Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Contra la LOE, la LOU, Bolonya i el reial decret. ni un pas enrere
12 nov 2007
MAES- moviment d' assamblees estudiantils de sabadell. Assamblees de base sense ideologia concreta, sense sectarisme i per fer un front unitari.
sobretot no volem fer "hombra" a la convocatoria que hi ha pel dissabte a BCN contra el feixisme, pero es important recordar que el proxim dijous 15 de novembre hi ha una vaga convocada en contra la LOE, la LOU, Bolonya i el reial decret.
MANIFESTACIO: PLAÇA UNIVERSITAT BCN 12 HORES
PER A GENT DE SABADELL: 10 H PLAÇA AJUNTAMENT (per marxar cap a BCN)
Perque fer vaga?:

VAGA ESTUDIANTIL PEL DIA 15 DE NOVEMBRE.

LOE

- No compta amb recursos suficients per a evitar la massificació i augmentar el nombre i la qualitat dels centres públics.

- Avança en la privatització de l'ensenyament equiparant centres públics i privats alhora que augmenta les subvencions als concertats (s’amplien els concerts també a la segona etapa d'ensenyament infantil).

- Endureix l'accés a la universitat: endureix la selectivitat i permet una segona prova per universitats, mantenint així el doble filtre.

- Atorga importants concessions a l'església. Manté els acords amb la Santa Seu i no treu la religió de les escoles. A més permet la separació per raó de sexe i reafirma l'ensenyament d'acord amb la moral cristiana.

- Representa una clara retallada de llibertats democràtiques. Augmenta els poders del director (triat per l'Administració) retallant-se'l al claustre i no reconeix el dret dels estudiants a fer Assemblees en hores lectives.

- Manté en la pràctica la segregació mitjançant els itineraris, i no preveu cap mesura per a acabar amb el fracàs escolar. L'Estat espanyol està a la cua d'Europa en matèria educativa.


LOU

La LOU segueix els passos marcats pel Procés de Bolonya que parteix de l'Acord General sobre el Comerç de Serveis (AGCS) elaborat per l'Organització Mundial del Comerç (OMC) i que pretén aplicar els criteris de lliure competència empresarial als serveis. En aquest tractat l'ensenyament és definit com un servei i, per tant, com una mercaderia que es compra i es ven.

No ens podem fiar d’ una organització antidemocràtica i que només mira pels beneficis dels empresaris. Ja veiem les conseqûències que tenen molts paísos en tornar el deute extern que la OMC diu que és la solució per sortir de la pobresa.

Evitem que ens endeutin:

- S’ estableix els eurocrèdits; que multipliquen per tres les hores dels antics crèdits (ara seran 25-30 hores per crèdit), amb el consegüent augment dels preus de les matrícules. No obstant això, aquest augment d'hores no es correspon amb més classes –que disminueixen- sinó amb un augment en el volum de feina que ha de fer l'alumne –el que significa que les hores d'estudi a casa també s'hauran de pagar. A més, es fixa un termini per finalitzar les carreres, incorporant notables increments a la matrícula si s’excedeix el temps estipulat. La Declaració de Bolonya té com a objectiu que cada estudiant dediqui una mitjana de 40 hores setmanals a la universitat, impedint així poder compaginar estudis i treball.

- S'implanta una estructura d’estudis dividida en cicles grau i postgrau. El Grau consisteix en un ensenyament de continguts generals i de baixa qualitat, destinada a mà d'obra qualificada (com una FP especial o com si es tractés de fer un altre cop la ESO però més desenvolupat) i on, per a l'obtenció del títol, serà obligatori un any de pràctiques en empreses o institucions, on el treball no serà remunerat (no es cobrarà). Això es el que abanç es deia esclavitud, ara es diu estudi pel desenvolupament de l’estudiant. A més, totes les patents sorgides pel fructuós treball dels estudians, ja no sera propietat seva ni de la universitat, sinó de les empreses, augmentan enormement els seus beneficis. El Postgrau correspon a l'ensenyament especialitzat (semblant a les actuals Llicenciatures) i incorpora proves d'accés molt dures i selectives, i preus prohibitius (a partir de 6000 euros).

- La Mobilitat Acadèmica és el punt de l’EEES més utilitzat pels defensors de la Declaració de Bolonya. Pretenen fer-nos creure que viatjarem per tota Europa escollint els països en els quals volem estudiar, quan en realitat només hi tindran accés els qui ho puguin pagar.

- La LOU va ser elaborada a esquenes de la comunitat estudiantil, i amb l'únic compromís de consultar-ho amb el Consejo de Coordinación Universitaria (format per rectors, universitats privades, vocals designats pel govern, i representants del Ministeri i de les Comunitats Autònomes).

També ratifica al Consell de Govern que va incorporar la LOU, on s'amplia la representació d'entitats polítiques i empresarials, introduint per aquesta via les exigències del mercat a la planificació universitària. De la mateixa forma, que queda enormement perjudicada la representació estudiantil en els òrgans del govern universitaris, quedant, a més de reduïda, com a representació simbòlica.

- L' elaboració d'un rànquing d'universitats segons la seva “qualitat�, amb l’objetiu de promoure la competitivitat entre universitats (semblant al model nord-americà), per a així orientar la inversió empresarial cap a les universitats que millor garanteixin els seus interessos. Hi haurà per tant universitats de primera i segona classe, competint contínuament per ser més rendibles i aconseguir finançament. Això implica, d'una banda, obrir les portes de la universitat pública a les empreses privades (a la investigació, als programes de les carreres i als campus), i per un altre, un considerable augment de taxes i de la precarització dels treballadors –la LOU converteix a la universitat en una gran ETT ja que admet fins a un 49% de professors i investigadors amb contractes eventuals.


- Les beques deixen de ser beques, i ara passen a ser beques-prèstec. Aquests prèstecs ja han sigut implantats a les universitats d’ Alemania, i podem veure que es el país amb menys universitaris d’ Europa i on es pot arribar a pagar 50.000 Euros per curs. Això provoca que molts joves s’ hipotequin podent arribar inclús als 30 anys d’ hipoteca. Si li sumem que han incrementat les hores lectives, que les condicions i els sous laborals del jovent són molt nefastes, que els pisos son inaccessibles, que els aliments primàris han pujat un 30-40% el seu preu, això fa que la situació dels joves sigui molt més greu del que podrém pensar en un principi.


- Fa ara aproximadament una setmana s’ ha aprovat finalment el Reial Decret, que dona un gran pas CAP a la privatització, aprofundint encara més la Lou i el tractat de Bolonya.

Ara no podem aturtar la lluita estudiantil. Els nostres pares, avis, els nostres avantpassats, van lluitar pels serveis públics. Ara no ens podem deixar trepitjar pels interesos econòmics. No podem deixar trepitjar el nostre orgull i encara menys l ‘orgull dels nostres avantpassats. Tot el que tenim ara no és simple coincidencia, sinó que és fruit d’ una llarga i dura batalla que van dur a terme els nostres avantpassats. Si nosaltres ens rendim ara perderem totes aquestes conquestes que han costat més d’ un sigle de lluita i tants vessaments de Sang.

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, LAICA I DE QUALITAT.
CONTRA LA LOE, LA LOU, BOLONYA I EL REIAL DECRET.
CONTRA LA PRIVATITZACIÓ NI UN PAS ENRERE, CONTRA LA PRIVATITZACIÓ; UNIÓ I PROTESTA.


CONCENTRACIÓ SABADELL: 10 HORES PLAÇA DE L’ AJUNTAMENT

MANIFESTACIÓ BARCELONA: 12 HORES PLÇ UNIVERSITAT

MAES- moviment d' assamblees estudiantils de sabadell

PER ACABAR FER UNA CRIDA A LA MOBILITZACIÓ ANTIFEIXISTA DEL 17 N A BCN

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat