Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: @rtivisme
Manifest per reciclar menjar al mercat
05 nov 2007
Aquest text en forma de Flyer serveix per donar-lo a les venedores del mercat que mostren incomprensió quan els hi demanem que ens donguin el que tiren perquè està una mica picat.
reciclar.jpg
Reciclar menjar no és demanar caritat

No demanem caritat, no sóm pidolaires, no busquem la compassió de ningú, i tampoc sóm morts de fam. El que fem és aprofitar productes alimentaris frescos de les parades del mercat, que altrament serien rebutjats i acabarien a la brossa, perquè no es troben en un bon estat per la venta al públic. D'això en diem reciclar menjar. També es podria dir que sóm “drapaires d'aliments�, i a l'igual que els drapaires de tota la vida, també duem a terme una activitat productiva.

Vivim en una societat molt consumista, immersa en una carrera productivista embogida i la sobreproducció n'és una de les consequències més absurdes, especialment en temps d'esgotament de les matèries primes i quan milions de persones segueixen sense tenir accés a un nivell de vida digne. No volem sumar-nos a la producció de bens innecessaris. Sobren segurates i falten pagesos, sobren cotxes i falta temps. Intentem distanciar-nos d'aquest consumisme tan malgastador i per això intentem reduïr al màxim possible el temps dedicat a treballs remunerats precaris i temporals, i així poder-nos dedicar adequadament als nostres estudis o a treballs socials, culturals i polítics no remunerats. Reciclem aliments rebutjats i per tant no afectem la vida de ningú ni prenem el pa de qui el necessita. No vivim a costa de ningú, els que viuen a costa dels treballadors són els banquers, els patrons, els especuladors immobiliaris, els militars...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest per reciclar menjar al mercat
05 nov 2007
yo creo que quien no tiene que vender su fuerza de trabajo para vivir es un burgues o un lumpen yo creo que vosotros sois unos vividores, y no vivis a costa del trabajo ajeno por que no podeis, pd buscaros un curro o reciclaros
Re: Manifest per reciclar menjar al mercat
05 nov 2007
"asta los cojones": Els animals no necessiten vendre la seva força de treball per viure, i nosaltres som també animals, o no?
S'ha d'estar molt deshumanitzat, ser un nazi o un estalinista per fer el comentari que has fet tu.
Re: Manifest per reciclar menjar al mercat
05 nov 2007
Primer de tot voldria recalcar, que per a mi reciclar menjar no és pitjor solució que treballar de forma assalariada,de fet, per a la qualitat de vida de les persones que ho fan, és molt millor. Dit això voldria dir que reciclar no suposa cap alternativa al sistema, ja que ens nodrim del seu sistema de producció industrial, devastador, alienador, .... és a dir seguim sense tenir cap tipus d'autonomia sobre les nostres vides, ja que, sense sistema no tenim que menjar, dit això crec que poc a poc hauriem de tendir cap a d'altres formes d'alimentació on el sistema industrial no hi estés involucrat, com plantar-nos tot el que puguem a casa o en algun hort, recolectar, . Fins que no ho fem, seguirem depenent del sistema i quan caigui ( gràcies a nosaltres o no ) caurem amb ell.
Re: Manifest per reciclar menjar al mercat
05 nov 2007
Aquest sistema d' ¨usar i tirar¨desaprofita una grandissima quantitat de recursos, ja sigui aliments com deixalles que podrien ser reciclades. Teniu tot el dret de fer servir aquests recursos que es desaprofiten, i això no implica ser un vividor, ja ques si aquest sistema capitalista ens dongués tot allò que necessitem, la gent no robaria (el que no vol dir que hi hagi gent que robi per lucrar-se de la manera més descarada).
A reciclar, reutilitzar, etc.!
Re: Manifest per reciclar menjar al mercat
07 nov 2007
Oh, reciclar me da asquito! xD
Disculpen por haber herido sus delicadas sensibilidades, sigan trabajando y luchando por un poquito menos de explotación desde sus casitas con aire acondicionado y planeando maldades en restaurantes y bares.

Querais o no reciclar es alejarse del ciclo consumista. Cierto que se "depende" del sistema, pero vivimos en él. Por lo menos, nosotrxs le damos la vuelta.

Au, salute!
Sindicato Sindicat