Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: corrupció i poder : ecologia : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
Demà s'inaugura el Barcelona Meeting Point
05 nov 2007
Demà s'inicia la setmana de lluita en defensa del territori i contra l'especulació amb motiu de la inauguració del Barcelona Meeting Point. 3,2,1...
cartell_meeting_point.jpg
ATENCIÓ! La màfia immobiliària torna a reunir-se al Barcelona Meeting Point

Del 6 a l’11 de novembre té lloc l’onzena edició del Barcelona Meeting Point; segons la seva pròpia definició, l’esdeveniment immobiliari més gran d’Europa. En aquest esdeveniment organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona tornarà a trobar-se tot l’espectre d’organitzacions, empreses i administracions involucrades amb l’especulació immobiliària i urbanística: promotores, constructores, immobiliàries, bancs i caixes d’estalvis, un gran nombre d’ajuntaments i grans grups mediàtics. Les diferents lluites en defensa del territori tornen a fer una crida a fer un boicot actiu contra la celebració de la fira immobiliària i continuar teixint xarxes de solidaritat per fer front comú contra l’avanç de la imposició d’un model de vida i desenvolupament ens afecta a tots i totes en barris, viles, pobles i comarques i que ens neguem rotundament a acceptar. Així, demà s'inicia la setmana de lluita en defensa del territori i contra l'especulació amb motiu de la inauguració del Barcelona Meeting Point.

www.aturemelmeetingpoint.info


Un any més, es celebra el Barcelona Meeting Point (BMP), un congrés internacional que compta amb tots els actors del món de la màfia immobiliària. Aquestes empreses, tant privades com públiques, presumeixen dels elevats marges de benefici, les característiques del sector fan que es puguin acumular grans riqueses en un temps relativament curt, en una clara mostra del que podríem anomenar crim organitzat i legal. No sols no amaguen els beneficis astronòmics, sinó que presenten com a equipaments i serveis les grans infraestructures depredadores: autopistes, Tren d’Alta Velocitat (TAV), Molta Alta Tensió (MAT)…

Els grups immobiliaris i les constructores, conjuntament amb les institucions públiques, projecten un model territorial pensat en l’impuls dels negocis empresarials i no en la necessitat de les persones. No els importa qui habita el territori, tot és a la seva disposició per fer-hi negocis, tot està en venda, per ells no som persones sinó mercaderies i els qui ens atrevim a protestar, un obstacle pels seus interessos.

Aquest any pel BMP volem destacar també el Pla de Remodelació de les Cases Barates de Bon Pastor (Sant Andreu) on Patronat de l’Habitatge i Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb la constructora Dragados, volen destruir tot un barri de 784 cases per a construir-hi 1000 pisos i 2 gratacels a la vora del riu Besòs. El passat 19 d’octubre 12 furgonetes antidisturbis dels UPAS van executar il·legalment un desallotjament contra 4 famílies (que segueixen a l’espera d’una sentència judicial per la via contencioso-administrativa), que va acabar amb una càrrega policial brutal amb el resultat de més de 10 ferits, entre elles vàries persones d’edat avançada.

Volem recordar que el conflicte veïnal a Bon Pastor no ha acabat, doncs encara queden tres fases més. Defensem les Cases Barates com a llegat obrer i com a patrimoni històric, cultural i social, a més denunciem la intenció de les institucions de destruir un barri i amb una singularitat especial en les relacions comunitàries al carrer. No volem el model de ciutat que ens imposen els polítics.

La manifestació contra el BMP es convoca a plaça Orfila com a referent d’una àrea explotada per part d’institucions públiques i constructores, que volen aprofundir les transformacions urbanístiques i socials al Districte de Sant Andreu (des de Sagrera fins a Torre Baró, passant per Sant Andreu del Palomar, la Trinitat i Bon Pastor).
Les protestes, no obstant, no se centraran al districte de Sant Andreu sinó que volem visibilitzar altres barris en lluita contra la destrucció del territori i l’especulació. Per això, fem una crida a tots els que es sentin afectats o sensibilitzats contra aquest model territorial dominant, a venir a la manifestació amb el seu material de difusió.

Convoquem a la manifestació que tindrà lloc el pròxim dissabte 10 de novembre a les 12 hores a la Plaça Orfila. Porta la teva pancarta!!!
<M> L-1 Sant Andreu


Altres activitats :: http://www.moviments.net/noalplacaufec/meeting/?p=16

De moment,
dilluns 5 de novembre
VILADECANS :: Plataforma Salvem Oliveretes
20h: RODA DE PREMSA a l'Auditori Pablo Picasso de Viladecans (Ptge. Sant Ramon 2)

dimecres 7 de novembre
FORAT DE LA VERGONYA :: Okupantes Bloke Metges
8h (matí): DESAYUNO SOLIDARIO + BICICLETADA EN FRENTE DEL BLOKE METGES
(c/ Metges 16bis, <M>L1 Arc de Triomf, L5 Urquinaona)

VILADECANS :: Plataforma Salvem Oliveretes
19:30h: REUNIÓ INFORMATIVA a l'Auditori Pablo Picasso

dijous 8 de novembre
BON PASTOR :: Asamblea de apoyo al Barrio Bon Pastor
21h: Cenador y Proyección por los vecinos en Resistencia del Barrio de Bon Pastor.
Lloc: CSO PHRP Magdalenas 13-15 metro Urquinaona L1 L4

divendres 9 de novembre
HORTA :: Assemblea de Joves d'Horta - Guinardó
19h: CERCAVILA contra l'especulació des de la Pl. Eivissa (L5 – Horta)

dissabte 10 de novembre
SANT ANDREU
12h: MANIFESTACIÓ CONTRA EL BMP'07
(Plça Orfila, st Andreu - Barcelona // metro: L1 st.andreu i renfe: sant andreu comtal)

TORTOSA :: plataforma en defensa de les terres del sénia
19h PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LES TERRES DEL SÉNIA i explicació de la situació actual del PROJECTE CASTOR a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa

http://www.panxampla.org


També:

Mobilitzacions contra el segon tram d'expropiacions de la Mat
www.nomat.org

La mateixa setmana que hem intuït per la premsa, que darrera de la Mat, hi ha els interessos de França de connectar-se amb nord Àfrica, i col·laborar amb que el Marroc es converteixi en un dels principals productors d'energia nuclear, s'han iniciat noves mobilitzacions, ara contra el segon tram d'expropiacions de la Mat

El diumenge va ser la concentració a Vic. el dia 12 a Brunyola, el 13 a Anglés el 14 a Bescanó, el 19 a Osor,el 20 a Sant Hilari Sacalm i el 21 a Santa Coloma de Farners. D'altres activitats previstes són la rifa d'art contra la mat <Http://www.artcontralamat.esparra.org/>; que serà el proper 13 de novembre i la festa reivindicativa contra la mat serà el 17 de novembre a Palol de Revardit.

/Més info:/ nomat.org <http://www.nomat.org>;

Cinc anys després es reactiva la lluita contra Bracons
El desenvolupament del Pla d'infraestructures al Principat genera lluites i resistències arreu. La construcció de l' Eix Vic - Olot, infraestructura que va suposar la primera crisi al tripartit, torna de nou a escena amb el conflicte per la variant de Sant Esteve d'en Bas. La propera mobilització serà el 10 de novembre, que es farà una cadena humana a la Plana d'en Bas.

Més info:/ www.ecologistes.net i http://www.salvemlesvalls.org>;

Això serà la mateixa setmana que es realitzi un taller de presentació de l'Informe de Sostenibilitat de les Comarques Gironines. L'acte serà dijous 8 de novembre a les 19 hores, a Can Oriol Riera,al Veïnat Pibiller,1 de Maçanet de la Selva, /del qual es pot trobar més informació al web del/ Centre per la Sostenibilitat Territorial
<Http://www.centresostenibilitat.cat>;.
Mira també:
http://www.aturemelmeetingpoint.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Demà s'inaugura el Barcelona Meeting Point
05 nov 2007
No hi ha previst un acte de protesta devant de la fira, a la plaça de Espanya? em sembla important
Re: Demà s'inaugura el Barcelona Meeting Point
05 nov 2007
Clar que es important protestar davant els sus propis nassos a Plaça Espanya i no es descarta cap acció en aquest sentit.
El Barcelona meeting point és una trobada dels diferents actors de la mafia immobiliaria, no nomès de Barcelona, sinó a nivell internacional. Ara bé, s'ha de tenir en compte com posen a la pràctica la seva maquinaria de destrucció del territori i l'especulació. I aquest any es vol remarcar els barris en lluita que estan combatint dia tras dia als mafiosos, tant d'empreses privades com d'institucions públiques.
Si per l'any 2004, coincidint amb el "Forum de les Cultures", es va transformar tot el litoral barceloní, a l'actualitat el major esforç dels politics es transformar tota l'area que va desde Sagrera fins a Torre Baró. L'arribada de l'AVE està destruint bona part de Sagrera, a més de Sants; s'està destruint tot un barri obrer com les Cases Barates de Bon Pastor, on el 19 d'octubre es va dessallotjar il.legalment 4 families amb més de 10 persones ferides; a Sant Andreu es vol semiprivatitzar varies zones públiques; a la Trinitat també s'han dessallotjat cases il.legalment; Torre Baró també té un projecte urbanistic de transformació brutal... Es així, com aquest any a més de voler denunciar la màfia immobiliaria es pretèn visiblitzar encara més les lluites veïnals que hi ha arreu. Així, invitem a totes les persones sensibilitzades contra els mafiosos especuladors a venir a la manifestació de dissabte a Plaça Orfila amb les seves pancartes i material de difusió.
Ens veiem! Salut i resistència!
Re: Demà s'inaugura el Barcelona Meeting Point
05 nov 2007
Me parece muy bien particularizar la lucha en los diferentes actos y cherrades que se organizan. Y me gustaría ir a todos. Es la única manera de no caer en generalizaciones cómodas y retórica lejana.
De todas maneras para los que tenemos, por falta de tiempo (curro y demás), que participar en les jornades de manera muy puntual me parece que es importante que se monte mani para el sabado en plaza España.

Un saludo desde kastelldefels, que aquí también especulan, talan, desalojan y derriban.
els inmobiliaris arriben en AVE
06 nov 2007
El model de ciutat venuda a empreses, inmobiliaries i turistes és impensable sense l'AVE, un tren que fa de la velocitat una de les peces clau de la ciutat-metropoli capitalista (accelerar negocis, negociadors,...).
Perque no aprofitar el meeting point per protestar contra el tren elitista i destructor que portara amunt i avall els constructors i empresaris?
Sindicat Terrassa