadors no han assolit un nivell d'organització tan elevat. Com a resposta, els pobles d'aquests indrets han organitzat moviments d'alliberament nacional arreu d'Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina.

Els exemples d'aquells que dedicaren la seua vida a lluitar contra el domini imperialista són quasi innombrables i és responsabilitat nostra recordar-los a tots ells i seguir endavant amb la lluita. Entre ells val a destacar el cas del Che Guevara, donat que el passat octubre es compliren 40 anys de la seua mort a mans de la CIA. El Che fou un lluitador compromès amb les idees comunistes i la unificació d'Amèrica Llatina, per les quals va combatre primer a Cuba, on fou un dels principals dirigents del Moviment 26 de Juliol, i un cop triomfà la revolució, renuncià al seu càrrec en el govern per organitzar de nou moviments socialistes d'alliberament nacional al Congo i finalment a Bolívia on fou capturat i assassinat.

Des de l'A.J. L'Espart i des de l'A.J. L'Aixada, volem retre un homenatge a la lluita de tants comunistes que han dedicat la seua vida a construir un nou futur. I no només ho fem avui sinó que cada dia treballem amb el seu record ben present per fer realitat les seues aspiracions que també són les nostres. Som conscients que els temps han canviat i que no podem anclar-nos en el passat per mirar al futur. Del passat podem estudiar i valorar les experiències revolucionàries. Però hem de saber construir una resposta adaptada al nostre present actual i que tinga en compte les noves misèries a les quals ha de fer front el poble treballador. Només així, amb un present carregat de lluita, el futur serà nostre.

Visca la lluita internacionalista!

Construïm el Socialisme als Països Catalans!

A.J. València L'Espart-CAJEI
A.J. L'Horta Sud L'Aixada-CAJEI

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa