Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : ecologia
La SGAE projectarà "Per una vall digna"
05 nov 2007
La SGAE projectarà "Per una vall digna" dels germans Estruch

El documental "Per una vall digna" (2007) dels germans Carles i Santiago Estruch, que va ser estrenat el passat 25 de març, a Tavernes de la Valldigna, serà presentat dijous a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) de València, dins d'un cicle dedicat a autors de curtmetrages.

Redacció-La Valldigna

El documental musical "Per una vall digna" (2007) dels germans Carles i Santiago Estruch, serà presentat aquest dijous 8 de novembre a les 19:30 hores a la sala de projeccions de la SGAE de la ciutat de València al carrer Blanqueries número 6,(al costat de les Torres dels Serrans).

" La Valldigna s’ha vist últimament emmarcada dins d’unes tendències o accions que busquen el progrès cap a una millor qualitat de vida. Aquestes tendències o accions no han sigut del gust de tots els valldignencs, cosa que ha creat molts punts de vista diferents.

L’audiovisual intenta reflexar la realitat que es viu hui en dia a la Valldigna. O siga, a apropar als valldignencs aquells racons de la Valldigna, que potser alguns encara no hi coneixen, a mostrar els carrers dels pobles amb la seua gent inclosa i a mostrar també les accions de la gent que, d’alguna manera o altra, també s’emmarquen dins de l’actual Valldigna ".
valldignalbada.bmp.jpeg
"Per una vall digna" dels germans Estruch {Estrena}

Els germans Carles i Santiago Estruch faran l’estrena d’un audiovisual dedicat a la Valldigna aquest diumenge 25 de març, a les 19:00h a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna.

Redacció - La Valldigna

[] " La Valldigna s’ha vist últimament immersa dins d’unes tendències o accions que segons alguns, busquen les necessitats cap el progrés fins una millor qualitat de vida. Aquestes tendències o accions no han segut acceptades per tots els valldignencs, cosa que ha creat moltes discrepàncies des fa més d’una dècada. L’audiovisual intenta reflexar la realitat que es viu avui en dia a la Valldigna. O sigui, a apropar als valldignencs aquells racons de la Valldigna, que potser alguns encara no hi coneixen, a mostrar els carrers dels pobles amb la seva gent inclosa i a mostrar també les accions de la gent que, d’alguna manera o altra, també s’emmarquen dins de l’actual Valldigna " [].

Aquesta és la sinopsi de l’audiovisual de Per una vall digna dels germans Estruch, obra homenatge a la Valldigna. Aquest audiovisual s’estrenarà el proper dia 25 de març de 2007 a les 19:00h dins de la programació cultural de l’auditori de la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna, sent així interpretat per l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical Instructiva “Santa Cecília� de Cullera, dirigida pel valler Javier Pallàs i sota les imatges de la Valldigna de Santiago Estruch.

La manera de realitzar l’audiovisual ha segut diferent al de la resta dels projectes dels Estruch, o sigui, en aquest cas les imatges s’han posat a la disposició de la música i no com en els altres treballs on ha segut tot just el contrari.

Cal destacar la instrumentació en la música de Carles Estruch. És una instrumentació per a orquestra simfònica sense instruments de corda, llevat d’un contrabaix que busca l’empast amb els instruments de vent-fusta. A aquests instruments s’han d’afegir els típics instruments de vent-metall de l’orquestra simfònica i un gran ventall de percussió amb una gran presència d’instruments de llàmines (xilòfon, vibràfon i carilló).

La música busca el contrast dins de les diferents parts que consta l’obra. Un contrast que es veu reflexat amb els diferents canvis de dinàmiques, com per exemple les velocitats, els volums, la combinació dels diferents colorits instrumentals,....

L’homenatge de la Valldigna pels Estruch coincideix amb que la mateixa Valldigna ha segut el context dels darrers projectes audiovisuals de Santiago Estruch com Il·lumina la teua vida, Efecte Òptic, Les 4 Estacions i Bela Lugosi, Pickfair 5619 Hollywood. I per últim, destacar també l’homenatge al cinema mut. Homenatge per tractar-se d’un audiovisual sense paraules, sols amb imatges i música, tal i com es podrien gaudir les pel·lícules a principis del segle XX a qualsevol cinema vell de poble.
Mira també:
http://www.sgae.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La SGAE projectarà "Per una vall digna"
05 nov 2007
Jueves, 8 de noviembre, a las 19'30 horas
Autor en corto
III Ciclo de proyecciones
[entrada libre]

El ciclo de proyecciones AUTOR EN CORTO celebra una nueva sesión con el estreno de los cortometrajes 'Trance' del castellonense Antoni Castelló y 'Per una Vall Digna' de los valencianos Carles y Santiago Estruch. La sesión se completará con 'Barlovento', título con el que el cineasta castellonense Eduardo Casaña obtuvo recientemente el Premio al Mejor Cortometraje en Video en la XXVIII Mostra de València-Cinema del Mediterrani. Además, tras el pase tendrá lugar un coloquio con los realizadores.

AUTOR EN CORTO es una iniciativa de la Fundación Autor para estimular y promover el trabajo de los cortometrajistas de la Comunidad Valenciana. Para participar, los interesados deben enviar una copia de su corto, junto a su currículo artístico y ficha técnica del trabajo a: SGAE, Calle Blanquerías, 6, 46003 Valencia. Para recibir más información: 96 315 54 10 - dgrau ARROBA sgae.es.
Re: La SGAE projectarà "Per una vall digna"
05 nov 2007
las pelis pueden ser interesantes pero andad con cuidado con mezclaros con la sgae.

no habeis visto como intentan reprimir a alasbarricadas.net ?
o como funcionan con sus socios?
o los chanchullos d negocios q montan y en teoria no tienen animo d lucro?

informaos antes d apuntaros a sus filas.
Re: La SGAE projectarà "Per una vall digna"
05 nov 2007
això és una provocació! borreu si us plau aquesta propaganda.
Re: La SGAE projectarà "Per una vall digna"
06 nov 2007
la sgae???!!!!, que pasa que ahora ban de guais i de ecologistas?!, o que es lo que va de moda y da pàsta!?, es una lastima que haya gente que todavia haga negocio con temas tan importantes...
Re: La SGAE projectarà "Per una vall digna"
06 nov 2007
l'sgae no te cabuda aquí!

xcert arte libre, no es .net, es .org.
Re: La SGAE projectarà "Per una vall digna"
06 nov 2007
Vayamos al acto a filmar la peli de estrangis y colguemosla en internet.
Re: La SGAE projectarà "Per una vall digna"
06 nov 2007
Felicitats a la SGAE per aquesta nova acció en favor del medi ambient i dels joves realitzadors compromesos. Ja veurem quan els ganduls criticons son capaços de fer alguna cosa així en compttes de criticar als que se ho curren.
Re: La SGAE projectarà "Per una vall digna"
06 nov 2007
Ja, ja, ja.... No cola aquest ultim comentari. Es evident que es dels mateixos que han penjat el post. Als moviments socials no hi ha ningu que simpatitzi amb la mafia de la SGAE, que a sobre, te tot el suport de l'Estat.
Que per cert, aixo de que "se ho curren" deu referir-se a l'extorsio recaudatoria que fan, al canon impresentable, a la repressio judicial als "criticons"(amb detectius i tot), etc, etc...
L'SGAE es una mafia podrida que nomes beneficia als que ja estan beneficiats.
Mort a l'SGAE.
Visca la cultura.
Sindicato Sindicat