Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[Stap Info] 800 persones es manifesten contra el Meeting Point a Sant Andreu
10 nov 2007
La manifestació, amb nombroses accions, ha servit per visualitzar una lluita comuna arreu dels barris i pobles contra l'especulació i la destrucció del territori.
Unes 800 persones vingudes d'arreu de la zona metropolitana de Barcelona s'han manifestat avui dissabte 10 de novembre pels carrers de Sant Andreu per mostrar el seu rebuig al Barcelona Meeting Point, "la fira immobiliària més gran d'Europa". La convocatòria era a Sant Andreu en solidaritat amb les Cases Barates del Bon Pastor.

La manifestació, que ha congregat nombrosos veïns i veïnes afectades d'arreu per l'especulació i la destrucció del territori, ha començat a la Plaça Orfila i ha seguit per Torras i Bages, Joan Torras, C/Gran, Pons i Gallarza, Castellbell, Irlanda, Fabra i Puig, Borriana, Sant Sebastià i Segre, on ha acabat. Durant el recorregut s'han fet nombroses accions, com pintar tots els bancs i immobiliàries, cremar i fer explotar un ninot que representava un Mosso d'Esquadra a la seu d'Iniciativa, cremar una grua a la cruïlla del C/Gran amb Fabra i Puig, o pintar de verd la zona asfaltada del C/Segre, entre altres.

Precisament al C/Segre, on un temps hi va haver el Casa Miquel Martí i Pol, el CSO Anarkopunk i algunes cases okupades, ha acabat la manifestació. Aquesta ha estat seguida per un parell d'agents de la Guàrdia Urbana, així com algun cotxe d'aquest cos policíac, però sense intervenir. També es tenia constància de la massiva presència de furgonetes d'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra a la comissaria de les casernes i a l'estació d'autobusos de Sant Andreu Arenal. De moment, no ens consta cap identificació ni detenció.

Per demà, esperem poder-vos oferir una crònica detallada de la manifestació, així com imatges de la mateixa.
Mira també:
http://stapinfo.bloc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Stap Info] 800 persones es manifesten contra el Meeting Point a Sant Andreu
10 nov 2007
primeres fotografies:
http://barcelona.indymedia.org/media/all/display/39114/index.php
http://barcelona.indymedia.org/media/all/display/39115/index.php
http://barcelona.indymedia.org/media/all/display/39116/index.php
http://barcelona.indymedia.org/media/all/display/39113/index.php
http://barcelona.indymedia.org/media/all/display/39112/index.php
Re: [Stap Info] 800 persones es manifesten contra el Meeting Point a Sant Andreu
10 nov 2007
Hola companys:
Un any més, les protestes contra el meeting point han tingut presència a diferents pobles i ciutats d'arreu, realitzant-se durant aquesta setmana, diferents accions a Sant Andreu; Esplugues; Sants; departament d'habitatge; Mataró; Argentona i Cabrera de Mar.

El resultat de la manifestació d'aquest matí ha sigut força bona. S'han concentrat unes 800 persones al districte de Sant Andreu on ha començat la marxa contra l'especulació i la destrucció del territori i en suport a les lluites veïnals, especialment en suport a les families dessallotjades de les Cases Barates de Bon Pastor.
La manifestació ha concorregut amb tranquilitat pels carrers de Sant Andreu, amb poca presència visual d'antidisturbis i uns 14 secretes. Sabem que hi havien furgones preparades a la comissaria dels mossos, i a l'estació d'autobusos de Fabra i Puig. Així unes 800 persones es manifestaven, en un ambient reivindicatiu, amb pancartes de molts llocs en conflicte. Es van decorar les immobiliàries i bancs per ser uns dels responsables d'aquest sistema capitalista que ofega als pobles en benefici dels amos del poder. S'ha cremat un ninot que representava un mosso al local d'ICV, resposable del departament d'interior, i per tant dels gossos d'esquadra. S'ha cremat al Pg. Fabra i Puig un carro que simbolitzava una grua de la constructora Dragados, una de les responsables del plan de remodelación de les Cases Barates. Al carrer segre, on hi havia moltes cases ocupades, ara hi ha un solar de ciment i avui s'ha pintat amb pintura verda.
L'acte ha acabat amb la lectura d'un dels veins dessallojats el 19 d'octubre a les Cases Barates de Bon Pastor.
Poc abans de finalitzar-se la manifestació hem sabut que hi hagut una persona identificada al carrer santa coloma, a varis carrers d'on estava tenint lloc la marxa. Uns secretes (de la nazional o mossos) han ordenat a 2 policies locals a aturar a un noi que passava pel carrer. L'han identificat i l'han registratat. Desprès que el noi ha dit que estava passejant, els secretes l' han amenaçat de que s'estava fent una manifestació il.legal i s'estaven cometent delictes. Desprès d'això no sabem si aquesta persona serà acusada formalment de qualsevol denúncia. Ja anirem informant qualsevol novetat sobre aquest tema.

La gent ha desconvocat al carrer segre i ha pujat en bloc fins a Fabra i Puig on s'ha agafat el metro en grup.
Fins aqui, la meva crònica personal.
Sindicato Sindicat