Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[Endavant (OSAN)] PROU FEIXISME, PROU IMPUNITAT! Visca la lluita antifeixista!
12 nov 2007
Des d’Endavant (OSAN) volem mostrar el nostre condol, ànim i solidaritat a la família, amigues i companyes de Carlos, jove antifeixista assassinat a Madrid ahir diumenge 11 de novembre per un soldat i neonazi espanyol.
1. Entenem que l’assassinat de Carlos no és un fet aïllat, sinó la conseqüència de la impunitat amb què els grups d’extrema dreta actuen per tota Europa, l’estat espanyol i, també, als Països Catalans. No ve d’ara la creixent activitat de les organitzacions feixistes, que s’explica en bona mesura per la tolerància i la permisivitat amb què són tractades pel Govern espanyol les seues activitats i els seus discursos racistes i xenòfobs. La pròpia legalització per part de la
Delegació del Govern de Madrid de la manifestació de Democracia Nacional pels carrers del barri d’Usera n’és el darrer, i fatídic, exemple.

2. Igual que a Madrid, els feixistes actuen amb impunitat i tolerància per tots els racons dels Països Catalans. El 12 d’octubre València i Barcelona veien els seus carrers embrutats per aquesta escòria espanyolista i nazi; el 3 de novembre els nazis d’Alianza Nacional es concentraven a Ontinyent en contra de la immigració; i el dissabte 10 de novembre una colla de nazis provinent precisament de Madrid atemorien el veïnat de Sabadell i les persones que acudien al Segon Sopar pel
Socialisme. Aquests són només exemples d’una quotidianeïtat que té en la mort de Carlos la seua màxima expressió, i que enllaça sense solució de continuïtat amb l’assassinat de Roger a Gràcia o el de Guillem a Montanejos.

3. El paper dels mitjans de comunicació burgesos juga un paper fonamental ja que, fins el moment, han presentat l’assassinat com un simple enfrontament entre “bandes de radicals�. Res més lluny de la veritat. Els feixistes actuen com a autèntica força de xoc del capital, agredint i atemorint comunistes, anarquistes, independentistes, immigrants o homosexuals, els grups que venen a qüestionar l’ordre establert i la sagrada concepció de la pàtria hispànica. La violència neonazi no deixa de ser un instrument del poder i l’oligarquia contra totes aquelles persones amb voluntat de transformar nacionalment i/o social l’estat espanyol.

Finalment, emplacem la nostra militància a mobilitzar-se en totes les convocatòries de rebuig organitzades arreu dels Països Catalans. La unitat antifeixista s’ha de convertir en l’instrument de les classes populars per acabar amb totes i cadascuna de les organitzacions i discursos feixistes.

Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)
Països Catalans, 12 de novembre de 2007
anti_nazi.jpg
logo.jpg
x

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat