Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Guernica es converteix en un punt de trobada per l'autodeterminació
04 nov 2007
Guernica es converteix en un punt de trobada per l'autodeterminació
100_1658.jpg
Clipboard-2.jpg
imagesvs.jpg
http://www.llibertat.cat/content/view/1583/1/

Parlamentaris i electes d'Alemanya, Escòcia, Flandes, Irlanda i dels Països Catalans van participat durant aquests dies a la primera Assemblea de la Xarxa Gernika, amb l’objectiu de promoure una sèrie d'iniciatives concretes a favor del dret a decidir de les nacions sense estat. Quatre càrrecs electes de la CUP van participar a les jornades d’aquesta trobada de Guernica.

La Xarxa Gernika per l'Autodeterminació, que està composta per parlamentaris i electes de diferents països europeus, ha celebrat la seva primera assemblea a la localitat biscaina durant els tres dies d’aquest pont.

La iniciativa va ser presentada el passat 25 d'abril, coincidint amb els actes organitzats per la iniciativa popular Gernika Batzordea en commemoració del 70 aniversari del bombardeig de la vila foral. D’aquí va sorgir amb la idea d'actuar a nivell internacional en favor del reconeixement del dret a la lliure determinació d'Euskal Herria, tal com van incidir en la declaració conjunta subscrita ahir pels integrants de la Xarxa.

Els representants polítics europeus que han participat durant aquests dies a les jornades han estat Michael Leutert -parlamentari alemany pel partit Die Linke en el Bundestag i membre de la Comissió de Drets Humans-, Jan Loones -diputat flamenc que a la tarda va visitar Arnaldo Otegi a presó-, Lloyd Quinan - exmembre del Parlament escocès pel SNP i participant de la iniciativa per la consecució de la independència d'Escòcia-, Francie Brolly -membre del Parlament de Stormont en nom de Sinn Féin- i els regidors de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de diferents localitats dels Països Catalans Otger Amatller, Laia Jurado, Anna Maria Guijarro i Anna Gabriel (electes de Vilafranca del Penedès, Vic, Berga i Sallent respectivament).

La Xarxa també està composta per membres d'altres països com Dinamarca, Itàlia, Còrsega, Galícia, Bielorússia i Andalusia, però els seus representants no han pogut participar directament a aquesta assemblea, tot i haver enviat la seva adhesió i suport a la iniciativa.

Els polítics europeus van ser rebuts el dia 2 al matí a l'Ajuntament de Guernica pel seu govern municipal, conformat per EA i ANB, i membres de Gernika Batzordea, en un acte al qual també van assistir els representants de l'esquerra abertzale Karmelo Landa i Eusebio Lasa. Les autoritats locals van donar la benvinguda als representants europeus i van assenyalar en el discurs -que van llegir en euskara, espanyol, francès i anglès- que és un honor per a nosaltres rebre a representants de tan diversos pobles que tenen un objectiu en comú.

Les paraules de presentació van recordar la massacre del bombardeig de Guernica (coincidents en les dates amb el del bombardeig de Lleida, on van morir 300 persones, molts d’ells nens dels Liceu) Com sabeu, fa setanta anys les bombes feixistes van destruir aquesta ciutat. Pretenien destruir Gernika-Lumo i el seu arbre, símbol de les llibertats dels bascos. Va morir molta gent, però els bascos seguim a dia d'avui lluitant en defensa dels nostres drets fins a aconseguir el dret d'autodeterminació. Volem que sapigueu que aquest equip de govern fa dels nostres els vostres objectius.

Els parlamentaris i electes europeus assistents, per la seva banda, van assenyalar en el comunicat al que va donar lectura dintre del consistori la regidora de CUP, Anna Gabriel, que l'assemblea ha servit per a conèixer de prop la realitat d'Euskal Herria i, sobretot, per a definir iniciatives conjuntes amb l'objectiu de defensar el dret d'autodeterminació d'Euskal Herria en diferents institucions i organismes internacionals.


Font: www.gara.net
Mira també:
http://www.llibertat.cat
http://gernikanetwork.blogspot.com/2007/11/gernika-sarea-red-network-miembros.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat