Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
l'esquerra abertzale a Tortosa
04 nov 2007
paisbasc2.jpg
el procés de pau al país basc (II)
"la proposta de l'esquerra abertzale"

Després de la xarrada "violència i política al país basc", a càrrec de Javier Villanueva (escriptor i col·laborador de les revistes Hika i Página Abierta), esta setmana completarem el cicle sobre "el procés de pau al País Basc" amb la xarrada: "la proposta de l'esquerra abertzale" a càrrec d'un membre de l'esquerra abertzale i militant d'ANV-EAE (Acció Nacionalista Basca), partit pel qual l'esquerra abertzale va demanar el vot les passades eleccions municipals.

En estes eleccions, el Tribunal Suprem va anular 133 candidatures d'ANV, amb la qual cosa només van poder presentar-se'n 123, malgrat això, ANV va convertir-se en la tercera força amb nombre de regidores i regidors a Euskadi, amb 337 edils, a només dos del PSE-PSOE. A més a més va convertir-se en majoritària en municipis on, històricament i fins la il·legalització de Batasuna, havia governat l'esquerra independentsta basca, com Arrastae, Pasajes, Oiartzun, Hernani, Ballibona o Elorrio. Per contra, a molts municipis on les seues candidatures van ser anulades pel Tribunal Suprem, els vots nuls van superar els vots de les formacions que governan el muncipi durant els propers quatre anys.

Des del Casal Popular Panxampla hem intentat amb estes dos xarrades donar una visió diferent a la que surt pels mitjans de comunicació majoritaris, des de dos perpectives diametralment diferents i mútuament crítiques.
Mira també:
http://www.panxampla.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: l'esquerra abertzale a Tortosa
04 nov 2007
I quin poc encert en lo nom vau tindre!
Ai!
Tan taran tan que ...
Re: l'esquerra abertzale a Tortosa
05 nov 2007
Poc encert en quin nom?
Re: l'esquerra abertzale a Tortosa
05 nov 2007
El Casal Panxampla es un casal independentista i d´esquerres i es posen el nom del famós bandoler de Alfara de Carles que es deia com el Casal. Si, Panxampla fou un bandoler, però mis que bandoler fou un fugitiu i sabeu perque pues per que era el que els hi passava a les partides carlistes a les seves guerres del segle XIX, que com s´enfrontaven a l´estat liberal habien de ser uns autentics proscrits al seus pobles, i per por de tornar i ser afusellats per insurgents, molts s´havien de buscar la vida pels boscos com els famosos germans Felicianos de Gandesa i convertir-se en bandolers i lladres a la força.
Pues si, en Panxampla era un carlista convençut, tradicionalista, catòlic, defensor de l´Antic Regim, espanyol i monàrquic.
Pero bueno, com que sona bé i es un personatge molt famós a la zona no estava de mes posar-li el nom. Ai estimats guarros, i que rucs que en sou, que us apropieu de mites i no teniu ni el coratge de llergirvos les biografies .En fin, que la gent no es tonta i sap que si hi ha algu manipulador, que no en te ni idea de historia i ademès la tergiversa, estos sou vosaltres.
Llegiu una mica que de tant en tant va bé i menos porros colla de subnormals.
Re: l'esquerra abertzale a Tortosa
06 nov 2007
això mateix: "Llegiu una mica que de tant en tant va bé i menos porros colla de subnormals."

només trauria "subnormals", la resta de frase crec que et va molt bé, perquè veig que o bé per ignorància o bé per mala hòstia només tires merda. Ja t'ho faràs, no dependrà de les teues misèries que el Panxampla tire avant!
Sindicat Terrassa