Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
L’Assemblea de Joves de Lleida denuncia la hipocresia institucional en la diada commemorativa dels 300 anys de la caiguda de la ciutat
11 nov 2007
L’Assemblea de Joves de Lleida ha mostrat aquesta tarda el seu rebuig a l’acte institucional encapçalat per l’Ajuntament de Lleida realitzat a la Seu Vella per la incoherència implícita del mateix. Així doncs durant el transcurs de l’acte s’han alça’t joves del públic amb cartells de defensa del roser mentre un tercer ha intentat fer entrega del manifest salvem el roser signat per més de 2000 persones. Els joves han estat expulsats del claustre i identificats violentament tot i manifestar la seva opinió de forma pacífica en tot moment. Acte seguit s’han presentat al lloc quatre dotacions de mossos d’esquadra per tal d’intimidar els i les joves. Per la seva part nombrosos assistents a l’acte han donat suport als joves aplaudint i corejant els lemes “Salvem el Roser, No al parador, Ros traïdor.�

    Amb aquest acte l’Assemblea de Joves de Lleida pretén denunciar la hipocresia i incoherència de la Paeria que mentre per un costat fa un acte per recordar la desfeta de la ciutat i les víctimes davant les tropes borbòniques paral•lelament es ven a una empresa privada i espanyolista un espai de caràcter simbòlic i històric i d’ús i pertinença de tots i totes les lleidatanes com és el Roser que representa la pèrdua de les llibertats nacionals, el martiri de centenars de civils en la batalla de Lleida i l’inici de l’ocupació espanyola dels Països Catalans. Reiterem doncs que aquest és un espai preferent de memòria històrica i que aquest fet en fa, de la seva conversió de l’antic convent en Parador Nacional de Turismo, quelcom absolutament incompatible amb el manteniment del seu simbolisme nacional.

    Per acabar doncs, 300 anys després de l’inici de l’ocupació espanyola de la nostra ciutat volem manifestar el nostre més inequívoc rebuig als intents fantasmes de l’autoritat municipal de reivindicar la memòria històrica de la ciutat i recordar el continu treball que desenes de col•lectius i persones a títol individual com les 2000 que van sortir el 12 d’octubre als carrers de la ciutat estan realitzant per tal d’aturar la conversió del Roser en un Parador Nacional .
Mira també:
http://www.ajlleida.org
http://www.cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Boicotegen l'acte institucional dels 300 anys de la caiguda de la ciutat de Lleida
12 nov 2007
fotoboicot.jpg
Notícia apareguda al Diari Segre 12/11/2007
Boicotegen l'acte institucional dels 300 anys de la caiguda de la ciutat de Lleida

21:33Quatre persones han interromput l'acte de commemoració de la caiguda de la ciutat de Lleida en la guerra de Successió que s'ha fet a la Seu Vella. Els manifestants han pujat dalt de la tarima on hi havia les autoritats i han cridat consignes del caire "No al parador del Roser", "Sou uns botiflers". Els Mossos d'Esquadra els han fet sortir i el discurs institucional ha continuat. Una mostra que s'ha volgut inaugurar de nit perquè els efectes de llum fossin més vistosos. El comissionat de l'exposició, Pep Tort, ha explicat que la il.luminació ajuda a recrear la tristor del missatge. L'exposició, la Catedral Segrestada posa punt final als actes organitzats des del passat 20 d'octubre sota el nom de Capta Ilerda, commemoratius del que va passar l'11 de novembre de 1707.
A l'acte institucional hi ha assistit el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, el delegat del Govern català a Lleida, Miquel Pueyo, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Ferrran Rella, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros i el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert.
Re: L’Assemblea de Joves de Lleida denuncia la hipocresia institucional en la diada commemorativa dels 300 anys de la caiguda de la ciutat
12 nov 2007
ben fet!

PS: heu cridat? si no cridaveu, la expulsió que us han fet, a més, és ilegal contra les seves propies lleis. aixó posaria de manifest la autèntica funció dels mossos. aviso: és una hipòtesis, però aquí podriem trobar-nos davant d´una clara mostra de nepotisme. (i no seria ni la primera ni al ultima).

salut
Sindicato Sindicat