Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
dissabte 17 de novembre, dia internacional contra el supermercadisme
13 nov 2007
Proper dissabte jornades de lluita internacional contra el supermercadisme. Tallers de (auto)formació, taula de debat i fest-acció.
Companyes,

Violacions dels drets dels treballadors, abusos de poder per part dels compradors, pràctiques insostenibles en la distribució, la destrucció de negocis locals independents i el cultiu a petita escala, explotació del treball agrícola. Aquests són alguns dels problemes generats per les polítiques de les cadenes de supermercats.

Ãs lâhora de sortir als carrers a denunciar aquestes polítiques i exigir a aquestes corporacions respecte als drets humans, als drets dels treballadors, a les comunitats i al medi ambient i que els governs introdueixin noves lleis per frenar el poder dels supermercats.

Us escrivim per a veure si esteu interessat en colâ¢laborar i participar en el dia internacional de protesta contra els súpers, el proper dissabte 17 de novembre.

Ja sâha aconseguit un recolzament entusiàstic amb la idea del Foro Social Mundial, que es va fer el gener passat a Nairobi, Kènia, i amb la conferència organitzada per CICLAS (el Centre dâInvestigació per lâassessorament en el treball) a Mèxic D.F al febrer.

LA MIDA S� QUE IMPORTA!!! Supermercats no gràcies

Convoca: Moviment CAT-Anti-Súpers

Proposta dâActivitats el dissabte 17 de novembre a Barcelona

MAT�. Al Centre Cívic. St. Agustí (entrada pça. Acadèmia, metro L1 Arc de triomf)
10.30-12.00     Tallers de (auto)formació I
12.00-12.15     Pausa cafè. Presentació segona edició del llibre âSupermercados no graciasâ?.
12.30-14.00 Tallers de (auto)formació II
Treball a fons dels mites de les grans superfícies: âsón tan econòmics?â?, âsâestalvia temps?â?, âsón el progrés per la pagesia? i pel conjunt de la societat?â?, etc. Finalment treballarem les alternatives.

14.00-16.30 Dinar de âtrajeoâ?: Cadascú que porti menjar i compartim. Dinarem a la plaça mateix (si el temps ho permet)

TARDA. Al Centre Cívic. St. Agustí (entrada pça. Acadèmia, metro L1 Arc de triomf)
16.30 a 18.30 Taula rodona-debat sobre supermercadisme
Amb la presència de Pep Riera (pagès, Assemblea Pagesa Maresme), Ãlvaro Porro (revista Opcions) i Esther Vivas (grup de consum-XCS, coordinadora de âSupermercados no graciasâ?)
Comentarem i aprendrem com afecta el supermercadisme a la pagesia familiar, qué són els aliments quilomètrics i la relació que tenen amb els súpers, i com ens afecta com a consumidores aquest model empresarial.

FEST-ACCIÃ
19.00 SOTA ARC DEL TRIOMF
Us convidem a una visita guiada a un supermercat. Des del teatre, la festa i lâalegria farem sentir la nostra veu a aquestes empreses.
Sindicat