Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[15N - la universitat la construïm nosatres: N O A BOLONYA!!]
11 nov 2007
El proper dijous 15 de novembre, tot deu a Plaça universitat a les 12h del matí, contra el Pla Bolonya cap a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior!!! I aquesta setmana, setmana de LLUITA contra BOLONYA arreu de les universitats de Barcelona (UAB; UPF; UB; UPC.)
Cartell 15N petit.jpg
Manifest de la PMDUP pel 15N (difón!):

Companys i Companyes, des de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública volem expressar, que la mobilització d’avui respon a els esforços de base de centenars d’estudiants, vosaltres! Som assemblees de Facultat i de Campus, som associacions i col•lectius estudiantils, som en definitiva l’única veu legítima dels estudiants a les universitats de Barcelona. Per tant, aquells pocs que des de les seves posicions de poder es venen la universitat de tots/es, que escoltin!

Us suspenem la reforma que impulseu cap a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior; per què creiem que ens duu cap a la fi del que nosaltres entenem per Universitat Pública: un dret universal, i que per tant no ha de tenir barreres per a totes les persones que hi volem accedir.

Creiem doncs, que la universitat no progressa adequadament:
-     No progressa adequadament per què cada any pugen les taxes per sobre de l’IPC, i ens ofereixen a canvi crèdits que anomenen cínicament “Bequesâ€?, que ens hipotequen més encara. Exigim la immediata congelació de les taxes, i una disminució progressiva d’aquestes fins a esdevenir realment públiques.
-     No progressa adequadament per què estudiar 40 hores a la setmana, ens impedeix treballar i estudiar alhora. Rebutgem l’actual sistema de crèdits europeus (ECTS). Proposem l’aplicació d’un altre sistema de crèdits a partir de les necessitats de tota societat i sobretot, dels i les estudiants amb menys recursos.
-     No progressa adequadament per què ens entrenen per ser persones precàries, a ser productives, competitives. Creiem que la universitat és un espai de crítica, de reflexió i de creixement personal i per a TOTA la societat.
-     No progressa adequadament per què el transport fins a la universitat representa una barrera per molts estudiants, tant pels preus abusius, com per la pèssima qualitat del servei. Reivindiquem un transport públic de qualitat, amb preus assequibles per a tots els universitaris.
-     La universitat no progressa adequadament per què omplir-nos la vida de 1000 “pràctiquesâ€? no millora el nostre aprenentatge, simplement ens entrena a ser productius/ves servint els interessos empresarials. Volem una educació crítica i transformadora, que ens formi per a ser subjectes de canvi, i no de reproducció.
-     No progressa adequadament per què el Procés de Bolonya trenca la vitalitat associativa de les universitats, i imposa un ambient de conformisme competitiu. Volem que la universitat torni a ser un espai de solidaritat, lluites i revoltes.
-     La universitat no progressa adequadament per què la llengua catalana esta condemnada a desaparèixer del món acadèmic i científic. Demanem que es s’asseguri la llengua catalana com a única llengua vehïcular de l’ensenyament superior.
-     No progressa adequadament per què els preus dels màsters i dels postgraus, són inaccessibles per a la majoria d’estudiants. Exigim que tinguin els mateixos preus que els graus i que siguin d’accés universal.

La universitat pública no progressa adequadament per què els qui ara la construeixen, ho fan pel seu interès, un interès oposat al dels treballadors/es i estudiants. La ruptura de l’actual tendendència privatitzadora demana la implicació i la participació de tots i totes, l’organització des base de les assemblees de facultat/campus i sindicats, per què la universitat pública la construïm nosaltres!

No estem sols en aquest camí companys/es ! Avui, ens podem recolzar en les victòries del moviment estudiantil contra Bolonya a Grècia, que ha aconseguit aturar la reforma cap a l’EEES. A la mateixa Universitat de Perpinyà, avui milers d’estudiants bloquegen la universitat contra mesures privatitzadores. I arreu d’Europa es multipliquen les resistències a aquesta reforma. Som capaços/es d’aconseguir-ho, i ho aconseguirem:

PER UNA UNIVERSITAT PÚBLICA I DE QUALITAT!!!
LA UNIVERITAT LA CONSTRUÃ?M NOSALTRES!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Els Països Catalans en peu de guerra per la universitat pública!
11 nov 2007
El procés de privatització de les universitats públiques conegut com a procés de Bolonya continua avançant fermament. Ja som molt els estudiants que en notem directament les seves nefastes conseqüències: ritme de treball desmesurat, augment dels preus de les titulacions, infrastructures i ràtios del tot insuficients, estudiants i professors desorientats, empreses patrocinant qualsevol cosa dins les nostres universitats, supressió de diverses titulacions, reducció de les classes en català... agreujats tots ells per les noves lleis i per la manca de finançament que els estats espanyol i francès i els diferents governs autonòmics hi dediquen.
Tot i això, la nostra resposta a aquestes agressions també va creixent i cada cop és més forta i contundent. La presència del SEPC en el Fòrum Europeu d'Estudiants celebrat a Atenes el passat mes d'octubre ens ha permès continuar coordinant la lluita contra l'EEES a tot Europa i contemplar com les lluites més incisives - com la de Grècia, amb la ocupació de les universitat durant tres mesos- han aconseguit parar la privatització de les universitats. Nosaltres n'hem pres nota, sabem que aquesta és una lluita europea i que cal una resposta global i igual de contundent. Per això, a la Universitat de Perpinyà estan en vaga total en contra la Llei d'Autonomia Universitària, que seguint les directrius europees dóna a les universitats menys recursos i més autonomia per aconseguir-ne, evidentment de l'empresa privada.
A la resta dels Països Catalans també estem en peu de guerra i, seguint les jornades de lluita convocades pel Fòrum Europeu d'Estudiants contra el procés de Bolonya, a totes les universitats públiques i a molt centres de secundària s'han convocat accions i mobilitzacions per la setmana del 15 de novembre. Ja són massa els motius que tenim per mobilitzar-nos, ja que els nostres governants semblen disposats a continuar fent lleis en contra l'ensenyament públic, així doncs, exposem que:
·     La reforma de la LOU ha estat una mentida i exigim la seva derogació. Apostem per l'establiment d'un debat des de la base per tal de buscar i consensuar la universitat que volem, sense imposicions exigides des d'Europa (EEES) ni des de l'OMC.
·     El finançament de les universitats ha d'estar garantit per part de l'Estat, evitant l'entrada indiscriminada de les empreses dins la universitat a través de la cessió de capital privat, així com evitant l'establiment d'universitats de 1a i de 2a categoria.
·     El Reial Decret per a la construcció de les noves titulacions és inacceptable: que al títol aparegui el nom de la universitat, que les pràctiques no siguin remunerades, que l'agència de qualitat estatal controli l'autonomia universitària... no és digne d'un sistema universitari que es fa dir públic.
·     El model d'estudis dividit entre Graus i Postgraus és una necessitat per a molts i un negoci per a uns pocs. Demanem la congelació immediata de les taxes i un accés universal i gratuït a l'educació superior.
Aquests són, entre molts d'altres, els motius que fan que els i les estudiants dels Països Catalans cal que ens mobilitzem i expressem el nostre rebuig i les nostres propostes. Així doncs, us animem a participar a les mobilitzacions de la setmana de lluita del 15 de novembre i a implicar-vos activament en els espais de lluita i de defensa de l'ensenyament públic. Només si aconseguim donar una resposta conjunta i contundent aconseguirem aturar aquesta privatització i avançar cap una educació pública, catalana i de qualitat.

Si els atacs del capitalisme són globals, la nostra resposta també serà global!

Per la universitat pública: No a la privatització, no a la mercantilització!
ALS PAÃ?SOS CATALANS CONTINUEM EN PEU DE GUERRA!

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Novembre de 2007

www.elsepc.org
Re: [15N - la universitat la construïm nosatres: N O A BOLONYA!!]
11 nov 2007
Però com podeu arribar a ser tan intrussistes, oportunistes i sectaris, déu meu... Sort que la gent ja us va calant i cada dia esteu pitjor...

És per flipar, no heu trigat ni deu minuts a parasitar la notícia...!
Re: [15N - la universitat la construïm nosatres: N O A BOLONYA!!]
11 nov 2007
Quines accions hi han previstes per mobilitzar els estudiants? Cada any sortim menys estudiants al carrer. A la UB, UPF, UPC és mobilitza els estudiants? Amics meus que estudien alla m'han dit que no sabien res de cap vaga i manifestació. Es important que es mobilitzi!
Si voleu que la convocatoria tingui èxit,ens hem de ficar les piles
Re: [15N - la universitat la construïm nosatres: N O A BOLONYA!!]
11 nov 2007
em sembla correctíssim aprofitar el fil per penjar altres convocatòries que hi ha el mateix dia... Aquest manifest del SEPC, és el que segueixen les 14!!! universitats els Països Catalans, i nombrosos instituts, no veig l'intrussisme per enlloc, ni l'oportunisme...em sembla més bé que ets una dels Joves d'Esquerra Verda (joventuts dels mossos den Sauron), repressors i mentiders de debó!
Re: [15N - la universitat la construïm nosatres: N O A BOLONYA!!]
11 nov 2007
Assembleari, si enlloc de ser del SEPC tinguessis conciència que aquesta mobilitazació l'organitza la PMDUP i que aquesta està composada fonamentalment per assemblees de facultat i que aquestes ja s'han posicionat sobre aquest tipus d'actituts per parts dels sindicats, no et semblaria bé. Però com que us t'ho passes pel forro...

I per cert, que fàcil és acusar sistemàticament de ser d'ICV a qui no pensa com tu, eh!
Re: [15N - la universitat la construïm nosatres: N O A BOLONYA!!]
11 nov 2007
assembleària, millor que callis perquè no saps ni de que parles. A la majoria de facultats (tret potser les de lautónoma i alguna més) les AF NO FUNCIONEN!!! ni són representatives, ni són democràtiques! Com pot ser que una as. d facultat (que de per sí és un organisme unitari)tingui molta menys gent que un sindicat en un espai concret (dona que pensar, no?)? Com pot ser que 4 persones s'autoanomenin Asemblea de facultat? abans de xerrar, informa't de com estan a la pràctica les as. de feacultat.

El problema és que alguns viuen en el planeta piruleta i no us entereu de res; no sabeu quina és la realitat del moviment estudiantil (universitari i de Secundària).

Fora "fills/es" polítics/ques de'n Saura d'Indymedia!
Re: [15N - la universitat la construïm nosatres: N O A BOLONYA!!]
11 nov 2007
ídem que l'aportació que acaba de fer el company...no en tens ni idea del funcionament del moviment estudiantil, ni de la PMDUP...

apa...dexa dintoxicar gràcies!
Re: [15N - la universitat la construïm nosatres: N O A BOLONYA!!]
11 nov 2007
ens hem d´estar tirant els plats pel cap per txorrades cada dos per tres... hem de convertir a un comentari estúpid en una critica contra un sindicat o assemblea estudiantil cada dos per tres?

i us dono tota la raó amb l´abús sistemátic d´alguns individus en les critiques a ICV... però diria que cada persona é sun món.

salut i TOTHOM a currar-s´ho per ke sigui un éxit.
Re: [15N - la universitat la construïm nosatres: N O A BOLONYA!!]
11 nov 2007
Respecte el debat que s'ha generat, com sempre sense sentit ni utilitat per als estudiants. Prou de perdre'ns en palles mentals als fòrums.

Respecte el comunicat, que ha passat amb el "Mobilitzadora"? Suposo que deu haver estat un descuit:
"Companys i Companyes, des de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública"

I per últim, a treballar, que demà comença la setmana de lluita!

Ens veiem dijous!
Re: [15N - la universitat la construïm nosatres: N O A BOLONYA!!]
11 nov 2007
Stop sectarisme!
Penjar i anomenar-se SEPC per aquí, no vol dir que el SEPC faci ho digui res!
Sindicato Sindicat