Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Pancartes denuncien la manca de descansos dels conductors d’Autobusos de TMB
12 nov 2007
.
cremats.jpg
Avui, dilluns 12 de Novembre, sâhan penjat diverses pancartes per diferents punts de Barcelona que denuncien la manca de descansos dels conductors dâAutobusos de TMB, reclamant dos dies de descans setmanal per aquest colâ¢lectiu.

En aquestes pancartes es posa de manifest la insostenible situació dels descansos dels conductors/es dâautobusos de TMB, fent menció de manera irónica a la polémica per la crema de fotogràfies del Rei. Sâafirma que âELS CONDUCTORS DâAUTOBUSOS DE TMB ESTEM MÃS CREMATS QUE EL REIâ?. A la vegada recorda, un cop més, que la demanda principal del colâ¢lectiu dels conductors és descansar dos dies a la setmana.

Volem recordar que el colâ¢lectiu de conductors de TMB treballa sis dies a la setmana, comença i acaba la seva jornada laboral en dos llocs diferents de la ciutat i tots els conductors i conductores suplents coneixen el seu horari i la linea en la que han de conduir el dia següent només amb un dia dâantelació. El colâ¢lectiu de conductors/es realitza només 5 dies de descans al mes.

El conductors i conductores dâAutobusos de TMB treballen a lâany: 1690 hores efectives, 83 hores de presencia mínimes, 80 hores extres obligatòries, 7 dies de feina en festes oficials, temps partit, etc. Treballem 251 dies a lâany, més les festes oficials, quan la mitjana al sector és de 220 dies a lâany.

Aquesta situació de manca de descans està provocant:

1. Una concilâ¢liciació de vida familiar i laboral molt difícil de dur a terme. No és una casualitat que cada cop són més els treballadors i treballadores que s agafen la reducció de jornada per fill, com una manera de poder estar més amb els seus.

Una altra dada que confirma aquesta mancança de conciliació familiar és lâaugment considerable de companys i companyes que agafen alguns dels seus 20 dies de permís no retribuït, ajustant-se el cinturó per poder estar més amb la família.

2. Un alt nivell de tensió entre els conductors i conductores que ha fet disparar totes les alarmes pel nivell dâagressions que patim com a colâ¢lectiu. El complicat tràfic de la ciutat, la tardança entre Autobusos deguda a la gestió de segons quines línies, fent que la desesperació dâalguna gent es tradueixi en agressivitat i la pèrdua del respecte cap a la figura del conductor, ha derivat en agressions cap al conductor i conductora. (35 agressions físiques al 2006, 28 fins al dia dâavui. En relació a les agressions verbals no hi ha constància, però sabem que són diàries).

3. L alt nivell de baixes per qüestions psicològiques (depressió, ansietat, etc.). Segons lâInforme de Salut de lâany 2002-2004, les enfermetats psicològiques eren la segona causa de baixes a lâempresa, després de les muscoesqueletiques. A dia dâavui encara no tenim dades de lâInforme del 2004-2006.

www.cgtbus.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pancartes denuncien la manca de descansos dels conductors d’Autobusos de TMB
12 nov 2007
si senyor! foteu-li canya!
Sindicat Terrassa