Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
més aportacions al debat sobre venezuela
12 nov 2007
més aportacions al debat sobre venezuela
des d'una posició d'esquerra que recolza el procès però va una mica més enllà de les consignes

http://venezuela.indymedia.org/es/2007/11/11378.shtml
Mira també:
http://venezuela.indymedia.org/es/2007/11/11378.shtml

This work is in the public domain

Comentaris

Per què no calles, Borbó franquista?
12 nov 2007
Per què no calles, Borbó franquista?
José Manuel Martín Medem

Si algú no té dret per a callar a un altre en les reunions iberoamericanes és el rei d’Espanya, que és l’únic cap d’Estat o de Govern que no ha estat triat pels seus ciutadans. Si algú té raó en les seues intervencions en la Conferència Iberoamericana són els que acusen de feixista a Aznar i denuncien la voracitat imperialista de les empreses espanyoles a Amèrica Llatina.

Contra Aznar és suficient recordar la seua complicitat amb Bush i els seus passejos en l’avió del cap de la màfia que des de Miami organitza els atemptats terroristes a Cuba i va col·laborar en les seues campanyes electorals. Contra el rei Juan Carlos és suficient preguntar-li per què no li demana que calle al monarca marroquí cada vegada que manifesta la seua estirp dictatorial. Contra les transnacionals espanyoles només cal recordar-los que fan els seus negocis a Amèrica Llatina gràcies a la complicitat amb els governs que van privatitzar les empreses que van comprar en rebaixes i amb la garantia de mercats captius. Contra l’actitud de Zapatero el més evident és que prefereix reconciliar-se amb Bush en lloc de facilitar la nova i autèntica integració d’Amèrica Llatina.
Qui li ha dit al borbó franquista que té autoritat per a llevar-li la paraula al president llatinoamericà que més vegades ha estat ratificat pel seu electorat? Per què Zapatero defensa Aznar?

En les hemeroteques pot comprovar-se que el govern d’Aznar i la CEOE van ser còmplices d’Estats Units en el colp d’estat contra Chávez. I pot comprovar-se també que tots els grans mitjans de comunicació van aplaudir aquell colp i van haver de replegar-se amargats quan es va produir el restabliment de la legalitat.
Els va demanar el rei d’Espanya als colpistes veneçolans que callaren? Per què no calles, Juan Carlos?

———————–


Posicions periodístiques de l’autor en aquesta entrevista: http://www.revistapueblos.org/spip.php?article365
Sindicat Terrassa