Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[AJHG - CAJEI] CRÒNICA de la cercavila i de la okupació del nou Casal Popular d'Horta
11 nov 2007
P1010003.JPG
P1010004.JPG
P1010020.JPG
Abans-d’ahir, dia 10 de novembre, l’Assemblea de Joves d’Horta - Guinardó va organitzar un cercavila antiespeculatiu “El jovent crida, Horta viva i combativa� en motiu del Meeting Point. Aquest va iniciar-se a la Pl. Eivissa vora les 20h.,una pancarta va encapçalava la marxa de 40 persones pels carrers del barri mentre unes gralles acompanyaven el pas. Es va fer un recorregut breu fins a arribar a un pàrquing situat al C/ Porto 12 bis, deshabitat, buit i totalment abandonat des de fa temps. Un cop davant del recinte es va plegar la pancarta i es va llegir un comunicat denunciant la injusta situació dels espais en desús i anunciant que aquest feia uns quants dies que estava ocupat, a continuació, es va tirar abaix una tapia des de dins de l’espai i es va despenjar una pancarta amb el lema “contra l’especulació, OKUPACIÓ�.
Finalment, la concentració de persones va restar com a grup de suport durant una hora més, aproximadament, fins que van identificar una de les persones presents. La presencia policial (tan Guàrdia Urbana com furgonetes antiavalots dels Mossos d’Esquadra) va mantenir-se en el transcurs de l’acte però no va ser fins al cap d’una hora que van increpar. Els Mossos d’Esquadra preparats per a desallotjar l’espai alliberat no van fer-ho finalment a l’adonar-se (desprès de preguntar a mossos de paisà) que l’espai no s’havia ocupat al moment sinó feia dies.
Des de l’organització s’agraeix l’assistència i comuniquem del projecte de casal popular que s’està treballant en aquests moments.

Assemblea de Joves d’Horta – Guinardó
Horta, Barcelonès novembre de 2007



a continuació el comunicat de l'alliberament de l'espai:

EL JOVENT ALLIBEREM ESPAIS DEL BARRI PEL BARRI!

Fa uns dies el jovent del barri veient la manca d’espais per treballar, gaudir , formar-se,… hem decidit ocupar un espai, o millor dit recuperar-lo, un pàrquing situat al C/ Porto 12 bis, deshabitat, buit i totalment abandonat pels antics propietaris des de fa, aproximadament, 30 anys.
Diem, també, recuperació perquè estem fent nostre allò que ho hauria d’haver estat des de fa temps perquè un espai on el jovent ens puguem organitzar, associar i transmetre uns valors diferents dels que ens imposen des de l’ajuntament i els seus espais, no és un luxe sinó un dret. També, un espai on les diferents associacions, organitzacions, col•lectius culturals, etc del barri puguin autogestionar-se.
Al veïnat més proper només volem comunicar-vos que aquest espai no ens l’apropiem unilateralment ja que qualsevol veïna pot gaudir-ne i participar-hi. Volem informar que es respectaran totes les normes de convivència consensuades amb el veïnat. Per això, us demanem que si hi ha qualsevol problema o dubte, se’ns comuniqui sense cap recel, així entre tothom arribarem a solucions i a construir quelcom nou i millor.

Contra l’especulació, OCUPACIÓ!

Alliberem espais pel jovent

Assemblea de Joves d’Horta – Guinardó
Horta, Barcelonès novembre de 2007
Mira també:
http://www.cajei.net
http://cat.bloctum.com/ajhortaguinardo

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [AJHG - CAJEI] CRÒNICA de la cercavila i de la okupació del nou Casal Popular d'Horta
11 nov 2007
ostres! que cracs!!!

felicitats per la okupació i llarga vida a la casa!
Sindicato Sindicat